McCormick

yesnijel

Novajlija
Učlanjen(a)
14 Maj 2014
Poruka
15
Lokacija
Srpska Crnja
U razgovoru sa serviserima receno mi je da ti osiguraci tj blokade otpadaju same sto je meni nezamislivo da nesto treba da otpadne samo pri 1000 i 2000 obrtaja moglo bi da napravi problem i upadne negde. Konsultovao sam se sa nakoliko ljudi koji rade ove traktore i koji su postavljali ove korpei rekli su mi da to mora da se skine pri postavljenju.
Ne znam sta da radim.

- - - - - - - - - -

Korpa ja LUK i na njoj ima tri papucice koje nose pogon i tri papucice koje nose pogon kardana ljudi sa kojima sam razgovarao kazi da se ove blokade nalaze na tri papucice koje nose pogon traktora jer ja sa kardanom nemam problema ni danasnji dan.
 

sinisa1979

Član
Učlanjen(a)
24 Okt 2010
Poruka
6.642
Lokacija
Subotica
Ma kakvi samo da otpadne! To se obavezno uklanja nakon ugradnje korpe i lamele,kao što je vec sremac napisao.
 

yesnijel

Novajlija
Učlanjen(a)
14 Maj 2014
Poruka
15
Lokacija
Srpska Crnja
na mojoj lameli i korpi to nije uklonjeno,to je ostalo i tako je traktor sklopljen...i sad lamela preklizava...nama je receno da to samo otpadne u toku rada i da zato to nisu skinuli,mada prvih nedelju dana niko nije znao ni sta je to ni gde je bilo,da nije bilo ovog forume ne znam ni kako bi saznao sta je to i gde se nalazi...traktor sam cepao vec dva puta u roku od 6 dana,a smesi mu se jos jedno cepanje u ponedeljak...jos nesto me zanima,da li je lamela mozda sad ostecenja posto korpa neke radila kako treba?
 

yesnijel

Novajlija
Učlanjen(a)
14 Maj 2014
Poruka
15
Lokacija
Srpska Crnja
bili su serviseri, otvorili smo traktoi, skinuli korpu, otvotili korpu i nasli da je lamela bila prilicno zamascena i izgleda da proklizavanje nije doslo zbog blokada na korpi, vec da je ulje curelo iz spojnicke osovine. lapelu smo oprali benzinom i akrom ali kada smo sastavili traktor i vozili ga on se ponasa isto.
moje pitanje je DA LI CE TA LAMELA MOCI DA SE KORISTI ILI CU MORATI DRUGU DA KUPIM ILI NITUJEM OVU?
lamela ima jedva 150 200 sati.
 

Druškan

Član
Učlanjen(a)
3 Nov 2010
Poruka
1.847
Lokacija
S.Banat/ Srpski Itebej
Dobri traktori, sa pravih 175ks. Mnogo kvalitetniji od današnjih McC, jedino su im power shift menjaci loši, i stradaju na oko 5000 r.č. Motor Perkins, stvarno je u tim serijama izdrzljiv i mali potrošač. Za hidrauliku ne mogu ništa loše reci. Nisam ga vozio, ali sam imao prilike da ih vidim u radu i cujem utiske od vozača. Traktori bi bili pun pogodak da su menjac usavrsili.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
 

goran 1991

Član
Učlanjen(a)
16 Okt 2011
Poruka
349
Lokacija
Starcevo
A cejs mx 170 ima isti menjac kao McC ili? posto se dvoumim izmedju ova dva traktora,i nasta da obratim paznju kod menjaca kako da znam dali je pri kraju,posto trebam da idem za neki dan da ih gledam?
 

Spajki

Član
Učlanjen(a)
11 Okt 2009
Poruka
4.674
Lokacija
Bečej
Sada će YTO inženjeri (novi vlasnici kompanije)rešiti taj Cormickov menjač i napraviti od njega pravi traktor ::traktor::.
 

bojcetic

Član
Učlanjen(a)
14 Jan 2009
Poruka
13.862
Lokacija
Stapar
YTO je kupio samo fabriku u Francuskoj gde su menjace pravili za MC, nisu kupili ceo MC. Cisto da ne bude zabune. Cije menjace koristi ARGO ne znam.
 

Druškan

Član
Učlanjen(a)
3 Nov 2010
Poruka
1.847
Lokacija
S.Banat/ Srpski Itebej
Spolja izgledaju identično, a unutar menjača ne bih znao. Član mindjusar čini mi se da ima takvog.
Nisam toliko strucan po tom pitanju, ali brzine koje su najviše opterećene i najviše stradaju su u B i C polju.

YTO je kupio fabriku menjača samo da bih preuzeli tehnologiju menjača, a to da će ih usavrsiti, to je pod znakom?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
 

Kris80

Član
Učlanjen(a)
8 Jul 2012
Poruka
5.229
Lokacija
Srbobran
A cejs mx 170 ima isti menjac kao McC ili? posto se dvoumim izmedju ova dva traktora,i nasta da obratim paznju kod menjaca kako da znam dali je pri kraju,posto trebam da idem za neki dan da ih gledam?
Da potpuno isti menjači...Ubaciš u svaku brzinu i stisneš kočnicu bez kvačila ako uguši motor onda je njačme O.K.:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Član mindjusar čini mi se da ima takvog.
Njegov je Full powerschift i MXM je.:ppozdrav:
 

sremac88

Član
Učlanjen(a)
24 Sep 2010
Poruka
1.543
Lokacija
Irig
Najbolje bi bilo izmeriti pritiske u menjaču, samo tako se može utvrditi da li je menjač oštećen.To sa kočnicom može da posluži, ali često se dešava da su lamelice ili zaptivne gumice načete a traktor i dalje dobro radi, samo je pitanje koliko će dugo raditi.Pritisci se mere na razvodnom bloku koji je na kućištu menjača odmah iza akumulatora.Treba imati dva manometra koji mere do 40 bara, a na tim mernim mestima pritisak treba da bude između 22 i 24 bara, sve ispod 22 bara znači da je menjač oštećen.Inače od modela MTX najbolje su se pokazali modeli do 150 ks, jači su imali problem sa menjačem.




Slike su sa modela XTX ali male su razlike u odnosu na MTX. Na gornjoj desnoj slici su merna mesta gde se proveravaju pritisci.
 

goran 1991

Član
Učlanjen(a)
16 Okt 2011
Poruka
349
Lokacija
Starcevo
Pa koliko kosta popravka takvog menjaca i dali to radi neko u srbiji? I dali menjac ima jos neke simptome kad je los ?
 

slavko l

Član
Učlanjen(a)
28 Dec 2012
Poruka
738
Lokacija
kacarevo
Kod mene u selu ima takav od 230 ks. Dva puta radjen menjac u Novom Sadu. Prvi put 3500e, drugi 5500...
 

sremac88

Član
Učlanjen(a)
24 Sep 2010
Poruka
1.543
Lokacija
Irig
Opravka nije problem, ima nekoliko firmi koje to rade kod nas. Cenu opravke je nezahvalno "prognozirati" ali uvek treba računati od 1000 pa čak i do 10000 evra ako su osovine oštećene. Kada se menjaju brzine na dugme ne sme traktor da trza, u opterećenju(oranje i sl. teški poslovi) ako motor normalno radi a traktor gubi brzinu to ne valja.Kada se upali motor uglavnom se čuje da nešto lupi u menjaču što je normalno ali ne smeju se osetiti jake vibracije u kabini dok traktor stoji u mestu.
 

srdjan7

Član
Učlanjen(a)
23 Dec 2009
Poruka
3.609
Lokacija
Raros
Kod mene u selu ima takav od 230 ks. Dva puta radjen menjac u Novom Sadu. Prvi put 3500e, drugi 5500...
I glavna ploca kada vrisne,milina...traktor stajao par dana,niko od servisera ne zna sta je-ubaci u brzine,ali bez odziva.isto par hiljada.majstor sa kojim sada pretresamo mf kaze da su pored landina,najmeksi traktori upravo mc.
 

slavko l

Član
Učlanjen(a)
28 Dec 2012
Poruka
738
Lokacija
kacarevo
Ma najgore sto coveku stoji traktor kada treba da radi. Ove godine uzajmio je jd6820 da bi uzorao...
 

Kris80

Član
Učlanjen(a)
8 Jul 2012
Poruka
5.229
Lokacija
Srbobran
sremac88 Tako je najbolje da se izmere pritisci,ako gazda od traktora pristaje na to i ako kupac povede majstora sa dva manometra,još bolje bi bilo da se traktor proba i u radu sa plugom na primer.
Ali ako ne povede majstora i gazda neće da prlja traktor u oranju najlakše je tako kako sam napisao...Ima kod nas majstora za te menjače i uopšte nije problem uraditi,najčešće odu lamelice(pojedu se zubi iznutra ili potisni deo se potroši).Ali da se ne napravi greška i ponovo menjač da se rasklapa menjaju se i potisne ploče ako su zajedene,menjaju se karike na svakom snopu i gumice na klipovima od svake šerpe.:ppozdrav:
 

sremac88

Član
Učlanjen(a)
24 Sep 2010
Poruka
1.543
Lokacija
Irig
Taj prodavac koji neće da ga upregne po meni nešto krije i ja bih ga izbegavao.
 

Kris80

Član
Učlanjen(a)
8 Jul 2012
Poruka
5.229
Lokacija
Srbobran
Razumem ja i prodavca...Dođeš u ovo doba kolima,najčešće gazda je već poorao nema gde da se proba pa i ako nađe parcelu nepooranu,on treba da zakači plug i da iskalja traktor da bi neko video traktor u radu,onda tebi se nesviđa nešto neka sitnica na traktoru sedneš u auto nazad i odeš a gazda pere traktor,plug,dvorište ceo dan po ovoj zimi zato što je neko bio sat vremena da vidi traktor.:ppozdrav:
 
Vrh