pole
Član
@ Cegovac ....POTPISUJEEEEM.....!!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
cegovac pusti to stalno kontriranje ako nije niz dlaku ....bolje da raspravljamo i trazimo najbolje od svakog od nas ...ja imam 1 hektar pod mikerom i 40 ari kupine lohnes i pokusavam da trazim'neka druga resenja za moj rad i nemam zelju da se raspravljam sa tobom a ni sa poznavaocem prilika .... Ima li nekog iz Brusa na forumu kazu da je danas bilo grada i nevremena
Ako nisam u pravu sto nikad u temi radovi u malinjaku ne ostavi neki komentar ili ti proiyodnjaa ide bez problema i sve znas kao i oko prodaje i izvoza.
- - - - - - - - - -
Ja bih zaista voleo da mi svi ovde diskutujemo o boljoj ceni,sta ko da uradi da se nesto unapredi ali vi hladnjaacari pricate price za malu decu,a ja nisam mali.
Pa i ne treba neka nauka da bi sadio malinu. Znam coveka koji nikad nije uzeo motiku u ruku a sada je prvi malinar u Kraljevackom kraju. Ne znam da li je stigao do hektara znam da je u prici cetiri ili pet godina mondi ga drzi kao malo vode na dlanu. Znaci nikakva nauka. Ako oces nesto da radis i ako oces da naucis sta je problem. Ne treba praviti nauku od toga
Isto tako nije problem ni biti hladnjacar i prodati malinu.
Zar DRZAVA i ostali koji se kunu u proizvodjace maline dok im donosimo devizni priliv nemaju strategiju nastupa na ino trzistu...vec cekaju da mi limari,stolari,zidari i ostalih zanimanja napravimo nekakvu strategiju za ino trziste NE nama je dovoljno sto moramo da odgajimo i obradimo oberemo malinu sto kvalitetnije,,,,,a ako stvarno to ocekuju od nas malinara neka nam daju neko ministarsko mesto sa koga je moguce to uraditi,ima ovde puno postenih,vrednih ljudi kojima ne manjka pameti...da remiziramo...dovoljno je sto dobijate od proizvodjaca KVALITET,nije mi jasno zasto ne iznese podatak o kvalitetu izvezene maline ako taj podatak uopste negde postoji,ili sve fakturisu kao GRIZ a naplacuju ROLEND...POZDRAV
Pa i ne treba neka nauka da bi sadio malinu. Znam coveka koji nikad nije uzeo motiku u ruku a sada je prvi malinar u Kraljevackom kraju. Ne znam da li je stigao do hektara znam da je u prici cetiri ili pet godina mondi ga drzi kao malo vode na dlanu. Znaci nikakva nauka. Ako oces nesto da radis i ako oces da naucis sta je problem. Ne treba praviti nauku od toga
Isto tako nije problem ni biti hladnjacar i prodati malinu.
Odlicno, nije problem prodati malinu, vi se razumete u to, evo resenja , organizujte se i preuzmite posao u svoje ruke... I budite najjaci na terenu placajte realne cene, one koje samo proizvodjaci prizeljkuju... Nemojte mi reci da ne mozete, jer svako ko zeli nadje nacin a ko ne zeli nadje izgovor....
Odlicno, nije problem prodati malinu, vi se razumete u to, evo resenja , organizujte se i preuzmite posao u svoje ruke... I budite najjaci na terenu placajte realne cene, one koje samo proizvodjaci prizeljkuju... Nemojte mi reci da ne mozete, jer svako ko zeli nadje nacin a ko ne zeli nadje izgovor....
Radi se,radi
NAJREALNIJA SITUACIJA JE DA 1KG SVEZE MALINE NA OTKUPNOM MESTU BUDE JEDNAK CENI GRIZA U IZVOZU,TAJ ZAHTEV GODINAMA POSTOJI....ZATO MOLIM NESIRITE DEZINFORMACIJE...e da cena griza nije mala nije...2 Ako drzava nema mehanizme da utice na probleme koji nastaju na stetu gradjana tj proizvodjaca onda neznam o cemu diskutujemo,dao sam vam primer kada je prosle god oborena cena posle sastanka sa drzavnimJa ne mogu da razumem kako mozete da ocekujete od drzave da drzava ima bilo kakav uticaj na izvoz bilo kog voca kada drzava vise u svom vlasnistvu nema nijednu hladnjacu. Sve drzavne zadruge su propale... Kakve druge mehanizme ima drzava? Drzava treba samo da omoguci normalan poslovni ambijent a trziste ce regulisati sve ostalo. Drugo, proizvodjaci kao proizvodjaci nemaju jasne zahteve prema drzavi, nisu dosledni, jer svake godine trazi se nesto drugo a i ono sto dobiju od drzave ne znaju da iskoriste... Sta je problem, da li je problem sto su proizvodjaci neorganizovani, sto nece da plate strucne ljude da ih zastupaju... ...............???????
Postovani malinari..!
Svi Vi koi ste od iskustva i koji imate rezultate ( kvalitet i kvantitet ). Dobro znate kako je tesko doci do navedenog.
Predlazem Vam da napravimo SPECIJALNO udruzenje ... Malinari ko ji nisu zadovoljni cenom Ako to bude...?
Tako udruzeni da beremo malinu i po ceni po kojoj moramo... ako moramo... i onoliko koliko moramo. A da svi udruzeni iz svih krajeva svakodnevno po neku kolicinu ( koliko ko moze).... prosipamo ....? uz snimanje . i sve snimke iz svih krajeva pustati na net u svim mogucim forumima u svetu..... tako da damo svetu neku sliku kako su nasi izvoznici i hladnjacari nesposobni da prodaju nasu muku i znoj po realnoj ceni...?
Lako je prodati bilo sta po niskoj ceni .... al po realnoj ...? Ako neko nije sposoban za to , neka ustupi mesto nekim mladjim sposobnijima...?
Naravno moj predlog vazi samo u slucaju da cena nije adekvatna....? i ako uvudimo da se neko stvarno bogati na nas racun i na racun onih nadnicara ko ji su sigurno primorani da za minimalnu dnevnicu se peku na 40" +.
Prosipnje ide u prilog i balans-iranja ponude i potraznje.... VIsak prosuti = ponuda manja = veca cena.
Dodamo da prestanemo da se borimo za kvantitet....sto bi to radili ako bi time dobili vecu ponudu = manju cenu..????= samo vise znojaaa...? besmisleno je.
Neko to bude nasa borba.... ili nesto slicno ,umesto blokadaaaaa.
A to da li drzava ima upliv u desavanja...? Saznaj mo koliko je u Sapcu bilo prestavnika iz ministarstva a koliko proizvodjaca.... i samo ce nam se reci....?
Licno mislim da i drzava ima manji deo kolaca (MALINA i dr voce) kao i proizvodjaci.... neki drugi imaju onaj veci deo.