Malina - berba i cena 2014

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
kolika je trenutna zvanicna cena u Arilju? to me interesuje. ovde na Kosovu je pocetna cena bila 1.5 eura za miker. hladnjacari nam rekli da se ove godine vezuju za arilje, posto je najmanja cena bila u arilju. a danas po informacijama koje imam su spustili cenu na 1.45 e za kg mikera. pa da vidim dal nas ovi ovde zajebavaju da je pala cena u arilju ili sta je u pitanju.

Zvanicna cena u Arilju je 157 u hladnjacama, stim sto su najavili veceras povecanje cene a ne smanjenje a nakupci su sinoc placali 200 a veceras placaju 220 din

- - - - - - - - - -

a miker kod nas jos od prvog dana 180 din

Poslednja izmena od urednika:
Ovčinja

U hladnjači u Ovčinji (Bajina Bašta) do sinoć su bile iste cene kao u Elixiru.Od sinoć vilamet 200 dinara.

Poslednja izmena od urednika:
neznam koliko je tacno ali kod nas pricaju kako su neki bili iz vlade u Arilju i da su dogovorili da sutra dignu cenu na 200

slavisa ne dize cenu maline vlada vec kvalitet i ponuda i potraznja na trzistu, do pre koji dan kvalitet je bio ocajan sada je odlican i to ce podici cenu proslo je vreme administrativnih cena sada je vreme slobodnog trzita

evo i nove i zaprepascujuce informacije o ojoj nismo ni sanjali a to je da ove godine imamo pod malinom 11041 h , sto je za 28% manje nego pre 4 godine kada smo imali 15433 h , ovo je podatak iz RZS (Vladadimir Pekic)

i ja sam cuo da je u selu Mirosaljci za kes 200 din i da je veliki red. Cuo sam da treba ove hladnjace da sve izbace 200 za sveukupan rod ali videcemo jos.. smudjuri su to.. trebalo je danas,pa nista,videcemo sutra.
Ja im vise neverujem nista jeste u mirosaljcima 200 vec dva dana i navodno danas svugde dizu 200 din mada je to moje misljenje laz i da od toga nema nista,jutros u 9 su hladnjacari imali sastanak u ministarstvu pa videcemo sta ce biti

srednji hladnjacari kazu kuva se nesto treba malo da "ripi" cena ali se nista ne zna,tako da je to sve vise prevazislo svaku meru.dali ripa ili pada,od ponedeljka ripka ali nikako da ripi,ripila u bunar dabogda,sto ne stave 1 din da batalimo branje da se slatko odmorimo,ja sam ulog iscupao tako da sad moze i dinar da bude,nadam se da ste i vi iscupali ulog u repromaterijalu ne racunajuci bas svaki dan radove,MISLIM DA BI NAJBOLJE BILO DA PROGLASE MALINOM STETNOM PO ZDRAVLJE, tako bi mi sadili nesto drugo i sve po malo tako da nece u svakom proizvodu da bude ovakve manipulacije.a posto su uzeli malinu kako ko je dao cenu variranja ja b sad malo kontrole i da se malo napuni budzet a ne mene da klepaju za nevezani pojas...

- - - - - - - - - -

cuo video obisao sinoc bila 170 sa prevozom,to je cena u rasinskom delu,dali ce da se malo otvore mozda je i kasno jer doplate nece biti a berba prolazi

Sto si Srecko tako zagonetan , pravis nam malo dramaturgije. Ja sa hladnjacarima izbegavam da se vidim mislim da je tako bolje. Veceras 195 i 215 miker, dazamazu oci na kraju.

dobro je cuti i glupost od njih,nema dizanja cena ni veceras,i jaci ne diraju cenu i dalje 170 sa prevozom za vilamet a sitni na otvoreno dizu prasinu,mozda ce biti ali ne tako brzo,jedno 5-10 dana da malo varkaju pa onda i podignu,najsladje je kad se ceka.pa na kraju kad pocnu cene a svi srecni kao nema robe pa nece ni da ima,dacemo zadnju berbu po malo jacoj ceni,ma ni 1,5e nije sad.kako mi koji malinjak ide u propast samo vadim i ne sadim vise,ubije ga cena,pa susa sad kisa i sadim kao da je jednogodisnja biljka

- - - - - - - - - -

Sto si Srecko tako zagonetan , pravis nam malo dramaturgije. Ja sa hladnjacarima izbegavam da se vidim mislim da je tako bolje. Veceras 195 i 215 miker, dazamazu oci na kraju.
jel to veceras popeli ili bila ta cena par dana

Od veceras . Samo zamazuju oci prave dimne zavese ko da ih neznamo, ali moze im se . Kod nas su zadnja branja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh