MTZ Belarus

grunt je napisao(la):
zombie_666 je napisao(la):
Ako mogu da vas zamolim da mi ovdje, na jednom mjestu, iz ličnih iskustava skupite sve prednosti i slabosti MTZ 82 (sa širokom kabinom). Meni se oni odavno svidjaju, a odnedavno i mom ocu (nakon što je vidio kako jedan vuče neki obrtač zahvata 2x35) a pošto on neće da čita cijelu temu, to bih vas zamolio da pokušamo grupisati sve najbolje i najgore o njemu, te neku prosječnu potrošnju u oranju sa 2x30 ili 2x35 u srednje teškoj i teškoj zemlji kao i drugim radovima. Stvarno bih zahvalan svima koji mi pomognu, pokušavam da sastavim listu traktora koji dolaze u obzir za kupovinu a 82 me totalno zanima.

Svima koji pomognu, hvala unaprijed!!
Sa duznim postovanjem ja kad sam kupovao ruse procitao sam sve stranice foruma,koje se ticu rusa nije mi bilo tesko,Ako hoces da kupis traktor koji ce da ti radi kupuj ruju i nezali ja sam prezadovoljan :cao:

Ma hoće otac da to vidi, a nije raspolozen da cita 250 strana teksta...

taj rus iz oglasa je iz petrovog sela prednje gume su losije zadnje srednje nasminkan ima par sitnica sto fali ja sam isao da ga vidim :ppozdrav:

gagi je napisao(la):
taj rus iz oglasa je iz petrovog sela prednje gume su losije zadnje srednje nasminkan ima par sitnica sto fali ja sam isao da ga vidim :ppozdrav:

Jel ima neke ozbiljne mane? Ajd pricaj nam malo o njemu. Jel to realna cijena za 82 sa sirokom kabinom?

Robici...za tebe...
awj1y.jpg
crvene strelice su shrafovi...m 20 i drugi m 14,a bele su varovi...

*srdjan7* sta si vario dole kod cilindra,ne mogu nikako da kontam :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1290105625[/time]

radjen je motor karike menjac i deferncijal tako kaze ofarban ne curi nigde meni se nesvidjaju ti siroki prednji tockovi cene nije fiksna traktor je kupljen na licitaciji ima jos tri komada :ppozdrav:

gagi je napisao(la):
radjen je motor karike menjac i deferncijal tako kaze ofarban ne curi nigde meni se nesvidjaju ti siroki prednji tockovi cene nije fiksna traktor je kupljen na licitaciji ima jos tri komada :ppozdrav:
extra stoje siroke gume :ppozdrav:

robici je napisao(la):
gagi je napisao(la):
extra stoje siroke gume :ppozdrav:

I ja kazem, bas mu dobro stoje. Koje je misljenje ostalih, koliko je pouzdan traktor koji je tako remontovan?

Je l' može neko da objasni kakva je to monoblok hidraulika?

Moj brat želi da kupi Belorusa i sad se dvoumi između 892 i 1021. I sad mu je neko napunio glavu da se kod te monoblok hidraulike može desiti da pukne nešto zbog nečega (nisam ni shvatio zbog čega, neko grejanje i hlađenje, al' sad to nije ni bitno :D ) pa da se u tom slučaju mora menjati kompletno taj monoblok što nije baš zgodno kad prođe garancija.

O čemu se radi kod te monoblok hidraulike? Da li je to nešto tipa kao kod npr. IMT-a da je sve unutar kućišta i potopljeno u ulje i da nema spoljašnjih creva i cilindara kao kod klasične MTZ hidraulike, ili je to nešto sasvim drugo? Ima li tu neke elektronike ili je sve mehaničko? Je l' tu hidrauliku pravi Bosh? Šta je prednost te monoblok hidraulike u odnosu na ovu klasičnu rusku hidrauliku?

Znam da je puno pitanja al' ja to nikad nisam ni video a brat me pita za savet jer treba ubrzo da se odluči između ova dva traktora. Koji bi ste vi izabrali između ova dva modela?

Razlika izmedju 1221 i 1221.3 je samo u tome sto 1221.3 ima interkuler koji je ubacen zbog manje emisije stetnih gasova tu je dobio tih 6 ks. naravno tu su i hauba i blatobrani koji su plasticni. E sad , ima i dva tipa tih blatobrana , jedni su od ciste plastike a drugi su sa pojacanom plastikom .

Bojcetic,Leka

uvoze i 1025 sa monoblokom.

Nazad
Vrh