Masine u Povrtarstvu

ima li neko setvene ploce za nodet sejalicu za povrce na prodaju.
Mislim da imam ja pitacu matorog jeli hoce da proda

- - - - - - - - - -

U procesu sam da sadim krompir na 2hek zemlje koji ce da ima svoj bunar I navodnjavanje po sistemu kap na kap.
Dali zna neko jel ima masina kod nas koja sadi krompir I postavlja trake za navodnjavanje u isto vreme.
Pravim ja takve masine

Поздрав свима!
Треба ми савет.
У процесу сам крчења њиве од 2 ха која није рађена бар 20 година.
Намеравам да почнем да се бавим повртарством на отвореном - кромпир, лук, купус...
Немам никакву механизацију.
Шта би ми препоручили да купим, неки мањи трактор или мотокултиватор.
Хвала свима на саветима!!!

Поздрав свима!
Треба ми савет.
У процесу сам крчења њиве од 2 ха која није рађена бар 20 година.
Намеравам да почнем да се бавим повртарством на отвореном - кромпир, лук, купус...
Немам никакву механизацију.
Шта би ми препоручили да купим, неки мањи трактор или мотокултиватор.
Хвала свима на саветима!!!
Moj ti je savet da trazis drugi posao, ovde ima znoja i prasine, cekas na lovu godinu dana, i na kraju te neki nakupac zeza. Ako imas neki drugi posao trazi menjaj usavrsavaj, bezi od krcenja i zemlje.

Moj ti je savet da trazis drugi posao, ovde ima znoja i prasine, cekas na lovu godinu dana, i na kraju te neki nakupac zeza. Ako imas neki drugi posao trazi menjaj usavrsavaj, bezi od krcenja i zemlje.
Хвала ти на савету!
Други посао већ имам али му треба допуна.
Какав савет имаш у вези питања које сам поставио?

Kupiš imt 539 frezu 165 širine sadilicu rau 2 reda i prskalicu to ti je dovoljno za početak.
ostale operacije plaćaš uslugu da ti urade
zasuces rukave i maži...

Хвала ти на савету!
Други посао већ имам али му треба допуна.
Какав савет имаш у вези питања које сам поставио?
Ako raskrcis neki parlog prvo posej godinu dve psenicu ili jecam, dobro totalisi na leto, pa tek trecu godinu radi povrce na toj povrsini.

Кажи ми само јел тотал уништава потпуно коров у корену, има ту пуно трна и багрема...
Pa to sve sto ti na povrsinu moras da osisas tj poseces, vece panjeve da povadis.
Onda da ores i tanjiras vise puta da to sve korenje i zile povadis pocupas i unistis.
Onda kako krene trava ide total, u jesen uzores i potanjiras pa posejes psenicu. Kad skines psenicu preko leta kako kreene korov prskas totalom, on ce svu travu unistiti u korenu ako stavis dobru dozu ( 5 litara po kj).
Posle dve sezone psenica i jecam treba da je cista zemlja i da mozes raditi povrce....

Кажи ми само јел тотал уништава потпуно коров у корену, има ту пуно трна и багрема..d
Druze prvo sve stavi na papir ako moras krćiti vocnjak uradi analizu zemljista...kao prvo dal tije uopste za povrtarstvo..neznam dal ti nije jeftinije naći cistu njivu...toje kao prvo. A pod dva bvaput se sračunaj dalti se to kao dodatni posao isplati...ne gledaj cene na pijacama koje se ..i u prodavnicama već kod proizvoďaca i onda znaj da nije uvek 2+2 =4.. pogotovu na otvorenom..time se bavim već 30 god tako da nije sve kako pričaju na televiziji

Druze prvo sve stavi na papir ako moras krćiti vocnjak uradi analizu zemljista...kao prvo dal tije uopste za povrtarstvo..neznam dal ti nije jeftinije naći cistu njivu...toje kao prvo. A pod dva bvaput se sračunaj dalti se to kao dodatni posao isplati...ne gledaj cene na pijacama koje se ..i u prodavnicama već kod proizvoďaca i onda znaj da nije uvek 2+2 =4.. pogotovu na otvorenom..time se bavim već 30 god tako da nije sve kako pričaju na televiziji
Hvala ti na savetu na prvom mestu!
Njiva je u vlasništvu moje porodice tako da ne gledam da li mi se isplati da je očistim. Ostaće čista mojoj deci, pa ako budu hteli neka rade...
Kako misliš da li je njiva za povrtarstvo?
Možda da li je ravna ili ima pada?
Za cene je meni sve jasno, kako kažes nije sve ružičasto kao na tv-u.
Opet mislim da je bolje raditi nešto, nego ništa a površina koju bih radio nije velika za ratarenje ili da držiš neku stoku...ovo mi de nekako čini najpodesnije za tu malu površinu...
Možda grešim, šta ti misliš?

Hvala ti na savetu na prvom mestu!
Njiva je u vlasništvu moje porodice tako da ne gledam da li mi se isplati da je očistim. Ostaće čista mojoj deci, pa ako budu hteli neka rade...
Kako misliš da li je njiva za povrtarstvo?
Možda da li je ravna ili ima pada?
Za cene je meni sve jasno, kako kažes nije sve ružičasto kao na tv-u.
Opet mislim da je bolje raditi nešto, nego ništa a površina koju bih radio nije velika za ratarenje ili da držiš neku stoku...ovo mi de nekako čini najpodesnije za tu malu površinu...
Možda grešim, šta ti misliš?
Da za manje povrsine samo povrtarstvo..cvećarstvo ili tako nesto ali proveri kiselost zemljista..hemiski sastav patogeni..itd..vidi u nekom poljo institutu...a sad kolko je ravna i to ima nekog uticaja al ne presudnog.. svaka proizvodnja nekog povrća je prica za sebe...stvar je u isplativosti...ulozeno vreme i novac i na kraju kad saberes zna biti bolno...tj radio si samo da povratis uloženo svake god je sve sumornije ja vec radim 30 god oko 1h nekad je bilo fenomenalno al zadnje godine sve teze i teze pogotovu ako nemas neke masine tj osnovna sredstva mukotrpno je al probaj mozda ćeš se i naći u nekoj kulturi..prvo vidi u čemu je deficit u tom tvojem kraju...pa idi tim pravcem

Da za manje povrsine samo povrtarstvo..cvećarstvo ili tako nesto ali proveri kiselost zemljista..hemiski sastav patogeni..itd..vidi u nekom poljo institutu...a sad kolko je ravna i to ima nekog uticaja al ne presudnog.. svaka proizvodnja nekog povrća je prica za sebe...stvar je u isplativosti...ulozeno vreme i novac i na kraju kad saberes zna biti bolno...tj radio si samo da povratis uloženo svake god je sve sumornije ja vec radim 30 god oko 1h nekad je bilo fenomenalno al zadnje godine sve teze i teze pogotovu ako nemas neke masine tj osnovna sredstva mukotrpno je al probaj mozda ćeš se i naći u nekoj kulturi..prvo vidi u čemu je deficit u tom tvojem kraju...pa idi tim pravcem
Kod Beograda sam, mislim da bi išlo šta god da proizvedeš...
U pravu si, nemam ništa od mašina.
Ne znam šta bi bilo bolje da kupim traktor ili neki motokultivator...

Nazad
Vrh