MTZ Belarus

Jeste samo sada imaš na raspolaganju par dana da ispoštuješ agrorokove inače si u ozbiljnom problemu.

A ja necu da spartam sa 820...racunam veci,tezak traktor...u kakvoj sam zabludi bio.znaci ako je spartac veci od 4 reda obavezno,minimum .3
A ako je ne daj boze na sklapanje bez duplih tockova i MB hidraulike i ne kretati na njivu.
Dobri ste 😁

Prepravljam srce zadnjih felni od 539 za napred da idu, nazad ostaju njegove. Icice samo u prskanje, spartanje ne. Mislim da ce zadnje proci jer godinama prolazim sa 18,4 na imt577.
Ako bude problema kupicu 15,5 na fenama, toga bar ima.
Jeftino i prakticno resenje. Mada trebace i za spartanje ali s apar dana moze i sa 82 da se skinu.

Prepravljam srce zadnjih felni od 539 za napred da idu, nazad ostaju njegove. Icice samo u prskanje, spartanje ne. Mislim da ce zadnje proci jer godinama prolazim sa 18,4 na imt577.
Jel bi mogao 1221 kombinaciju tockova 11.2.28 i 13.6.38 ?

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Ne mozes u redove sa 1221 i 18.4 38. Oni su siri nazad od 1025 rm koji moze samo u setvu na 70...i to na knap.

Ma da se razumemo. Sto se mene tice neka on sparta i sa zglobnim imt-om :) imam oba traktora kuci pa sam napravio poredjenje. Od svih tih “lakih” poslova jedino mi je ok 1221 za transport u odnosu na manje ruseve. Sva ostala mehanizacija se moze nositi i vuci sa 105-110ks uz manju potrosnju i bolju okretljivost.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne mozes u redove sa 1221 i 18.4 38. Oni su siri nazad od 1025 rm koji moze samo u setvu na 70...i to na knap.
Zaboravljas da se nazad moze suziti dosta.

Ovako sam od prvog dana nastelovao za setvu i ne diram, nije ni blizu redova a ima jos po 5cm sa obe strane komocije da se suzi ako zatreba, ne diram dok ne udjem pa ce mo videti.
Ukupna sirina gaza 198cm

Ovo mi je sirina na 577 a radimo 14god tako, ukupna sirina gaza 193cm.

Kada vidi koliko će da pije u špartanju i prckanju, brzo će se otrezniti 😁 i još brže odustati od toga.
Nije to bas tako kako se zamislja. Sejem 4god sa njim, na 1200 o/motora i 1000 o/kardana, nekih 8km/h + 700kg ureje u dopozitoru, potrosnja je 2,5l/kj. Meni je to ok potrosnja, stim sto mi je za ovaj sistem zatvaranje brazde ujedno i predsetvena priprema tj. samo jedan prolaz. Tako da je usteda na jednom prolazu i razbacivanju vestaka, naravno i vremenu za te dve operacije.

Poslednja izmena:
Kada vidi koliko će da pije u špartanju i prckanju, brzo će se otrezniti 😁 i još brže odustati od toga.
Drugom kolegi takav rus trosi manje od NH TD5 sa turskim motorom, auspuh sa leve strane.

Za pocetak mu zadnje 15.5 nabaciti za spartanje, a napred sta se nadje. Pa ako bude dobar radnik mecati klimu, bolje tockove.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh