kole
Član
A koju preporučuješ 135 ili 180? To bi mi bila prva testera.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
stil 180 mislim da su po konstrukcionim resenjima prostije od svedjana koji isto vise nisu svedjani vec kinezi kao i svi drugi
Spolja je razlika i ta sto H236 ima pricvrscenje maca sa 2 srafa, a H135 ima pricvrscenje sa jednim srafom. Nekom to nece znaciti mnogo, ali meni znaci toliko da ni elektricne testere ne kupujem sa jednim srafom na macu. Kupio sam u avgustu H236 i do sada satro pola brda sa njom, sto svojeg, sto tudjeg drveta. Medju posecenima su i neprimereno veliki zalogaji orasi, tanja stabla neznam broja koliko sam ih isekao i usitnio. Potrosnja goriva je smesna, ali dvotaktol iskljucivo originalni Husqvarna, imam uvek i Low Smoke i XP dvotaktole. Model 236 je na snizenju, stariji je, inace je potekao od 235 testere kojoj su neki detalji doradjeni i izmenjeni. Sklapao se u Americi (nema vise) i Kini, to je ta cuvena Husqvarna Kineska proizvodnja koju su neki ovde potkrepili fotografijama, ali do sada nikakvu zebnju zbog toga nisam osetio. Mozda samo u prodavnici prilikom kupovine, ali uveravanje uvoznika (u S.Pazovi) u ispravnost kupovine i moje dosadasnje poverenje u Husqvarnu prevagnuli su za kupovinu 236. Model 135 je noviji, mac na 1 sraf, ima noviju arhitekturu (otvaranje filtera zabicama), nijansu snazniji, brzi ali i desetak hiljada dinara skuplji. Oba Husqvarna modela malih testera 236 i 135 po meni su u prednosti zbog motora od 38 ili 40 kubika, manje obrtaja i robustnije konstrukcije u odnosu na modele malih testera Stihl 170 i 180 koji imaju motore od 30 i 32 kubika, vise obrtaja motora i manje cvrste. Oba modela Sthl 170 i 180 prave se u Kini, pise lepo na kutiji a na testeri nisu napisali nista. U Nemackoj su ih pravili do pre koju godinicu. Odluka je ipak licna, tako da koju god malu testeru neko kupi od ove cetiri, nije pogresio. Sve cetiri rade bolje od ostatka sveta.Da li neko zna u čemu je razlika između 236 i 135 ?