Nabavka repromaterijala na paritet ili keš

steva 1984

Član
Učlanjen(a)
16 Nov 2010
Poruka
2.004
zasto ti nedaju sta traze od uslova ,koja banka ?
Jedni traze zirante jedni su me odbili a komercijalna banka mi je odobrila jutros,na 8 meseci kamata je 4% a na 12 meseci je 5 %.Sad moram ici da trazim repromaterijal ova mi je bolja varijanta a dosta njih nekruni kukuruze i neprodaju soju i psenicu ko je lagerovao jer cekaju neku bolju cenu.

mica967

Član
Učlanjen(a)
28 Jan 2010
Poruka
7.546
Ovog proleća velika razlika u ceni repromaterijala na agrorok u odnosu na gotovinsko plaćanje.

ivan-sakule

Član
Učlanjen(a)
30 Nov 2010
Poruka
547
Izgleda da je bolje uzeti kratkorocni kredit i isplatiti repromaterijal nego ici na agrorok,nesto sam gledao cene i cini mi se da je pocelo skidanje i sisanje....

Manjevic

Prijatelj Foruma
Učlanjen(a)
14 Maj 2011
Poruka
5.634
Godinu dana je period otplate. Krediti namenjeni za finansiranje prolecne setve.
Izvinite za off.

Lacin

Član
Učlanjen(a)
21 Dec 2015
Poruka
1.473
Gospoda iz fotelja je to i htela,ukinu subvencije,cene robe dole i narod mora da se zaduzuje.
Ja licno,pre bi ostavio neposejano neka stoji.Lepo spavam,nemam razmisljanja...Pare,Pare.

Manjevic

Prijatelj Foruma
Učlanjen(a)
14 Maj 2011
Poruka
5.634
6% sve sa obradom kredita koji obicno ide 2 % ? Ja zvao i kazu da je 8 % :sta:

Ja sam dobio, ovako kako sam napisao. Troskove obrade kredita nisam imao. Mozda su sada nesto promenili.

@Maticu Da li uzeo djubrivo na ugovor ili na kredit, isti ti je djavo. Cak je na kredit jeftinije izlazi, posto se kupuje za kes. Barem je tako u mom kraju.

Lacin

Član
Učlanjen(a)
21 Dec 2015
Poruka
1.473
Takodje uvek za kes,radim manje,trazim jeftinije jer za kes sam ja igrac i nikom nisam duzan.:spavam:

brankovic

Član
Učlanjen(a)
14 Jun 2011
Poruka
4.573
Gospoda iz fotelja je to i htela,ukinu subvencije,cene robe dole i narod mora da se zaduzuje.

Da,bas tako,to su i rekli. "Bice smanjene subvencije,ali ce biti povoljni krediti". Kao da je to isto,a ustvari nema nikakve veze. Ma,mogu da proteraju sta god hoce,jer mi cutimo i ne zalimo se (zvanicno tako izgleda).
Kako je ustvari nama,to njih uopste ne zanima.

R

rad78

Guest
Danas treba biti Baltazar da insfinansiraš proizvodnju u svojoj režiji :sta: Sa ovim cenama proizvoda možeš se samo kvalitetno zadužiti ,pa gledati gde je manje zlo,no biće bolje:osmeh:

Vrh