Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Isto mislimo,nego su proizvodjaci kivni na proslogodisnji grad,gde je stvarno krivica do drzaveNisam baš razumeo. Šta je krivica države, ili njena uloga u ovom slučaju? Nimalo me nisu obradovale slike malinjaka pod snegom, ali to je posao kao i svaki drugi koji nosi rizike. Ne vidim razlog zašto ja da dajem od svoje plate svaki mesec u budžet, pa da se od tih para sanira nečiji biznis. Pa bilo to Agrobanka, Železara, malinjak ili RTB Bor.
Kome treba država da uzme da bi dala vama zato što je pao sneg na maline? Sneg nije ničija krivica, pa ni ove vlasti, koliko god je mi mrzeli ili voleli.
Nisam baš razumeo. Šta je krivica države, ili njena uloga u ovom slučaju? Nimalo me nisu obradovale slike malinjaka pod snegom, ali to je posao kao i svaki drugi koji nosi rizike. Ne vidim razlog zašto ja da dajem od svoje plate svaki mesec u budžet, pa da se od tih para sanira nečiji biznis. Pa bilo to Agrobanka, Železara, malinjak ili RTB Bor.
Kome treba država da uzme da bi dala vama zato što je pao sneg na maline? Sneg nije ničija krivica, pa ni ove vlasti, koliko god je mi mrzeli ili voleli.
Osiguranje je tu poslednja stavka,Vi kao proizvođači bi trebali da se potrudite da onome što proizvodite date maksimum,dakle ako je problem suša onda da se reši navodnjananje,ako je grad da se postave mreže,pa tek onda osigurati kad i ti i osiguranje znate da je sve učinjeno da se smanje štete.Znam ljude koji imaju ozbiljnu proizvodnju šljive ali su zato dali maksimum,kap po kap,mreže,biljkama daju sve što im je potrebno i kad ih zeznu vremenske prilike osiguranje im uvek izađe u susret.
Ali većina samo psoadi,prska po potrebi i gledau nebo i moli se Bogu,pa nije osiguranje tu da nadoknađuje nečiji nemar i da mu ono garantuje zaradu i ako se ne trudi.
Krivica države postoji,ali tu su krivi i proizvođači što se ne bune kolektivno da se protivgradna zaštita usavrši i da i država tu da svoj maksimum.Ovako država nema koristi da pomaže neome ko svoju robu prodaje bez računa npr,a u džep stavi recimo 5000€,dakle gde je tu kroist države,nigde,zašto bni se država trudila kad nema zarade.
Korist drzave druze lezi u tome sto legne 300000000mil od izvoza i 80%tih para se okrene u ovoj zemlji,dosta je vlast zavukla ruke u dzepove seljaka pa jos i od pljoprivrednih proizvoda da uzmu,pa druge drzave subvencionisu proizvodnju,znas li kad dodje jul mesec u Ivanjicu da nema smrknutnog lica a ove godine nazalost ce biti,,,i taj proizvodjac bilo koje biljne strukture kad naplati neki dinar prvo ide i uplati racune prema drzavi i javnim preduzecima zato sto je savesan gradjanin ove zemlje Srbije...i jos o protiv gradnoj mrezi odakle da isfinansira od 10000do15oooeura pa da ima te pare nebi ni ulazio u malinu a da kazemo da toliko treba da se podigne zasad od 1h suma sumaru oko 30hiljada malo li je?Osiguranje je tu poslednja stavka,Vi kao proizvođači bi trebali da se potrudite da onome što proizvodite date maksimum,dakle ako je problem suša onda da se reši navodnjananje,ako je grad da se postave mreže,pa tek onda osigurati kad i ti i osiguranje znate da je sve učinjeno da se smanje štete.Znam ljude koji imaju ozbiljnu proizvodnju šljive ali su zato dali maksimum,kap po kap,mreže,biljkama daju sve što im je potrebno i kad ih zeznu vremenske prilike osiguranje im uvek izađe u susret.
Ali većina samo psoadi,prska po potrebi i gledau nebo i moli se Bogu,pa nije osiguranje tu da nadoknađuje nečiji nemar i da mu ono garantuje zaradu i ako se ne trudi.
Krivica države postoji,ali tu su krivi i proizvođači što se ne bune kolektivno da se protivgradna zaštita usavrši i da i država tu da svoj maksimum.Ovako država nema koristi da pomaže neome ko svoju robu prodaje bez računa npr,a u džep stavi recimo 5000€,dakle gde je tu kroist države,nigde,zašto bni se država trudila kad nema zarade.
Zamsili sneg u brdskim krajevima.I šta je kome tu država kriva ili osiguranje?
E pa tu je problem ako nema pare zašto gaji?Dakle nemaš onsovu,a volišđ da zaradiš,pa kad ne zaradiš daj da kukam na sve redom,čudo je naš mentalitet.
e bas je cudo nas mentalitet,pa druze moj od necega se mora ziveti,a zamisli grad u brdima 2015 protivgradna ne deluje iako je trebala,ove iste ljude je i sneg dotukao pre neki dan znas li druze da ovo udara po dzepu i tvoje sugradjane iz KG nemali broj njih je radio sezonski u ovim krajevima...i kazes ako nema parazasto gaji?Pa rekao sam ti da ima tolike pare nebi ni radio.....zavrsavam diskusijuZamsili sneg u brdskim krajevima.I šta je kome tu država kriva ili osiguranje?
E pa tu je problem ako nema pare zašto gaji?Dakle nemaš onsovu,a volišđ da zaradiš,pa kad ne zaradiš daj da kukam na sve redom,čudo je naš mentalitet.
Prvi put da vam skidam kapu na komentaru svaka cast...u buduce ocekujem jos vasih pozitivnih komentaraMi dajemo 10.000 eura stranim investitorima koji nase radnike placaju minimalno a pri tome uglavnom sve komponente za proizvodnju firme uvoze od svojih kooperanata ili od svojih dobavljaca iz drugih drzava. Drzava treba svima da omoguci jednake uslove za rad i razvoj, ovako nasi ljudi se u svojoj drzavi osecaju kao gradjani drugog reda. Drzava bi trebalo da povede racuna vise o poljoprivrednim proizvodjacima, krzo subvencije, kroz jacanje sistema protivgradne odbrane itd itd. U ovom slucaju, treba da postoji fond za ovakve i slicne nepogode odakle bi proizvodjaci bili obesteceni... Zamislite da svaki poljoprivrednik moze da dobije 10.000 eura za novootvoreno radno mesto, gde bi nam kraj bio...
Subvencije države nemaju veze sa ovim.
Ne možeš očekivati da ti osiguranje ispalti pun iznos štete od grada,ako recimo nisi stvaio protivgradnu mrežu.To jednostavno ne funkcioniše takoi nije fer prema onome ko ima protivgradnu mrežu i koji je rizik smanjio onoliko koliko je to moguće.Isto je i za ostalo proizvođač je dužan da rizike svede na minuimum,a osiguranje je tu da pokrije ono što je nemoguće sprečiti ili umanjiti njegove posledice.
Dakle učini sve što je do tebe pa se osiguraj,a ne da se osiguraš da bi imao siguran profit ako te tuče grad ili mraz,a ništa nisi uradio da sprečiš rizik.
Opet kažem,bez namere da vređam nije osiguranje za naš mentalitet,jer 99% ljdui ne shvata kako to funkcioniše.