Najbolje je bilo u Agropanonci beskamatni kredit na 5godina + 1000e popusta na traktor.
S ovim bi se složio! Retko dobra prilika za kupovinu mehanizacije,čak mislim najbolj u zadnjih 10 godina.
Jeste da je najbolja bila ona sa 30-40% povraćaja ali šteta što je bila uslovljena i diktirana.
Kad bi se svi složili da se pomogne poljoprivredniku i olakšaju nam pri kupovini mehanizacije ja bih im predložio sledeći model.
Uvoznici da svoju zaradu svedu na 50% od sadašnje .
Ministarstvo finansija da oporezuje po stopi od 0% PDV ili od eventualno 8%PDV.Carina da bude simbolična 1%-5%max
Banka da pomogne ako neko želi da kupi preko kredita sa 1% godišnjom kamatom (glupo bi bilo da baš ništa ne zarade).
Rok od 5-10 godina kako kome odgovara.
Ministarstvo poljoprivrede 10-30% bespovratnim sredstvima u zavisnosti da li je prvi ili peti traktor da li ima jedan član ili sedam članova u PG ..itd.
I da ugovori robnu razmenu sa uvoznicima po trenutnim tržišnim cenama.
Ovo bi bilo ukratko i mislim da je nije neizvodljivo.
Uvoznici bi povećali prodaju. Time bi nadoknadili zaradu
Banke bi povećale prodaju kredita.Takođe bi povećali kapital i nadoknadili zaradu
Mi bi povećali proizvodnju što bi se direktno odrazilo na izvoz i puniji budžet.
---------- Poruka napisana u 14:19 ---------- Prethodna poruka je at 14:07 ----------
I da nešto sam zaboravi Beograđani da saučestvuju i da subvencionisani gradski prevoz zamene za bicikle a sredstva da usmere u agrarni budžet.
Višestruka korist
1.manje zagađivanja izduvnim gasovima
2.Bolja kondicija građana odraziće se pozitivno na budžet ministarstva zdravlja
3.Potražnja za biciklama,povećanje domaće proizvodnje i povećanje uvoza direktno će se osetiti na budžet RS (PDV,carina doprinosi,nova zaposlenja...itd)
bolja saradnja Srbija-Kina (usled uvoza biciklova) i sticanje povlaštenog statusa izvoznika kukuruza u Kinu .
4.Radi promocije vožnje bicikli organizovanje "Tour de Srbijance" ,masovan dolazak turista i milionski TV prenosi.