Mehanički utovarivač za stajsko đubrivo

Počeo sam da pravim utovarivač kao kod kolege Kosjerca, sa klipom. Međutim nije mi nikako jasna jedna stvar, pa bi molio nekog ko ima ovakvu kašiku da mi objasni, ako kažete da prvo diže klip a ne poteznice kako onda odignete kašiku od poda? Kod mene je IMT 533 i ja sam prije par dana raskačio poluge i pritjerao traktor do prikolice prikopčao kipu ii probao kako će se ponašati. I kod mene su se prvo podigle poteznice pa je tek onda počeo da diže kipu, međutim kad sam ja stao na poteznice (opteretio ih) kipa je počela da se diže istovremeno sa poteznicama? Da li je to normalno?

v4w2vd.jpg

Ja sam video da sa takvim utovarivacem ljudi podignu poluge do zeljene visine i onda prebace rucicu na kocki i rade samo sa klipom,poluge stoje a klip spusta i dize kasiku...........

Pa to bi bilo idealno tako.
A kako se tačno zove ova ručica?
Da li se to može napraviti nekako pošto ne znam gdje bi se to moglo naći?

Kod mene nema kocka, ali kada zakačim utovarivač prvo ide klip do kraja pa onda diže poluge a radim sa kuglicom, hidraulika mi je ispravna 100%, e sada neznam kod kolege Neška šta se dešava.

Evo i ja juče skoro završio moj utovarivač.
Ostalo je još par sitnica i farbanje, i sve malo bolje da se povari pošto sam samo pikovao.
Probao sam ga i odlično radi.
Zahvawujem se kolegi Kosjercu na pomoći.

Uploaded with ImageShack.us

Kolega Kosjerac je bio sve u praavu, prvo se podiže klip pa tek onda poluge. Samo ću morati da napravim sajlu za "kipovanje" i moram na neki način odići ovaj ram koji se pričvršćuje na traktor od zemlje jer će zapinjati u radu za bilo koju neravninu.

Na prvoj slici se vidi da je ram na kome stoji kašika (kačenje za traktor) veoma blizu zemlji. Kako se može riješiti to da li da se nosači stave ispod ili kako?

---------- Poruka napisana 26-07-12 u 14:05 ---------- Prethodna poruka je 22-07-12 at 13:56 ----------

Nakon par dana rada sad utovarivač izgleda bolje.
Međutim imam jedan problem kada je kašika puna pjeska ne mogu da izvučem ovu bolcnu na bravici.
Kako je najbolje napraviti polugu pošto treba velika snaga. Vukao sam za kanap iz sve snage i nisam otvorio, pa me interesuje hoće li moći i preko poluge?
Je li to kod svakog tako ili sam nešto zajebao?

Poslednja izmena:
Evo kako sam riješio kipovanje. Mislio sam da će trebati dupla poluga međutim ova jedna sve rješava. Kipuje bez problema punu kašiku mokrog pjeska.
Konstrukciju sam podigao tako što sam uši zavario ispod i sad je sasvim korektno odignuta od zemlje.
Jedina "mana" joj je što kad je zabijem u pjesak (mokar) i počnem dizati odiže traktor, isto tako i kada je previše dignem i idem uzastranu. Razlog tome je što je dugačka, dužina ruka je 210cm i valjalo bi da je malo kraća, ali ne puno jer u tom slučaju bi klip bio izložen udarima o prikolicu mnogo više nego sada što je.

Evo slika:

Nazad
Vrh