MALINA-berba i cena 2016

Imam 99 posto tacnu informaciju da ce Stanic platiti preko dva evra... (ako nekoga interesuje napisacu na pp) ali mnogo je nezahvalno ovako pricati o ceni kada nista jos nema na papiru. Najbolje je na kraju sezone prelistati i videti ko je bio upravu.
Daj boze da bude tako mada ja neverujem

Cena u Macvi je 160-165 din.....i ne razumem to otvoren racun,to je ljudi to,predas,dobijes pare sutradan za danasnju berbu,nema doplata kasnije,niti sam cuo da je neko ovde tako prodao_Ostaje samo da se nadamo da ce cena rasti.

U Arilju se 90%maline proda tako sto predas malinu i ne naplacujes je odmah vec ti kasnije isplate,ali po krajnjoj ceni(napominjem da je konacna isplata u avgustu,septembru...ali sve je to stvar dogovora) to se kod nas naziva na otvoren racun,ima da se proda i za kesh,ali kasnije nema doplate u slucaju rasta cene.

U Arilju se 90%maline proda tako sto predas malinu i ne naplacujes je odmah vec ti kasnije isplate,ali po krajnjoj ceni(napominjem da je konacna isplata u avgustu,septembru...ali sve je to stvar dogovora) to se kod nas naziva na otvoren racun,ima da se proda i za kesh,ali kasnije nema doplate u slucaju rasta cene.

Ko bolje tu prodje na kraju, oni sto daju za kes ili na otvoren racun?

U vecini slucajeva bolje prodju ovi na otvoren racun,mada je bilo par godina kada ovi za kesh bolje prodju (ali to je bas retko i to se obicno desavalo kada nije bilo velikog rasta cena).Generalno proizvodjaci kreditiraju otkupljivaca,a za uzvrat im malina bude isplacena po krajnjoj ceni.

Ta vest je stara deset dana. I kod njih se isto dešava kao kod nas,cene kod nas na pijaci (postavio sam pre par dana) kada je malina bila 200 din. isto tako i kod njih. Juče je malina u Vrnjačkoj Banji bila 300 din. Što se tiče Poljaka kod njih jeste malina jeftinija u odnosu na SRB par godina unazad, predviđanja su da kod njih otkupna cena krene od 8 zlota,nekih 230 din a ako ćemo gledati reper od par godina unazad ni kod nas cena neće biti ispod te cifre. A inače tekst je vezan za prodaju jagode i to na pijacama. Ni Poljaci nisu utvrdili otkupnu cenu. A treba malo i komentare pročitati

sto u prevodu dodje 190 za miker.nije lose za pocetak.ako posluzi vreme, i prestane kisa,ici ce to jos gore,sigurno.
надамо се, ако буде лепо време хладњаче би могле и до 250 динара. али чекамо.

послато са p01y уз помоћ тапатока

Bas malopre cuo na radiju, udruzenje malinara Srbije izrazilo veliko nezadovoljstvo i ogorcenje na trenutnu sramotnu cenu od 150 din. Traze najmanje 2,4 € po kilogramu. Pretpostavljam da idu na najvecu mogucu pa uz natezanja i pogadjanja dodje do nekih 2€

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

Ovo je stvarno bruka i sramota i dalje nema cene ovde kao da malina nije ni pocela na kraju ce verovatno da nam stave cenu 140 kao sto se ranije pricalo..

Da,izadjose danas I Elixir I Macak sa cenom od 160 dinara... Prekuce,pisao sam,covek koji radi otkup za Elixir,pisao je priznamice na 200 dinara. Juce je prestao da istice cenu kao I danad. Na terenu ne upisuje cenu... Cirkus je poceo...

Ova nova fora sa akontnom cenom dobra je samo za nove mahinacije i pljačkanjeproizvođača

Послато са E2003 уз помоћ Тапатока

Tu akontnu cenu daje Mondi Vrdila kod Kraljeva, 150 din + 5 din za prevoz

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

Nazad
Vrh