Motorne testere

Najbolja uljna pumpa koju sam do sada sreo na testerama, je na Pioneer P40, ima podesljivu pumpu koja bez problema moze mazati i lanac od metar.

Jel kupio neko u skorije vreme novu Jonsered motorno testeru ili u poslednje dve-tri godine?

ja sam zamalo, ali nemoze to da se ocese o stari kvalitet a i skupo brate, nijedna od nijednog proizvodjaca, tako da u ceni nove, imam 038-micu i 064-ku naravno sthil, e sada jos jedna jednorucna i to je to jedino kod novih je prednost tezina .

Juce videh u Becu,na nekom gradilistu novu stihl ms 231 i prvo sto mi je zapalo za oko je da ima samo jedan brezon za mac,kao i 211

ja sam juce dosao iz sume. vilager je polozio ispit posle remonta mada mu je ispomoc bila stihl 051. ta trosi ko tristac. sto ja uradim sa 0,5L njoj treba 1,2-1,5L. kladara je kladara ali sto je mnogo mnogo. moracu joj presteliti karburator jer se i gusi na manjem gasu a drugar to samo tera dok necrkne. a testera fakticki ko nova

prva serija vgs30 .radio sam mu remont jer mi je klip puko, najverovatnije od lose mesavine kad sam sekao kod tasta. covek napravio mesavinu od 1% i primetio sam da nesto nije u redu sa radom testere ali dockan. posledice su ubrzo dosle. promenuo i uljnu pumpu i pogon zupcanik i pumpe i lanca i nov lanac sa vodilicom. poklopac sa spanerom lanca isto .juce i prekljuce isekla je na panjeve oko 8 kubika otprilike sve precnika od 30-60cm.i sve stubove na metrice. nikakvih problema vise i zadovoljan ponovo njenim radom. jedino sto karike koje sam dobio nove u servisu imaju malo veci precnik pa cu ih natenane morati oturpijati na meru jer je previse tesno da bi uslo.radi jos uvek sa starim ko besna. srecom je proslo da nikakvih ostecenja nije bilo u motoru jer se ugasila na leru kad je pukao klip na pola. jos na putu kroz sumariju se zaglavimo sa traktorom i prikolicom jer je plava ila ispod. potonuo u trenutku skoro.zakacimo otpozadi i izvucemo se polako i drugim putem okolo

Ima li tko viziju kako da skinem pogon uljne pumpe s radilice- puž. Nabavio sam još jednu Husqvarnu 40. naručio joj nove semeringe radilice, i klip. Sad me mući što ne mogu da svučem pogon od uljne pumpe s radilice. Radapciger ne može da stane .

Taj puz se uvek skida rukom. To kod tebe je verovatno zalepilo od biolancola. Naprskaj to malo wd-om, trebalo bi da mozes svuci.

I lanac 1,1 umesto 1.3

A kada se kupuje nova stihl ms 180, jer moze odmah da se naglasi sa kakvim macem (30, 35cm) i lancem (1,1 ili 1,3) zelis da je kupis, ili kupujes sklopljenu varijantu i to je to?
Ja ponovo malo kod ujaka radio sa njom i prosto sebi rekao da moram da je kupim :) Smesno koliko je laka. Kao da sam uzeo igracku od nekog deteta u obliku motorne testere :)

Obicno je standardno uz ms180 1,3 clanak(piko).
Ja imam maceve 30 i 35 cm sa 1,1 lancom(piko micro). Ako ti je to jedina testera mozda bolje da uzmes mac 35 za piko micro(1,1) jer ces moci odraditi vise poslova. Lanac je 25 zuba.

Kad se na ms180 stavi karburator od ms250 tek mozes videti za sta je ta testera sposobna.

Imam H266 se nego razmisljam da uzmem ovu malu spravicu da sacuvam kicmu kod raskresivanja.
A znaci, u svakom slucaju uzeti piko micro, bez obzira da li se uzima 30 ili 35cm mac.. Pa ako vec imam vecu testeru, onda je bolje da idem na varijantu 30cm mac i 1,1 pico micro.
Ne radim puno sa testerom, nego me najvise privlaci to sto je sada dosta jeftina, a trajace uz lepo odrzavanje narednih 20-30 godina, a znacice sve vreme.

Kasno se ukljucujem u ovu temu posto nisam neki sumski radnik opasan (samo za vlastite potrebe radimo). Imamo stihl ms310 i stihl ms170. Na maloj je dosao piko micro lanac i onaj kratki mac smijesno je izgledalo. Motorka je radila dosta, ne mogu reci, bas sam ju patio i rusio sam s njom i ozradjivao tanja drva pa sve do krcenja sikara. Slaba, mala motorka ali sam jedan piko micro lanac slomio i na dva komada sam otkinuo po jedan-dva zuba. Radio sam s tako ostecenim lancem pola godine i islo je dosta dobro dok se nije ove godine mac rascvjetao na vrhu.

Otisao i kupio siri lanac (vjerovatno je to taj 1.3 koji se spominje, ne poznajem oznake posto nisam u tom "filmu") i mac koji standardno dolazi na ms180.

Decki moji, PREPORODIO sam se i ja i motorka. jaci, ozbiljniji lanac, mozes ga naostriti kao covjek bez ikakvog omicanja, motorka s njim reze i debela tvrda drva i normalno se pati kao i sa starim macem i piko micro lancem.

Sto se mene tice piko micro je za babe i nista vise, ono je smijurija ziva naspram piko lanca.

I jos jedan komentar, kolega je kupio prije 5-6-7 godina ms 180 i sluzila mu je sitna rezanja, da se ne umara s velikom motorkom, necacima motorka zaribala i necacima pokloni ms180 i decki vec godinama samo s njom rade 20-30 metara drva. Mala ne posustaje i pravi je stroj. Ja sam 170 uzeo jer je uvijek taj model na akciji pred kraj godine i sto mi je bila simpaticna onako mala ;)

Bobo, velika je ovo tema, ali nisam cuo ni jednu losu recenicu sto se tice MS 180. Svi je samo hvale. Super spravica, nema sta. Ja se svaki put smejem kada je uzmem u ruke koliko je lagana.
Moja H266 sa punim rezervoarom gorivom i ulja je teska 8,4kg pa vidi kakva je razlika kada uzmem ms 180 u ruke.

Bobo, velika je ovo tema, ali nisam cuo ni jednu losu recenicu sto se tice MS 180. Svi je samo hvale. Super spravica, nema sta. Ja se svaki put smejem kada je uzmem u ruke koliko je lagana.
Moja H266 sa punim rezervoarom gorivom i ulja je teska 8,4kg pa vidi kakva je razlika kada uzmem ms 180 u ruke.

to si upravu i moja 038 sa originalnom vodilicom prve izvedbe,je oko 11 kg,jeste razlika ali zato ja sa dobrim lancem isecem sa jednim rezervoarem 4 kubika drva,a 10 kubika za sat i petnaest minuta naravno sa popmagacem,koji dene u stalak inace radim sa dva stalka tako da motorka stalno radi nemoze ni da stigne da sadene.

Nazad
Vrh