grunt
Član
Koliko košta ta poluosovina za rusa? bitno je da znaš tačnu meru da bi kupio polovnu lično bi pre to uradio ili polovna ili nova nego varenje i lepak...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sa CO2 bi moglo jer nece prekaliti osovinu kao sto bi bio slucaj sa elektricnim aparatom da varis ali var od CO2 je mnogo meksi pa je pitanje koliko bi to u opste i trajalo jedino da probas ako volis da rasklapas traktor mada skoro je negde bilo dali u oglasima ili na fb-u lik prodavao polu osovine od mtz-a vise vrsta,a i cena je bila neka smesna.Lepak mislim da ne bi tu mnogo pomogao ako ima bas veci zazor.Zajela se poluosovona zadnjeg točka gde dođe spoljni ležaj, dali se sme sa Co2 navariti i obraditi na meru za ležaj.
Jos nisam nista montirao trazim valjkaste lezajeve. Jel znate gde ima da se poruci da su exstra kvaliteta?Bane,trebao si da stavis ravno valjkaste lezajeve.
Po meni je najbolja opcija staviti unutra valjkaste,a do tocka standardne...Jos nisam nista montirao trazim valjkaste lezajeve. Jel znate gde ima da se poruci da su exstra kvaliteta?
Jos nisam nista montirao trazim valjkaste lezajeve. Jel znate gde ima da se poruci da su exstra kvaliteta?
Ap drzi samo fabricku ugradnju,a to ugraditi je ravno ludilu.Na 2500 sati kada mi se jedan raspao-jedan tamo njihov(valjda je hteo da ispadne pametan)mi rece"pa treba da si srecan,zna to da crkne i na 500 sati" Ja sam ubacio NTN.Ima kod AgroZorica ruski lezajevi,a mozda ima i AP
Jos nisam nista montirao trazim valjkaste lezajeve. Jel znate gde ima da se poruci da su exstra kvaliteta?
Po meni je najbolja opcija staviti unutra valjkaste,a do tocka standardne...
Srecna nova godina forumasi.
da li neko ima iskustva sa MTZ 1025.3, kaku su se pokazali ti traktori?
Ti pretpostavljam da imas stari tip mtz-a gde je mala kabina,i samim tim glavcine na poluosovinama su jako malo izbacene ka spolja,pa je opterecenje prema rastojanju od lezaja dosta manje(rastojanje od glavcine do spoljnog lezaja i rastojanje spoljnog lezaja do unutrasnjeg)...e sad novi tip kabina,pa jos pogotovo RM koji nosi gume 18,4 mora biti rasiren na glavcinama maksimalno ka spolja,prvenstveno zbog sire kabine,pa sirine gume,i lepljenja blata u losim uslovima rada...e tako namesteno(glavcina skroz na kraj poluosovine i velika guma) je vec kriticno,i ne verujem da bi se tu po dinamickom proracunu mogao izvuci stepen sigurnosti 2 koji je neophodan za tako vazan deo na traktoru...zato se desava da pucaju poluosovine,lezajevi se razlete u komade itd...znam za par traktora mladjih od 2003 koji su imali te kvarove,i sve i jedan je imao raspadnut unutrasnji lezaj,a zameniti ga,pritom da se sve lepo ocisti,pregleda i i vrati na mesto muka bozja.Tebe bas cenim kao savetodavca u vezi resavanja problema sa rusvajima,al mi ova tvoja tvrdnja malo kontradiktorna mojim iskustvima....elem,na dva traktora sam po jednom menjao spoljni lezaj dok su unutrasnji ostali fabricki,a po tebi pre ode unutrasnji? Ja sam bio ubedjen da je bolje kontra,spolja valjkasti a unutrasnji standard..