Malina - berba i cena 2014

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Arilje i dalje ista situacija u hladnjacama 157 din za kes 200 dinara

A mi kao ovce nedamo za keš - čekamo da podignu cenu

Ali ako , u ovom poslu opstaju samo oni koi najviše plate , najbrže ,

Videćemo sledeće godine ko će to da zabrani hladnjačarima sa strane da dodju kod nas u Arilje da kupuju malinu

Zašto uvek u Arilju najjeftinija

Zašto je moj prethodni post obrisan a bio je u vezi sa cenom

pa mi smo budale sto dajemo njima a nedajemo ljudima za kes

Poslednja izmena od urednika:
http://www.radioluna.rs/uzicki-kraj/8115/kuda-plovi-brod-nazvan-srpska-malina!.html

CENA MORA BITI MAKAR PRIBLIŽNA U CELOJ SRBIJI

http://www.danas.rs/danasrs/ekonomija/cena_mora_biti_ista_u_celoj_srbiji.4.html?news_id=284710

Mislim da je glupo tražiti da cena bude svugde potpuno ista jer je to onda takodje monopol . Ali veštački držati cenu u okolini Arilja , ako se zna da je nemožemo dalje transportovati , je zaista bezobrazluk.

Ali neka , mi ovde već znamo ko najviše koči i ucenjuje ostale hladnjačare . Jedno je sigurno - neće se ovajditi otkupom maline direktno od proizvodjača jer mi takve odmah prepoznamo a takodje i njihove namere.

Poslednja izmena:
MORA BITI PRIBLIZNA CENA ALI STA VREDI KAD NEDAJU.Ovo je sramota sta nam rade i nemaju nameru uopste cenu da dizu

U hladnjači u Ovčinji(Bajina Bašta),da je ne reklamiram,svaki kilogram predate maline od početka,biće isplaćen po poslednjoj,tj.najvišoj ceni,a to je u ovom trenutku 195 vilamet,i 215 miker.

Ako je tako kako si napisao zemljak stvarno onda i treba da je reklamiras slobodno, da i ovi drugi privatnici iz Baste vide koliko se placa a i veliki "Elixir".

Koliko je u arilju za kes? Valjda bi trebalo da ta cena bude i kasnije u hladnjaci?

Pozdrav ljudi ja zaginuo u branje pa evo da vam se javim.
Prva informacija koju imam za vas je da je Elixir prodat. Jos niko nema pojma kome.
Druga je da sam danas pricao sa rodjakom koji mi je rekao da ce se ave ovo dobro zavrsiti. Nije hteo nista vise da mi kaze jer nije 100% siguran ,ali prema informacijama koje ima sve ce biti dobro. Covek ima par hektara maline tako da verujem da ima pouzdane informacije. Sad ostaje da vidim sta je mislio pod tim dobro. Daj boze da sve bude kako treba.
Treca stvar je da su stanici izjavili da ce do 28.06. platiti 157 posle vise,a koliko ne zna se(nisam bas siguran da ce to bas i uraditi ali ko zna) i zadnja stvar je da su hladnjacari na sastanku u vladi obavesteni da ce procenat morati da daju za poplave. To je neproverena info koju sam cuo,pa da zato zekidaju sa cenom.
Toliko od mene za sad pozdrav svima.

U hladnjači u Ovčinji(Bajina Bašta),da je ne reklamiram,svaki kilogram predate maline od početka,biće isplaćen po poslednjoj,tj.najvišoj ceni,a to je u ovom trenutku 195 vilamet,i 215 miker.
to je ok,ali ima tu i nesto lose,5 god vas ispostuju sa zadnjom najvisom cenom a zamisli padne cena na 100din poslednjih 10 dana i dobijes 100din,jel da kad moze najvisa moze i najniza zato je najbolje za kes,cene su padale kupini a i malini koliko se secam,nadam se da su ti posteni i da ne isplacuju po zadnjoj ceni nego po najvisoj koju istaknu bilo kad tad bi bio 100% siguran a ovako ne

- - - - - - - - - -

ali valjda nismo te srece mislim vi koji tako dajete

U hladnjači gde predajem malinu, cena i dalje ista: ako se preda do 16h-158 din, od 16h-21h 154 din. i posle 21h 150 dinara.

Dali je moguce da ima ljudi na poljoprivrednom forumu da neznaju za sta sluzi preparat "Total". Dali je moguceeee da nam takvi kazu sta treba da radim sa svojim proizvodom i po kojoj ceni da ga prodam, dali je moguce da se takvi uvek guraju u prvi red i da su uvek najglasniji. Oooo zemljo otvori se......
Poprskaj ti bilo sta sa totalom pa cu da vidim dali ces sa toga bilo sta ubrati. Kakvih sve ima ovde to je za ne poverovati i kakvih sve bolesnih umova ima, od cega je on stvorio viziju da ce neko trovati narod. Takvi nam kroje kapu, neznalice i galamdzije bez trunke osnovnog znanja u oblasti kojom se bave.
E što si me nasmejao,sve nam je teako.Gledao sam malo kako rade malinu u Poljskoj
http://www.youtube.com/watch?v=mFblAo5VNCQ
Kod nas čovek ima malinu posađenu iza kuće i očekuje da od toga živi celu godinu kao beg.O preparatima da negovorimo,oni pojma nemaju šta je to svič,pa tako dobijemo i sasvim novu terminologiju-svičovanje(đoranje sa s swich).Karenca ,aktivna materija koga to zanima.On je čuo da tamo neki svičuju cccc sram ih bilo.A dal je swič protiv botritisa ili malja na leđima on nema pojma i nepada mu na pamet da sazna.Takima u Evropi ne bi dali ni da peru wc jer postoji mogućnost da pomešaju domestos i mister muskulo.U evropi se ljudi udružuje pre svega da zajedno formiraju cenu,da angažuju zaštitare i agronome,da nabave zdrav sadni materijal,a kod nas je definicija poljoprivredne zadruge-Mogućnost čoporativnog nastupa na lokalnoj saobraćajnici u cilju iznude najbolje cene od aktuelne vlade sve preko leđa sugrađana.Jel iko od Vas vodi dnevnik zaštite tj.primene hemijskih sredstava koji je u eu obavezan?Niko,a i šta će mi to.Jel neko konkurisao za sredstva za navodnjavanje,jel neko čuo da i to postoji?Da, i ono neizostavno,šta god da se proizvede u Srbiji,malina junetina ,ekser itd sve je najkvalitetnije na svetu a to što nam te iste stvari vraćaju sa granica zbog bakterija ,nedozvoljenih hemijskih primesa, to je sve zavera cie i vanzemaljaca.znate kad bi ja uzeo tu malinu i dao svojoj deci da jedu?Nikad?
A oktopoda ste pročitali 100 % ,čovek ne psuje ne zato što je obrazovan i što su ga roditelji vaspitali kako bog zapoveda,već zato što ne radi malinu.AAAloooo bre nepsuj primitivčino i prestani da kukaš kako su svi protiv tebe već uradi nešto ,daj neku ideju.Kad si zadnji plut platio struju,porez,predplatu,prijavio nekog da baca smeće na nelegalnoj deponiji,pokosio travu na groblju il pomogao nešto komšiji.Tako ti je kako ti je ,tačno tako kako si i zaslužio.

E što si me nasmejao,sve nam je teako.Gledao sam malo kako rade malinu u Poljskoj
http://www.youtube.com/watch?v=mFblAo5VNCQ

i sta si naucio iz prilozenog, ovu( poljsku) malinu bi dao svojoj deci da konzumiraju?, iako ovako zalosno izgleda u gajbama ima po 7 kg, mogli su malo i nogama da pogaze da stane 10 kg , jedno je gledati sta ti serviraju da ti vidis, a drugo je sta se tamo radi ,ova tema je za tebe promasena i da bi ovde nesto diskutovao moras joj mnogo da ucis, i otkud bas ti da se nadjes prozvanim na ovu temu ?

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh