I meni treba jedna pomoć, znam da ima rasprava na tu temu, ali meni treba konkretno jer se ne razumem u to.
U pitanju je MTZ 820. Naime, anlaser mi se pokvario još u oranju, prvo nije hteo da vergla, pa sam malo čukao i proradio je, ali vremenom je to bilo sve učestalije. Oranje sam završio jer nisam imao još mnogo, sa tim kvarom da neće da pali odmah, već nakon 3minuta kliktanja. Ali kad sam pre nedelju- dve hteo sam da ga upalim reda radi, nije više hteo zubčanik da uđe na zamajac. Ostavio sam ga takvog, i sad sam ga skinuo sa ćaletom i video- malo su oštećeni zubci na zamajcu, to ćemo turpijom pomalo jer nije strašno, da skinemo oštećenje.
Zanima me šta je bolje, da sam kupio onaj što vrti brže ili što sam ga odneo majstoru? Kažem ''što sam ga odneo majstoru'' zato što sam ga odneo, a posle mi ćaletov neki drug kaže da je on kupio anlaser koji vrti brzo. Tu se setim da sam čitao ovde na forumu, ali nisam obraćao pažnju, jer iskreno, slabo se razumem u mehaniku. Ali kad mi majstor javi šta je u pitanju i koliko košta popravka, mogu da se odlučim da li ću popravljati ili da kupim ovaj brzi. Šta mi preporučujete, šta je bolje i na kraju isplativije?