Motorne testere

Pa neznam sta da ti kazem i jedna i druga su odlicne testere,posle ovog iskustva sa 365 ja bih uzeo husqvarnu jer sam se stvarno iznenadio husqvarninim testerama

prost odgovor bi bio,ako imas para uzmi H135 i neces pogresiti,ako ne,uzmi ms 180 i zavrsices posao

stil 180 mislim da su po konstrukcionim resenjima prostije od svedjana koji isto vise nisu svedjani vec kinezi kao i svi drugi

imao sam svedjane i mnoge druge,radi to ali su nekako losije reseni od stila koji je jednostavniji i moze da ga rasklapa i popravlja svako,a tako su mi rekli i u servisu a i sam sam primetio jer dosta stvari sam popravljam na testeri,ovaj vgs30 sto imam je u sustini huskvarna sistem kao i ova dva kineza redstorm u jednoj kutiji sto sam pre par dana kupio u madjarskoj za smesne pare i daleko su komplikovaniji od stila

- - - - - - - - - -

nisotek 2t ulja jel koristi neko

ala si druze bukvalista,mislio sam na oblik,rezervoari u sklopu masine,nema plasticne i odvojene,masina se deli na dva dela plus cilindar gore,stil u toj klasi 023 i 025 je sasvim drugaciji,ovo kod kineza je vise neki stariji sistem resenja testere,imao sam svedjane i ovo je meni sasvim slicno kinezima,kazem meni a drugima mozda nije

Ko ti je to rekao da nema odvojen rezervoar od masine? Sve "profesionalne testere" imaju posebno rucku u kojoj je rezervoar a posebno kuciste od magnezijuma u kojoj je radilica. Isto i Stihl i Husqvarna.To nije "stariji sistem" nego je najbolji i neuporedivo izdrzljiviji jer postoje ogromne sile kad se zavrti taj motor na 14k sto kod malih motora nije potrebno jer je sasvim dovoljno i "plasticno".
Postoje modeli iz nize klase (stihl i husqvarna) koji nemaju magnezijumsko kuciste pa neki i nemaju odvojenu rucku od ostatka testere zbog isplativije proizvodnje ali to je vec druga prica koja je individualna u zavisnosti o kom modelu iz nize klase se radi.

Ovo citaju i ljudi koji bi da kupe novu testeru i netreba ih dovoditi u zabludu svojim neznanjem. Svako moze da kupi sta mu je volja ali to sto ti mislis nemora da znaci da si upravu jer si ti zakljucio da husqvarna ista kao kinez jer "joj je rezervoar iz z dva dela kao kod kineza" a nije po toj logici ista kao stihl kojima je isto tako rezervoar odvojen . Izvini meni su takvi zakljucci smesni:ppozdrav:

Poslednja izmena:
o cemu ti pricas majke ti,o profesionalnim testerama ili o kinezima,ovo sto si napisao ja nemogu da razumem i protumacim jer u jednom delu teksta jedno a posle nesto drugo,imao sam huskvarnu 55 i kod nje je masina iz dva dela i cilindar gore,najlosija testera koju sam imao,doneo mi burazer novu iz danske

Sta ti nije jasno? Husqvarna 55 se razlikuje od kineza u mnogo cemu, toliko da se nemoze ni porediti.
Ako mislis "masina"-kuciste radilice iz dva dela? onda si u gadnoj zabludi. Ta "masina" je daleko bolja od onih sa plasticnim kucistem u koje samo uguras maleni motoric. Nepratis na casu
bangin.gif

Da li neko zna u čemu je razlika između 236 i 135 ?
Spolja je razlika i ta sto H236 ima pricvrscenje maca sa 2 srafa, a H135 ima pricvrscenje sa jednim srafom. Nekom to nece znaciti mnogo, ali meni znaci toliko da ni elektricne testere ne kupujem sa jednim srafom na macu. Kupio sam u avgustu H236 i do sada satro pola brda sa njom, sto svojeg, sto tudjeg drveta. Medju posecenima su i neprimereno veliki zalogaji orasi, tanja stabla neznam broja koliko sam ih isekao i usitnio. Potrosnja goriva je smesna, ali dvotaktol iskljucivo originalni Husqvarna, imam uvek i Low Smoke i XP dvotaktole. Model 236 je na snizenju, stariji je, inace je potekao od 235 testere kojoj su neki detalji doradjeni i izmenjeni. Sklapao se u Americi (nema vise) i Kini, to je ta cuvena Husqvarna Kineska proizvodnja koju su neki ovde potkrepili fotografijama, ali do sada nikakvu zebnju zbog toga nisam osetio. Mozda samo u prodavnici prilikom kupovine, ali uveravanje uvoznika (u S.Pazovi) u ispravnost kupovine i moje dosadasnje poverenje u Husqvarnu prevagnuli su za kupovinu 236. Model 135 je noviji, mac na 1 sraf, ima noviju arhitekturu (otvaranje filtera zabicama), nijansu snazniji, brzi ali i desetak hiljada dinara skuplji. Oba Husqvarna modela malih testera 236 i 135 po meni su u prednosti zbog motora od 38 ili 40 kubika, manje obrtaja i robustnije konstrukcije u odnosu na modele malih testera Stihl 170 i 180 koji imaju motore od 30 i 32 kubika, vise obrtaja motora i manje cvrste. Oba modela Sthl 170 i 180 prave se u Kini, pise lepo na kutiji a na testeri nisu napisali nista. U Nemackoj su ih pravili do pre koju godinicu. Odluka je ipak licna, tako da koju god malu testeru neko kupi od ove cetiri, nije pogresio. Sve cetiri rade bolje od ostatka sveta.

o cemu se ovde radi,citam poslednjih par postova i ne verujem,a kakvih 2 dela,ciliindar gore,redstorm makine...ko voli kineska g.... neka slobodno kupuje,ali da ih poredi sa "husqvarna sistem" ili da kaze da 55-ca nista ne valja,toga odavno nije bilo na ovom forumu.Za vasu informaciju bas ta H 55 je bila jedna od najboljih u klasi 90-ih godina (poluprofi,visenamenska) i poslednja je prestala da se proizvodi (2005.g) od svih husq. sa dvocifrenim brojem,cak je ostala i posle cuvene 61-ice

I verovatno je prestala da se proizvodi samo zbog nekih novih propisa, a da bi je preradili samo za katalizator ili slicno, to je skroz novi projekat, pa onda izbace sasvim novi model. Uzgred, bas imaju posle nje nove modele od 51-55 kubika, neki tek treba da dodju kod nas, ali oplemenjeni za X-Torq sistem pojacanja snage uz ustedu goriva i slicno. Nema spavanja u odelenju za razvoj! Kupio sam proletos trimer Hus. 545 RX (znam da je druga tema, izvinite) i nisam mogao da dodjem sebi od cuda koliko je ta X-Torq masina efikasna! Oni samo moraju da drze korak sa najblizom konkurencijom, a to je sam svetski vrh. Prestanak proizvodnje nekog modela kod njih nikako ne znaci promasaj. Kao kod nekih drugih.

a o cemu vi ovde mlatite praznu slamu,samo pricate o stilu i huskvarni ustvari huskvarnu toliko velicate da mi je muka citati a isto kineska stvar kao i stil,tu je samo nekoliko njih koji su pokupili svu pamet ovog sveta o motornim testerama a daj boze da i seku nesto,kada je rec o sirotinskim testerama odmah pljuvanje pa gospodo nisu svi dubokih dzepova kao vi da kupuju testeru od 700-800 eura,znaci ko nema profi testeru i kupio je kineza pita za savet umesto da mu pomognete koliko ko moze jer je kupio neku testeru spram svojih mogucnosti a vi ga odmah napljujete da je to zalosno koliko ste nevaspitani,kod mene testere rade , i stil i vgs a i ovi kineze ce da rade raskresavanje koliko mogu a za 60 eura dva komada mogu da prezalim

malo sam ja jaci na jeziku i nisam bas mekan pa ako neko zeli da mi drzi neko predavanje strasno se zeznuo,sto neznam pitacu pa ako se neko javi ko zeli dobar razgovor dobro ce doci informacija

Nazad
Vrh