U nedelju sam ceo dan radio sa novom stihl ms 180. Malo je reci da je testera nesto sto sam davno trebao da kupim, pored velike teske koju imam godinama.
Nego, imao sam pri kraju dana ucestali problem. Desavalo mi se da zaglavi pri punom gasu tj zaglavi joj gas, i onda moram da je ugasim, da skinem masku i da zicicu pomeram rucno (da je mrdam i tresem) da bi odglavila. Onda je opet neko kratko vreme sve ok, pa ponovo tako zaglavi i sve od pocetka. Znaci ne zaglavljuje deo koji stiskam, nego ta zica koja vodi do karburatora tamo negde zaglavi. Za sat vremena, sigurno je nekoliko puta tako zaglavljivala. Napravio sam i snimak kada zaglavi kako resavam problem da bih pokazao majstoru.
Pokusavao sam da pomeram rucicu do sauha, predpaljenja i da mrdam ali na to ne reaguje. Trazi rucno da se zica koja vodi do karburatora izdrma rucno. Testerica je u gepeku da bi se popravila. Jel imao jos neko ovaj problem?
Ako nekoga zanima, mogu okaciti snimak na youtube, nego je sitnica generalno pa je ovaj problem mozda opste poznat?