Kolege jel neko menjao ili popravljao na 1221.3 Belarusu regler onaj ispred hladnjaka. Meni se izgleda pokvario, u kratkom spoju je čim stavim osigurač odmah izgori, jedan akomulator puni normalno a drugi nepuni, dešavalo mi se da izgori osigurač i ranije ali uvek kad sam zamenio radio je neko vreme normalno. A u prodavnici i kod drugara koji imaju slične traktore je taj regler drugačiji. Gde mogu da kupim ovakav (Kramp piše na njemu) ?
Nema veze sta pise , treba da pretvara 14V na 28V . Ako budes sam radio moras da pazis kako spajas zice , oni mali pretvaraci su drugacije vezani , trebaju naizmenicni napon direktno sa alternatora , onaj poseban izvod sa 2 zice , ovi veci trebaju ispravljen napon sa alternatora i signal da alternator radi , koliko me sjecanje sluzi. Imas na netu sve kako se spaja u slikama.
Ovi na slici su ti indenticni samo pazi da spojis isto , gledaj na oznakama , K i D i 14V i 28V.
- - - - - - - - - -
Da isto imas 2 , uzrok moze biti zica ili los kontakt na onoj spojnici ispod table.A senzor brzine kod 1221 jel isto kod diferencijala ili...?
Meni ne radi od kad sam uzeo traktor