Motorne testere

postovanje svima na forumu, ako bi neko mogao da mi da par informacija o testerama oleo mac 56 i 51, kakva su vasa iskustva sa tim testerama, da li je stvarna snaga sto oni kazu i kakva je uopste u radu, bio bih vam zahvalan jer imam dilemu a niko od mojih poznanika nema te testere da bih mogao sam da se uverim

Verovatno nije, ali su odstupanja manja, zavisi koliko često planiram da koristiš i za šta?

Za ove testere nisam ništa pročitao od praktičnih iskustava, nadam se da neko od forumaša ima iskustva sa napiše ponešto.

Nisam planirao remont. Popustila malo kompresija pa se oseti kad su debela drva. Reko samo klip i karike da zamenim, ali ne znam ima li neka povoljnija varijanta da zavrsava poso.

Znam da nije tema za to, ali ovde cu najpre dobiti odgovor.
Koje je drvo u pitanju, inace tesko je kao crna zemlja, pandan bukvi ili ceru po tezini..

1756673729387.jpg

1756673729375.jpg

Hrast nije sigurno, toliko znam, znaci Jasen je, hvala na pomoci. Ne susrecem se svaki dan sa njim sto se kaze, jako su retki pa onda covek ne moze ni da ga vidi cesto..

И боље гори од букве и најлепше се цепа док је сиров. Једино што га црв воли па ако остане преко године у кори избуши га као швајцарски сир.

Ima i u jasenu razlike,mačvanski je odličan za grejanje i u rangu je bukve možda čak i bolji a sremski nije ni blizu takav i ima manju kalorijsku vrednost.

Ne bih rekao da je ovo jasen,vise mi lici na grab i po boji kore i po samoj tezini koju spominjes.Jasen ima malo tamniju koru i sama sara na kori je malo drugacija.Inace grab voli da raste u zajednici sa bukvom te ga dosta ima po bukovoj sumi,sto za jasen nije karakteristicno.Ako si ti sekao drva,pretrazi po net-u,oba pojma pa ces ih prepoznati po listu.

Nazad
Vrh