Naknada za odvodnjavanje.

Kako uspete da imate pretplatu 50 soma? Idealni ste za ovu drzavu kao stanovnici :D
Kad su 2023. godine doneli tu odluku da se za 2023. placa samo 50% za zemlju, vec sam bio uplatio ceo iznos pocetkom godine pre nego sto je to odluceno, cini mi se da su to tek u drugoj polovini godine resili. Resenja stornirali, zaduzili za 50% samo, pa ostala preplata.

Meni stiglo za kuću i baštu na ime pokojne tetke. Tetka je preminula naslednik je bio moj otac. Otac preminu sad sam ja naslednik. Nije plaćano par godina tako da je stiglo i to. Najviše me buni što je naknada za 2025 previsoka. Oko 1000 din za 5 ara pod kućom.
Ne znam da li da plaćam ovo?

Ништа за сада није стигло. А порез стигао на покојног оца. Иначе, овде је порез стигао на покојнике и бивше власнике.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Ja za odvodnjavanje nisam dobio od 2023, do tada se na tati sve vodilo, posle njegove smrti sam ja naslednik ali rešenja za plaćanje nema do dana današnjeg. Zvao sam i rekli da bi trebalo da bude ove godine rešenja za plaćanje. Porez uredno stiže.

Ништа за сада није стигло. А порез стигао на покојног оца. Иначе, овде је порез стигао на покојнике и бивше власнике.

Ja za odvodnjavanje nisam dobio od 2023, do tada se na tati sve vodilo, posle njegove smrti sam ja naslednik ali rešenja za plaćanje nema do dana današnjeg. Zvao sam i rekli da bi trebalo da bude ove godine rešenja za plaćanje. Porez uredno stiže.

Prijavite se preko eId (eUprava) naloga i tu možete da vidite stanje i da generišete samu Uplatnicu.

kad idem na prijavi se preko portala izbaci grešku odvod.vodevojvodine.com refused to connect.
Probao i preko Chroma i preko Edga

uspeo preko telefona izbaci grešku. " niste evidentriani kaoovbeznik naknade za odvodnjavanje!!! "

Poslednja izmena:
Zvao sam ih u decembru prošle godine kao trebalo bi da bude ove godine.

Očigledno je njihova baza podataka u lošem stanju. imam sličnu situaciju, još uvek sve ide preko pokojnog ujaka, iako je katastar čist odavno.

@Srđan01 ako moze mala pomoc da ne zovem tamo telefonom satima? Dobio sam resenje za 2025 godinu i tu su mi se pojavile 12 parcela poljoprivrednog zemljista da platim za njih odvodnjavanje koje sam nasledio pre par godina u suvlasnistvu. Sitnije od tih nisam uneo u eagrar ali ima i dve unesene u egrar na mene i dobio sam prosli put subvencije na te parcele redovno. Zasto sam dobio naknadu za tih 12 parcela koje su sigurno poljoprivredno zemljiste, nisu promenjene svrhe u gradjevinsko. Mislio sam mozda da je zbog cinjenice sto nisam ih dodao u eagrar ali primetio sam da ipak dve jesu u eagraru unesene i njih sam dobio navedene u resenju za odvodnjavanje?
Svaka pomoc dobro dosla

@Srđan01 ako moze mala pomoc da ne zovem tamo telefonom satima? Dobio sam resenje za 2025 godinu i tu su mi se pojavile 12 parcela poljoprivrednog zemljista da platim za njih odvodnjavanje koje sam nasledio pre par godina u suvlasnistvu. Sitnije od tih nisam uneo u eagrar ali ima i dve unesene u egrar na mene i dobio sam prosli put subvencije na te parcele redovno. Zasto sam dobio naknadu za tih 12 parcela koje su sigurno poljoprivredno zemljiste, nisu promenjene svrhe u gradjevinsko. Mislio sam mozda da je zbog cinjenice sto nisam ih dodao u eagrar ali primetio sam da ipak dve jesu u eagraru unesene i njih sam dobio navedene u resenju za odvodnjavanje?
Svaka pomoc dobro dosla
kod mene je slicna situacija, s tim sto jos nisam dobio novo resenje sa spiskom parcela. ako su eagraru i u katastru ciste, ne bi se smele pojaviti za odvodnjavanje nikako. dakle, mislim da se moras zaliti, nema druge. to je moje misljenje.

Nisam ni ja ali stiglo sve zajedno i sa kamatom.
Tako i meni za majku. Nije stizalo godinama i sad poslali sa sve kamatom koja nije baš mala. Jel vredi buniti se za kamatu?
Takođe stiglo je nešto za pokojnu tetku. Za baštu. Nije mi jasno ni za njive šta plaćamo tim "odvodnjavanjem" kad ja za života nisam video da je iko jedan kanal pročistio, a kamoli nešto više. Zašto bre za baštu da plaćam? Pa nema kanala po baštama?

Tako i meni za majku. Nije stizalo godinama i sad poslali sa sve kamatom koja nije baš mala. Jel vredi buniti se za kamatu?
Takođe stiglo je nešto za pokojnu tetku. Za baštu. Nije mi jasno ni za njive šta plaćamo tim "odvodnjavanjem" kad ja za života nisam video da je iko jedan kanal pročistio, a kamoli nešto više. Zašto bre za baštu da plaćam? Pa nema kanala po baštama?
tu tesko da imas izgovor. a kamata... pa to da ti oproste verovatno tesko, mozda neki reprogram, pogotovo pred izbore ;-) ni meni nema logike za bastu u selu, ali koliko vidim i drugima stize, pa rekoh da pitam...ako ne zna

Svaka pomoc dobro dosla
Pošaljite pitanje na office@vodevojvodine.rs ili na korisnik@vodevojvodine.rs

Pozovite 021/4881-888 ili 0800 21 21 21

💬 Ako ja uspem nešto da odradim javiću vam, a da me ne čekate odradite kako sam vam rekao.

Jedan dobronameran savet:
Ne možete da primate pismo - rešenje za nekoga ko je preminuo i zašto potpisujete umesto preminule osobe. Poštaru morate reći da je osoba na koju glasi pismo preminula, onda on mora na pismo da označi da je preminula i pismo vraća nazad pošiljaocu koji na taj način dobija informaciju o smrti i više neće slati na tu osobu.

То би требало да је решено онога тренутка кад прође оставинска расправа, и са решењем одеш и пореско. И ту би требало да буде крај.
Е сад што општина нема комуникацију са остатком света...
Мораш лично да испуниш образац, писао сам да је овде све стигло на бивше власнике и покојнике.

Nazad
Vrh