Motorne testere

pozdrav drvosece :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

Ima li neko slucajno slike membrana karburatora motorke villager vgs 24 . Ako ima zamolio bih ga da izbici , da bi video da li su iste ko membrane na jednom drugom kinezu.

Koristila bi i slika celog karburatora. Sam izgled bi mi koristio da zakljucim kakav je izgled membrane karba u koliko je slika dobra..

Hvala unapred .

@steva 1984:

Hvala. Mnogo si mi pomogao. Naso sam potpuno identicne membrane. U pitanju je jedan model warblo karba .

Moj karb je mafke FU-HAJI . Kinezi su ga u potpunosti kopirali od warbla ali naravno kvalitet se nemoze porediti. Pronaci cu te memrane i zameniti .

Nisam ni sanjao da za ove kineze imaju da se nadju svi delovi. U pocetku sam mislio da kada nesto strada moze jedino da se baci . Apsolutno svaki deo moze da se nadje. Samo se kombinuje zavisno od koga su sta kopirali.

Opasni su kinezi . Sta bi mi bez njih .

Ma ja trazio isto membrane i naletim slucajno na tog.Sve je to isto sto se proizvodi motorke ko motorke nemogu neke specijalne da izmisljaju

Nisam gledao marku karburatora ali sam preoznao izgled gumice i pise da je bas za tu moju testeru.Bice ona sredjena da radi do leta

Za taj model dosada nisam cuo. Da li je to neki noviji model , restilizovana vgs 30 npr . ?

Ukoliko nisi zahtevan to je jako dobar izbor. Moras paziti da je ne pregrejes u radu . Ako se mnogo greje moraces da je nosis kod majstora da se uradi prvo stelovanje , da bi bolje sekla i manje se grejala . Fabricka stelovanja karba su cisto formalna.

Odmaraj je kad se zagreje i nece biti nikakvih problema . Radice ti i sluzice dosta dugo.

Eto npr @rastislav je pregrejao svoju vgs30 pa mu se istopio klip i ostetio cilindar . Ali ima srecu sto su mu delovi jeftini. Klip samo 15 jevreja .

Ajd nek je srecno i dugovecno . Pozz .
Post je spojen: [time]1295560685[/time]

@dulemajstor
čudi me da je klip tako skup :sta:

neznam za motorke ali kod mene u lokalnom servisu klip za trimere vilager košta cijelih 4 evra za 950tku
za 1250 je nešto skuplji , čak 6 evra :haha:

a rekao bih da su isti klipovi i za trimer i za motorke (bar neki se moraju podudarati)

Pravo da ti kažem to je tačna oznaka 100%.Čovek mi reče da je to novi model i da su za neke osnovne potrebe odlične.Mač je 45 ali širok i ima 3,4ks.Platio sam je 18999dinara i ima dve godine garancije.

juce sam kupio novu stihl MS180 za kucnu upotrebu pa me interesuje kolko treba da potrosim rezervoara goriva da je uradim. i dali je bezolovni benzin sa 4%dvotaktnim uljem nis dobro ili treba neka specijalna mesavina .hvala

mikih je napisao(la):
juce sam kupio novu stihl MS180 za kucnu upotrebu pa me interesuje kolko treba da potrosim rezervoara goriva da je uradim. i dali je bezolovni benzin sa 4%dvotaktnim uljem nis dobro ili treba neka specijalna mesavina .hvala
ako si kupio novu testeru ? morao si dobiti i uputstvo o rukovanju, nemoj koristiti koje kakva ulja ! koristi ona specijalno namenjena za tu vrstu motora imaš orginal stihil 1+50 to je dovoljna jačina mešavine , treba prvi rezervoar potrošiti na leru ( ili u prazno)i tada je motor razrađen . u suprotnom nećeš ostvariti pravo na garanciju ako dođe do nekakvog kvara :cao:

hvala dobio sam upustvo tu pise da da ako nije dostupno dvotaktno ulje stihl moze i drugo kvalitetno dvotaktno ulje samo duplo,

@ mikih

I ja imam istu testeru već 3 godine i kupio sam je novu. Kupljena je u Vrbasu i oni imaju ovlašćeni servis za STIHL, pa mi je majstor koji je objasnio kako se rukuje rekao da testeru ne razrađujem "na prazno" već da je ne forsiram, odnosno da je ne opterećujem pod punim gasom prva dva-tri rezervoara, a za mešavinu goriva koristim original STIHL ulje u razmeri 1/50 odnosno 2%. Ja ne koristim testeru mogo, sečem samo ogrevno drvo za moje potrebe i kad se stvori prilika da zatreba oboriti neko stablo i to da se izreže, ali mogu reći da radi besprekorno. Posle prvog paljenja uvek upali od prve, a od stanja lanca zavisi učinak i kvalitet rezanja.
Ulje za mešavinu kupujem kod koga sam i kupio testeru, takođe od njih kupujem i ulje za podmazivanje lanca, a odnos potrošnje je na dva do tri rezervoara goriva jedan rezervoar ulja za podmazivanje, zavisno od režima rada testere.

Moj ti je savet da koristiš original ulje za mešavinu i to u propisanoj razmeri i da iz početka ne izvlačiš maksimum iz testere i ima da te služi puno goriva i lanaca.

Pozdrav od Mirka iz Kule. :cao:

hvala lepo poslusacu vas savet idem da kupim origina ulje . to mi je mogao i prodavac juce ponuditi kao i ostali prateci asortiman.

@diklofen : mozes li da izbacis neku sliku (ako vec nisi jel ulazim preko mobilnog . Veceras cu na kompu da udjem.) . Zanjima me bas kako su resili dizajn te testere i da li su resili neke ranije probleme kod starijih modela.

Evo ove slike sa njihovog sajta ,a inače je moja ista takva.
xe26pi.jpg

Lepa testera . Dizajn su odlicno poboljsali sa obzirom na to da su zadrzali stari blok motora. Sto se mehanike tice verovatno su napravili i tu neke male izmenice. Primeti sam da su zadrzali jedno problematicno resenje . U pitanju su amotrizeri koji su dosta losi . Na njih obrati paznju i moras ih pravovremeno menjati . Sve u svemu jako dobra motorka za ne preterano zahtevne drvosece. Samo ces morati posle 2-3 litra goriva da je nosis majstoru na stelovanje , da nebi imao problema sa grejanjem i da bi bolje vukla . Na temperaturu obrati paznju i kontrolisi. Ima onda da te sluzi dosta godina .

Ja vrlo malo sečem i idem u šumu.Sve se svede na desetak kubika koje kakvog drveta.Ali opet volim da imam svoje i da nikog ne molim.

Nazad
Vrh