Ako nemas alat i znanje prepusti to nekom ko zna ili drugi karburator,preko yt neces nauciti.....
ukratko cu ti objasniti
za takvu operaciju ti treba...
dobro silo da bi izvuko cepove/plombe napolje
alat za utiskivanje cepova/plombi
vakum aparat
ako to nemas ne pocinji....
da bi utvrdio dali treba dirati cepove treba ti sprej za karburatore...dakle odvrnes L diznu i u rupu spricas sprej a sa prednje strane odvoris leptir gasa i gledas dali sprej izlazi na sve rupice(ima tri ili cetiri,,,zavisno od karburatora) ako baca na sve rupice onda je dobro i ne diras....hzatim isti postupak i na H diznu...ako baca na veliku rupu dobro je....
u slucaju da ne baca dobro na sve rupe mora da se cepuje karb ili se kupuje novi
promena membrana je laka...kako skidas tako vracas...ali promena i stelovanje iglice se ne moze uraditi bez vakum aparata tj moze ali neces znati dali je dobro namesten podizac iglice,dali je nova iglica lepo sela u leziste,,,dali gumica dobro zaptiva..jer i nova iglica nekada zna da pravi problem..iglica nova leziste potroseno i ne zaptiva...pa kad je vruca testera onda presisa
posle svega tog ostaje stelovanje testere tj karburatora...opet vakum aparat...pa obrtomer pa sto cuda
da neshvatis pogresno...da se pravi nauka od tog posla ali komplikovano je za pocetnike bez alata...radio sam i ja bez alata pre pa je bilo svakako zato ti i pisem
ako uhvatim vremena slikacu ceo postupak od skidanja do vracanja karburatora pa zakljuci sam...