Usisivac uovom slucaju za piljevinu,a mislim da bi moglo i zitarice(neznam da li bi drobilo-turbina lopatice)
Nekosta ,a puno vredi.
Drugar kupio piljevine za bubnjaru-centralno(sam pravio pec) 34 kubika.Strasno puno dvoriste,dva ogromna kamiona.Kako dici piljevinu na tavan radionice velika kolicina.
[Motor od Odzacke krupare,kuciste turbine od lima 2mm,sastavi izlepljeni trakom da ne vuce fals vazduh.
[Na ovu cev smo natakli(cev za izduvnu masu)vodovodnu-kanalizacijonu plasticnu cev,prvo koleno od 45 stepeni,pa 5 komada cevi od 2m(preko terase radionice,krova do naj vise ploce-koja je skinuta),pa koleno od 90 stepeni i jedna od 2m.cev(sipanje u tavan).Svaki sastav cevi je lepljen trakom(mislim da su cevi 120 fi,pozajmljene od komsije koji ih je kupio za uvodjenje kanalizacije.)Napravili smo jedan podupirac cevi,da se nebi rastavila na sastavu na 4m.,ostatak cevi lezi na krovu.
[Slika gde se vidi aluminiska remenica na kojoj su pricvrscene lopatice od lima ojacane kosnikom armature.(slikano sa izduvne strane odozgo)
[Ovde se vidi da je motor od krupare,mislim da je oko 2800 obrtaja/min.
[Slikano kroz usisnu granu,gde se vide lopatice na alu.remenici.
Na usisnu granu smo prvo stavili cev od 2m. spojeve pricvrstili trakom zbog fals vazduha.Kako je gomila odmicala,dodavali smo cevi,jos 2 kom,vise nismo imali.Posto su cevi krute,piljevinu smo naguravali na usis.Da smo imali rebrasto crevo(skontali smo od aspiratora kuhinskog)bilo bi kao pravi usisivac.
Usisna cev se vidi na prvoj slici spram cela motora...Posao uradjen,cevi vracene...Za sledecu godinu sledi dorada ....
Usisivac koji radi posao na duzini oko 16m. i visini oko 8-9 m.