Mehanički utovarivač za stajsko đubrivo

ja sam letos kupio nov zadnji utovarivac sa klipom, i sa dve kasike, jedna za sljunak i zemlju, a druga je vile za stajnjak... Kostao je 420 evra...

Pozdrav druze,dali imas informaciju gde bi mogao da se nadje utovarivac kao tvoj za pribliznu sumu?
hvala unapred!!

Da li neko može da mi kaže kako da nađem tačku na kašiki (mehaničkoj) gdje bi pričvrstio nosače da funkcioniše tako da se puna prevrće i kipuje a prazna zatvara?

fotografija0525.jpg
Nesko@ evo kako sam ja to odradio otprilike i radi odlicno
fotografija0532.jpg

Kod mene je u pitanju prednji utovarivač, isto na mehaničko otvaranje, a kašika je puna (znači ne vile nego kašika)
Trebao sam davno da to završim ali sve nisam siguran kako da stavim te baglame.

Evo nosača:
14d0ksm.jpg

Evo kašike:

1568qz5.jpg

Još uvijek nisam sastavio tako da nemam slika u kompletu
a evo kako sam planirao da to pričvrstim
Ovo su uši koje sam planirao da pričvrstim na kašiku i da sa bolcnom kroz njih uhvatim ih za nosače
25gcj9e.jpg

Rubove cijevi sam piksnovao debelozidnim cijevima

118ov9t.jpg

Koliko ti je debeo lim na kasiki? Mozes i tako da odradis, ja sam busio ove trouglove sa strane i ubacio parce punog gvodzdja, uzeo od crtala od pluga nosac jedan koji mi je bi sjeban i zavario ga na lim, a sa strane uzeo 'P' profil i rasekao po duzini i samo se navuce ka napred i stavio srafove da kasika ne moze da ispadne i kraj

Lim je 2,5 mm.
Ovaj U profil ću zavariti za kašiku probušiti ga i kroz njega provući bolcnu.
Kako ti se čini ovaj rad?
Nisam baš najbolje napravio nosač na traktoru i već mi se čini da je mnogo slab u odnosu na teret koji treba da izdrži.
2nszaj7.jpg

Plairao sam da ga ojačam još ali prvo da vidim da li će da funkcioniše pa ću onda da ga utvrdim.

Ja sam stavljao lim od 5mm, mozda bi trebao prvo neko ojacanje da zavaris pa preko njega ovaj U profil, ali opet mozes da probas cisto da vidis kako se ponasa pa ako je slabo da se pojaca.
Rad izgleda super, ubaci jos koju sliku ako imas da vidimo kako si pricvrstio za traktor, jer i ja ovo sto sam pravio pravio sam iz glave, i razmisljam da krenem jedan prednji da pravim

I kod mene je sve iz glave, a i 95% posla sam sam odradio, osim par stvari koje sam morao da odradim na strugu
Evo kako izgleda na traktoru:
Mislim da ću morati nekako da ga povežem sa ovim prednjim nosačm (koji sam između ostalog i radio radi kašike) ali još nisam siguran kako
Ako odlučiš da sam radiš bolje nađi neki crtež, mada ga ja nisam mogao naći, ili bar vidi pa presnimi kod nekoga, jer ja sam par puda morao da sječem, bez obzira koliko se trudio nisam uspio na sve da mislim ali šta sada biće kako će biti
sos591.jpg

neško,ruka ti dobra al po meni trebao bi sa donje strane ovaj ravni dio pojačati za 2/3 dužine a gledaj da ti kašika ne bude predaleko od traktora.Za ovu glavnu ruku ja bih koristio cijev 100X60 sa stjenkom od 4mm i okrenuo na kant i nema uvijanja,kao na mom utovarivaču što se nazad kopča

---------- Poruka napisana u 15:11 ---------- Prethodna poruka je at 15:07 ----------

a što se tiče kašike die malo ispod centra ravnoteže tako da se lako kipa a i opruga joj pomogne da se vrati tako je u mene i radi

Cerca evo ti broj telefona od čoveka što pravi te utovarivače, nalazi se u Goloboku blizu Smederevske Palanke.
Slavoljub 064/118-73-51 i 062/381-021

Znam da sam mogao da slomim bliže, a i sigurno je da bi to bilo dosta bolje, ali klipovi koje sam vjerovali ili ne kupio za 50EUR su dugi 90cm radnog dijela + uši za kačenje i ukupno su dugi 110cm, tako da sam morao da nosače lomim naprijed da bi mogo da mi stane taj klip. Isto tako sam zaključio da moram da ostavim malo klipa "viška" znači kada kašiku spustim na pod moram imati barem još 10-15 cm klipa da bi mogla da ide ispod nivoa traktora barem 30-40cm.
Što se tiče udaljenosti kašike od traktora, pošto nisam imao nikakav nacrt, zaključio sam da bi trebalo da kada je podignem na nekih 2m visine i kipujem da teret ispada na centar prikolice, znači otprilike da je udaljeno od haube nekih 100-110cm.
Ojačanje sam planirao da radim od L profila i da tako ojačam ivice cijevi, stim da ako bde radilo može sve da se jača.
Ako nisam u pravu recite, još nije kasno da se vrše manje korekcije?

Ovo je dobar utovarivač i mnogo je lakše traktoru nego sa običnim zadnjim, a i bilo bi ga dosta lakše napraviti nego prednji.
Da li bi ti i ovakav odgovarao.

Nazad
Vrh