Motorne testere

Gde mogu da se nadju delovi za Oleo Mac?Konkretno stublina.Moj rodjak ima tu testeru,snaga oko 7ks,kaze mnogo dobra ali stublinu nigde ne moze da nadje.

Koja je u pitanju testera oleo mac? Teze mogu da se nadju delovi za starije testere i nisu jeftini kada je rec o cilindru ili tako nekom bitnijem delu, no medjutim moguce je naci polovne ili cak i nove u inostranstvu sigurno. Sad jedini je problem sto mi nemamo regulisano placanje internet narudzbina za inostranstvo pa smo za taj vid trgovine uskraceni ali komsije iz okolnih drzava to mogu bez problema vec duzi niz godina unazad.::lose::
Ja imam kataloge rezedvnih delova ako mu nesto znaci.

To sto hoce da je kupi radnik iz Huskvarninog servisa znaci da je testera u dobrom stanju i da joj nije popustila kompresija i da je cilindar u dobrom stanju kao i klip i karike i treba verovatno traziti resenje u smesi ulja i benzina i stelovanju karburatora. Mozda se i sam karburator usled vibracija rasteluje, postoje X stvari koje treba pregledati i ispitati.
ja sam uvek zagovornik jace mesavine i to min 32ml/1L minimum za starije masine do 80 i neke 90.

A ja sam te poslusao, i napravio mesavinu od 120-130ml ulja na 3,5L benzina tj minimum 35ml na 1L.
Testera po meni radi sasvim ok. Cak sam napravio jedan snimak da ti pokazem.
Nisam nista sekao (radio samo sa trimerom), pa ne znam kako ce se pokazati kada bude malo "zapela" ali cu ti javiti :)
Obzirom da ne baguje ni malo, forsiracu jacu mesavinu od sada.

Kako ti se cini?

http://www.youtube.com/watch?v=tkEAIB0mDFE&feature=youtu.be

Suvise si je oterao u obrtaje, sto nije nimalo dobro za klip. Kad je na punom gasu treba manje da se vrti.
Suvise siromasna smesa na punom gasu.
Pojacaj (odvi jos ) H diznu dok na punom gasu ne promeni zvuk u takozvana 4takta.
Evo ti primer kako treba da se cuje kad dostigne pun gas, mislim na to sto treba da obratis paznju da se cuje kad dostigne maksimalne obrtaje.
Probaj vrati snimak par puta pa pokusaj da cujes da kad dostigne pun gas pocne da se cuje kao da "prdi" da tako kazem.

Na ovom drugom snimku ovaj lik je demonstrirao o cemu ti ja sad pricam kako treba da se cuje ; na 06:06 minutu klipa.

Sto se tice rada na niskim obrtajima nije lose ali mislim da i on treba da se odsrafi jos malo L , na leru treba kad radi da "brboce" i da ima stabilan rad nesme da menja rad ili nedaj boze kad se zagreje da se gasi. Mora da pali na pola kanapa vruca a kad je hladna, povuces saug kanap 2-3puta da se javi , vratis sauh i prva dva poteza posle toga mora da upali i tada ce imati malo jaci ler dok se ne zagreje odprilike najduze pola minuta i posle se unormali leri to je to ..... "samo vatra".

Sva stelovanja radis kad je testera zagrejana tj kad odradi par minuta.

Poslednja izmena:
Sve mi je jasno kao dan, i sve sam to znao. Zaboravio sam da napisem najvazniju recenicu zbog koje sam malte ne i snimak kacio..
Testera je bila podesena fabricki tj jedan pun krug i L i H, pa je nastelovana da dobije zvuk o kome pricas i kakav treba da ima. Tako je i radila sa gorivom gde sam sipao 100ml na 4,5L, a tek onda sam sipao jacu mesavinu, i upalio da vidim kako ce reagovati i da li ce se neke promene primetiti.
Na samom pocetku, pocinje da radi kao pod starom smesom, sto se vidi na 0:30 gde priblizno ima dobar zvuk tj kakav treba da ima (bitno-svaki put kada sam drzao gas, bio je pun gas u pitanju)
Zatim, krecu promene- na 0:38 pocinje da menja zvuk i krece da podize gas, pa ga sama maalo vratila, pa je "probila" i krenula da radi u visokim obrtajima (kao da sam malo zavio H. Na 1:10 pa na dalje sve vreme vrti kao nenormalna, sto nije dobro naravno.
Ovo me navodi na to da pod boljim podmazivanjem lakse radi i vise se vrti, pa joj treba omoguciti jos malo goriva.

Da li je moguce da nista ne diram sto se stelovanja tice, i da bude ovako velika razlika u obrtajima pri razlicitoj smesi?
Vidim da jeste, al mi neverovatno. Definitivno joj prija. Samo jos da joj malo dodam goriva tj odvijem H, i to je to.

Slobodno joj daj jos goriva, nemoras da preteras ali da se cuje dobro razlika kad joj stisnes pun gas ona se odaziva dobro na gas i tik pre nego sto dostigne najveci gas tad treba da promeni zvuk kao da "prdi" a ne da "vristi".
Ako namestis presiromasnu smesu moze da se pregreje a ako preteras sa bogatom smesom tj das joj vise benzina moze samo da pocne da masti auspuh i da ima manje snage. Idi prvo bogatiju pa u struganju smanjuj koliko mislis da je ok i nema promene na gore u temperaturi cilindra ili auspuha a da radi stabilno i ima snage dovoljno.

Poslednja izmena:
71c650d1abb4676674b75d8aa39b3783_1024.jpg
Na radost clanova stilovca ehhehe :D :ppozdrav:

Evo moja nova testera kupljena jutros u pancevu za 110e. kompresija je odlicna. Probao sam je u suv brest ide bez problema bez stajanja. Jedino moram da kupim novi auspuh jer je ovaj u losem stanju i spaner[zatezac lanca]. Nece da zateze lanac nego pocne da preskace pa sam na teske muke uspeo da zategnem. Lanac je stilov 33 zuba nov a mac sword[inace ih ne volim] ali ok. sta mislite o ovoj testeri? nikad nisam radio sa njom ali me cena privukla pa sam uzeo
s6300465x.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

s6300464.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

s6300463.jpg

pozdrav..testera kao testera nije losa jako je slicna kao 036..e sad naj vaznija je masina kompresija moze da bude dobra i ako je testera u super stanju i ako nije..jel oni na sjeban cilindar stave nov klip da ona moze odma da upali a ti kad odneses kuci i probas u pola metra drva ona zakuca..zato je bolje da si skinuo auspuh i licno video kakav je klip i unutra sve..ja tako radim..na tih 110e dodaj jos 25 za auspuh i 10 za spaner lanca...inace ovako dobra testera...prifi ima 56cc 4.2ks i preporucena duzina maca 37-40cm..tako sam nasao na jednom forumu za sve testere....pozz:ppozdrav:

U Kraljevu je jutros bila jedna H 281 xp za 350 eura i jedna H 340 za 200 eura, iako su obe poreklom iz Svajcarske nisam bas bio raspolozen da rizikujem, trenutno mi je srcu prirasla 357 xp ali nova i malo se natezem sa prodavcem na koliko ce rata da je proda..

Jerotijevic je umro pre 4-5 godina a Agrouniverzal sada drze njegova zena i cerka, oni daju Husqvarne na 6 rata a ima jedna firma iz Bg koja daje Stihl na 10 rata, ostali pod-dileri u KV daju na 3-4 rate. Uglavnom uz pomoc rodjaka sam zavrsio posao za ovu sezonu pa mi nije hitno, ali najkasnije do proleca nesto treba da resim

- - - - - - - - - -

Jesi zainteresovan mozda za husqvarnu 359? evo ti link za slike

http://poljoinfo.com/album.php?albumid=232

Drazene, ti nudis tu tvoju H359? Posto i u kakvom je stanju, dajes li neku garanciju u slucaju nekog kvara...?

bi zeleni testeru je majstor pregledao. Cilindar i klip odlicni nema greske sto se kaze. Auspuh je zavario a zatezac lanca je ugradio polovan. Sve zajedno 1700dinara. Prodajem je jednom coveku koji je video dok je bila na popravci za 160e. imam ved dve testere a treca mi nije potrebna. jednostavno kada god vidim neku bolju testeru moram da je uzmem. U nedelju cu sigurno uzeti jos jednu u pancevu ako budem isao

Šta mislite da li bi se moglo napraviti na blatobranu traktorske kabine (od IMT 533-539) dva nosača u vertikali u koja bi se odozgo ka dole "uvukao" mač od motorke i da tako stoji u prevozu?
Znači samo dva flaha, saviti u oliku mača i prišarafiti a u to odozgo uvući mač da oni šiljci sjedu na taj nosač. a tjelo motorke ostaje gore iznad blatobrana do stakla?
Ako bi se to dobro pričvrstilo da li bi se testera smjela tako voziti da li bi u tom položaju moglo da joj se nešto desi?

moralo bi u plasticnu futrolu od maca inace ces sjebati lanac,opet i kad je u futroli puci ce plastika jer ima dosta vibracija u kabini ako nekako ne fiksiras i motor testere

Stavi se daska iza sedista,izmedju blatobrana i to je to.Na njoj se onim tregerima uveze testera i provereno nista nece da joj hvali niti ce da smeta.

Jedan profesionalac iz okoline Kraljeva, koj ima iza sebe najmanje 10000 kubika posecene sume je napravio nosac za testere - a nosi u sumu uvek po 2 komada - tako sto je zavario na blatobran iza vozaca dva velika zavrtnja, a na vrhu stabla je dodatno zavario po jednu limenu plocu ca. 50x100 mm i izmedju tih ploca pritegne mac testere - nesto slicno kao kada se testera ucvrsti u stegu radi neke intervencije. Na taj nacin svi ostali delovi nemaju dodira sa karoserijom traktora. Znam dobro po kakvim sve gudurama ide ali nisam cuo da je ikada imao fizicko ostecenje testere. Doduse, on svake dve-tri godine kupi novu testeru...

Nazad
Vrh