Mehanički utovarivač za stajsko đubrivo

Ja nemam prednju vucu na 560, ali bez problema tovarim i kada je blato... Ove godine sam utovario oko 200 prikolica....

ma ide to samo treba radit svi bi mi znali radit sa prednjim al treba love,meni je poljostroj uradio predračun za mog malog jd 3.500+džokstik+radno oruđe+brze spojnice +100 điđi miđi ,glavno ode daleko a nije ni neka marka provjerena

Jeste da se pravi kaljuga, ja sam danas muke video po snegu koliko se raskaljalo, ali nakraju kad sam zavrsio, par puta vratio unazad i pokupio blato i par puta napred vukao kasiku po zemlji i zaravnao sve.
Ali ipak zavrsio sam dobar deo posla i to sve sam, a da smo radili rucno popadali bismo na kraju dana

Zakacinje u zemlju, to sam se zeznuo samo moram drugu rupu za sraf da probusim i nece biti problema, a moracu i da ubacim hidraulicni klip mislim da ce ici bolje, barem ste se tice odvajanja od gomile, da ne opterecuje hidraulik time, nego kad zabode prvo na klip da odvoji pa onda da podigne

Svaka cat za izradu.

Probusi nekoliko rupa na ramu.Radi lakseg podesavanja.A uz to na onu okruglu cev uradi jos 2-3 rupe za prolaz klina(srafa) ispred i iza te sto si uradio.Mozes da zakosis kako ti volja i kako ti odgovara.

Sto se tice opterecenja hidraulike zahvataj slojevito kamaru,ili ako uhvatis sa dna kreni samo malo napred i ima da digne.

Koliko materijala treba da se napravi takav utovarivač, mislim u novcu? Ove godine ću morati da odvezem mnogo stajnjaka na gomilu do parcele gdje ću ga na jesen zaoravati pa sam mislio da napravim utovarivač kako bih ga tamo tovario, 539 bi vukao prikolicu a hurliman bi nosio utovarivač jer je mnogo jači sa hidraulikom. Sviđa mi se ideja sa hidrauličnim klipom, zaista bi dobro došla za odvajanje pune kašike iz gomile.

Za utovarivac kao sto je moj, ako bi sve kupovao potrebno ti je 100eura, ali opet to je nesto grubo posto sam ja imao nesto od materijala.
A da sam pre video kako izgleda ovaj sto ima prnjavor 3@ ja bih pravio takav, jer imam klip i bilo bi mnogo bolje. Manje opterecuje hidrauliku

Jesam, ali misli da je u temi prednji i zadnji utovarivaci, ne znam tacno na kojoj strani... A idi na trecu stranu ove teme, imas sliku clana Kosjerac, moj je isti kao njegov...

Video sam to, sigurno cu cim nabavim ovakav dugacak klip moj prepraviti na ovakav, nece trebati tu jos puno materijala, ali mnogo jaca stvar.
Cak bi ovo mogao da zasrafim napred na rakovici i da imam prednji

ako ga namestiš napred imaćeš veliko proklizavanje zadnji točkova, moraćete kačiti teret nazad

Nazad
Vrh