Mehanički utovarivač za stajsko đubrivo

Ljudi krenuo sam da pravim ovaj zadnji utovarivac, i zamolio bih vas za par saveta. Kolika je duzina vila za tovarenje stajnjaka?
Kolika bi trebala da bude dugacka glavna ruda sto ide od traktora do kasike? I jos nesto ako ima dopunite slobodno.
Unapred se zahvaljujem :ppozdrav:

Stavio sam glavnu rudu 175cm.Takvu sam nasao,a mogla je i duza.
Na kasiku dubine 55 cm dodao sam vile koje vire 15-ak cm.Ukupno kasika sa vilama 70cm.

Evo dve slike kako to izgleda u dva radna polozaja kasike.
Masina je napravljena od svega i svacega,ima delova od traktora,automobila,kombajna,vrsalice,kopačice,pluga,neke vojne masine na hidro pogon,mozda sam nesto preskocio,seticu se :osmeh:
Slikao sam u fazama izrade,odabrao sam ove slike finalnog proizvoda.

Evo dve slike kako to izgleda u dva radna polozaja kasike.

Za guranje:
ivhdut.jpg

Za zahvatanje:
9qcile.jpg

Probao sam kako radi i zadovoljan sam probnim radom.

Hvala Sosara, bice otprilike isto, barem sto se tice delova. I ja isto sastavljam od svega i svacega. Hvala ti na slikama i savetima, ja krenuo da pravim i koristio bi mi svaki savet

Kolega borko jagodinac,zasto ne pravis prednji? Mala razlika u parama a velika u ucinku,Rakovica je to...

---------- Poruka napisana u 20:09 ---------- Prethodna poruka je at 20:01 ----------

Nesto sam racunao da nosac i grane za prednji utovarivac mogu da se odrade od cevi 4x10 cm debljina zida 5 mm sa ojacanjem odozgo cev 4x5cm zid 5mm i dva kosnika od nosaca do karlice cev 5x5cm zid 5mm i to da kosta max 200 evra.Vile pravis pa prvis u svakom slucaju. Ne kazem,nije malo 20000 ali nije ni mnogo,jer imas vece iskoriscenje i nece te boleti vrat uvece...

Poslednja izmena:
10x10 kutija profil bas debelozidna i ide sama.
Sad sam dopisao,idu i ojacanja odozgo od profila 4x5 kutija i to ce da bude bas jako.

---------- Poruka napisana u 20:23 ---------- Prethodna poruka je at 20:22 ----------

Hteo sam da kazem da 10x10 ide ali samo ona,ne trebaju ojacanja.

---------- Poruka napisana u 20:43 ---------- Prethodna poruka je at 20:23 ----------

Sad sam nesto nacrtao iz glave,valjda cete razumeti...
Izgled nosaca i grana sa ojacanjima
2rmukk7.jpg

nosac spreda
210g8r8.jpg

djele@ razmisljao sam, ali opet nemam klipove hidraulike, nemam creva, i treba opet tu dosta materijala. Jednog dana krenucu sigurno da pravim tako nesto, ovo je bilo na brzinu, sto imao nesto materijala i malo dokupio pa kako bude,
dve prikolice dnevno bi mogle da se urade bez neke muke. Hvala jos jednom na savetima :ppozdrav:

Takav sam nasao da kupim za 350 evra i covek se predomisli,nece da ga proda... A lego bi na rajku 65 hidraulicni volan,i samo gas.

Vidi se na slikama,ovaj sto sam hteo da kupim je bio na starom maseju koji dosto slican nasem 539 samo je bio malo jaci,oko 45 konja,cetrvrtasta krila,a bio je star preko 40 godina...isto i utovarivac,to je cini mi se 2. serija utovarivaca koje su pravili.

A sto niko ne slika poligu , dzojstik kojim se pomera kasika ili utovarivac gore dole . Ide li upravljanje ovim preko poluge za podizanje hidraulika ili ima neki poseban nacin ?

Pa ako kasika ima mehanicko otvaranje, onda se utovarivac verovatno podiye preko rucice od hidraulika... Ja imam zadnji hidraulicni utovarivac, i podizem ga preko rucice od kipe sa 560

Moze li neko da mi kaze dimenzije vila za zadnji utovarivac,dimenzije siljaka,sirina kasike,visina?

Kao i kasika za rastresit materijal.
Od 80 do 100 sirina.Visina oko 50.Duzina siljaka 60-70.Za siljke je najbolje da nadjes na otpadu balans stangle od Lade.Tvrdo u pm.Samo zasiljis brusilicom.

Nazad
Vrh