Mehanički utovarivač za stajsko đubrivo

Cerca evo na linku iznad slika utovarivača što je pravio Bisenić.

Ovo je dobar utovarivač i mnogo je lakše traktoru nego sa običnim zadnjim, a i bilo bi ga dosta lakše napraviti nego prednji.
Da li bi ti i ovakav odgovarao.

Da sam ranije video kad sam pocinjao da pravim sigurno bih ovakav napravio jer imam klip, tako da se razmisljam da cim otopli moj prepravim u ovakav, jer radi i ovo sto sam pravio ali je teze hidraulici i necu da rizikujem i nestro da sjebem

Nisam nikada vidio ali kada sam ja razmišljao da li da pravim prednji ili zadnji, zaključio sam da bi dosta bolje bilo da se kraj zadnjeg mehaničkog utovarivača ne kači samo na mjesto za topling. Nego da se napravi jedan nosač, koji bi se kačio za one uši gdje inače ide nosač od T komada i plus na mjesto gdje ide topling, tako da bi se smanjila sila koja prilikom dizanja opterećuje onu oprugu i siguran sam da bi manje stradala hidraulika.

Ma ima raznih varijanti, to sam i ja razmisljao nego zurio da sto pre napravim i jos nigde nisam video uzivo nego sto sam video neke slike ovde i dobio savete od clanova sa foruma i tako pravio, zato sad moze da se modifikuje

Ово ми изгледа слабо.
w855zp.jpg
veyqdj.jpg
Ево једне занимљиве конструкције.

Poslednja izmena:
Tacno je da je slabasno,ali mi je zanimljivo kako su iskopirali sistem sa paralelogramom.Dobra stvar je sto moze da podigne dosta i tad je maksimalno odmaknut,blizu je kad je spusten i zbog toga je lakse raditi,ali kad treba da odvoji od kamare ako se uhvati malo vise tad mu je naj veca vaga i moze nesto da zaj... npr da deformise grane,ili onaj nosac sto se kaci na poteznice.

Мислио сам на онај утоверивач што има Поцерина танке су му ушице где пролазе клинови и топлинк, а ово је мало компликован уоваривач али лепо урађен и мислим и ја да има малу подизну моћ.

sve 5 ali neznam zašto ne grabi od vrha prema dnu kamare puno je lakše odvajati.Ja sam na svom na kašiku bio metnuo jednosmjerni cilindar al svaki put kad bi ulazio u stajnjak kašika bi se otvarala pa sam zato napravio ručno okidanje.Na traktoru imam 2 izlaza jedan dvosmijerni i jedan obični.moželi ko da mi napravi skicu i postavi na forum kako bih trebao pokopčati crijeva i šta mi trba sve da bi to radilo preko hidraulike,jer slabo mi to ide hvala

sve 5 ali neznam zašto ne grabi od vrha prema dnu kamare puno je lakše odvajati.Ja sam na svom na kašiku bio metnuo jednosmjerni cilindar al svaki put kad bi ulazio u stajnjak kašika bi se otvarala pa sam zato napravio ručno okidanje.Na traktoru imam 2 izlaza jedan dvosmijerni i jedan obični.moželi ko da mi napravi skicu i postavi na forum kako bih trebao pokopčati crijeva i šta mi trba sve da bi to radilo preko hidraulike,jer slabo mi to ide hvala
Koji traktor je u pitanju?

Ja sam nesto razmisljao i mislim da ne mozes nikako da uklpois da ti radi jedan jednosmerni klip i jedan dvosmerni na ta dva prikljucka na traktoru. Jedino bi mogao da nabavis preklopnik od nekog utovarivaca ili viljuskara koji ima tri poluge i da jedno crevo dovodno ide od traktora do tog preklopnika, drugo povratno od preklopnika do traktora za povracaj ulja, a ova tri izvoda na preklopniku da idu do cilindra na utovarivacu. Nadam se da si me razumeo.

Nazad
Vrh