mucobieno

mucobieno

Član
Učlanjen(a)
3 Dec 2008
Poruka
4.393
cao...
ja sam Mladen 86 godiste iz kukujevaca, opstina Šid. Sa svojom porodicom obradjujem oko 180 ha. zemlje, bavimo se iskljucivo ratarstvom, za sada. sve je u fazi prosirenja i obnavljanja... :) jos uvek glavnu ulogu imaju roditelji u svemu, ali bat i ja smo uz njih, i da nismo uz njih neverujem da bi toliko radili. valjda u nama vide da bi to hteli nastaviti.
sejemo repu i soju za sad, trenutno nam je to najisplativije... ali ko zna gde ce nas buducnost odvesti

rec dve o meni: volim i divim se raznim cudima tehnike, zavrsio sam elektrotehnicku skolu, kampanjski sam ucio, tako da fax nebi isao. ali zadovoljan sam ovim. volim mehaniku, i elektroniku, sami odrzavamo svu mehanizaciju...

mehanizacija:
belarus 1025 '06
belarus 820 '02
ursus 355 '77
vogel&noot ls950 3x12"
olt alkar 1
olt alkar 2
mala tanjuraca 24 diska
kultivator 2 reda za kukuruz
kultivator 6 redova za repu i soju
setvospremac imt 2,20 m
setvospremac Lemken 3,60
drljaca 4 m
2 x zmaj 485 remontovane...
berac sip sempeter EKO 3500
deutz-fahr 1080 3 m heder+ sečka... '87
GUARESI dt400 '91 dvoredna vadilica za repu.
prikolica kikinda 3t.
pneumatska sejačica AGRIA 6 redova (nodetova licenca)
prskalica RAU 440 lit
prskalica lesko 1000 lit
rasipac 400 kg neznam ciji je...
rasipac 800 kg RAUCH
cambridge valjak 3m

mislim da je vise malje to to... nisam siguran. ako sam sta zaboravio dodacu... :)
slike slede, jedan dan... :)

Dobrodošao na forum Sremče naš. :D :D :D

Kako samo uspevaš sa ta dva traktora da obradiš 250 jutara?

veruj tesko... :) ursus ide na panj cim sve poradim. a plan je i ponoviti se malo, do proleca... to je povrsina za sledecu godinu, do sad je bilo oko 200 k.j. kao prinova treba da dodje nesto sa oko 70-80 ks. recimo imt 577 ili torpedo 75.

dobro došao...

daj nemoj mi reći da ti nemožeš da kupiš neki bolji traktor, a radiš preko 200 kj. zemlje?

@shale decko je dosta mlad a i od skora radi zemlju i za sad ima sve pohvale jer ga znam i uzivo a i slike masina sam gledao i svaka cast ::svaka cast::

pa i nemogu... nema se... :) prighodi idu na drugu strfanu, isli su, sad smo nekako sve zaokruzili, i kad dodju pare za repu bice prostora za prinovu. i prskalicu od 660lit. (nisam spomenuo sadasnju od 440l)

@MONTOYA meni je malo drazi torpedo, ali u izboru ce odluciti stanje masina koje pronadjemo...

@rile ove godine oko 90 kj, a na prolece cemo oko 130 zasejati, pa dok se pipa prezivi videcemo sta ostaje...

@Dragan18 da ja sam... :)

kod nas je odradila 3 sezone... prve godine joj je blato smetalo, bilo je strasno... prosle godine smo sve sa njom povadili, a isto tako i ove... izvadila je preko 200 kj kod nas. imali smo samo jedan problem sa pumpom jednom, ove godine, ali resili smo ga, nasli smo grugu pumpu, i resena stvar...
najveci nedostatak na njoj je to sto mora dizati bunker pri kipovanju. tarup je ok, vadilica nije vibracijona, u mokrome se sporije mora terati, ume da malo stopa... nema ni grama elektronike...
ima klimu koja je pokidana ::lose::
sve je hidraulika, motor tera samo pumpe... Iveco 185, ili 210ks (neko kaze prvo, neko drugo)
ucinak je svakakav :) ako je njiva vec ''otvorena'' ide oko 4 kj (pa cak i 4,5) dnevno ali ako mora prosecati, i uvratine vaditi, vrti se oko 3 - 3,5.

sve u svemu nije los stroj... zavisi kolike povrsine su u pitanju... nama je malo mala, ali sve vece su skupe...
Post je spojen: [time]1260465958[/time]

Post je spojen: [time]1260468468[/time]

Nazad
Vrh