Malina - berba i cena 2014

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cena kod mene 157.JBG malo ali videcemo sta ce biti od petka kad krene lepo vreme.To vazi vec par godina da moras imati registrovano domacinstvo da bi predavao malinu.I pare ti uplacuju iskljucivo na racun domacinstva.Oko poreza i sta se uzima ili ne uzima nemam pojma
Nisam pricao sa calom sta kaze ovaj nas za cenu pitacu pa javljam.

Ko nema registrovano domacistvo uzimaju mu 6% poreza tako su bar nma rekli sto se cene tice kod ovog naseg hladnjacara i dalje nema cena jutros sam nesto predao videcu danas kad budem predavao dali su izbacili cenu samo me cudi sto jos niko nije izbacio cenu za kes

Jos je rano za kes makar kod nas tek pocinje malina.Pitanje je da li ce dati ove godine cenu za kes jer ocigledno pokusavaju da vrate sve dugove i kredite tako da im ne odgovara niko ko forsira cenu.Jos ako je drzava umesana(napisah da je Stanic bio u ministarstvu pre nekog vremena) videcemo sta ce biti.Mi Ivanjicani mozemo samo u Ariljce da se nadao da ce pritisnuti Stanica jer on odredjuje cenu za nase dve opstine i svi tu cenu prate.Ako ne uspeju ne pise nam se dobro.

kes mora da upisu u priznanicu makar tih 150 din inace uzmite priznanicu i inspekcija,pdv ide preko racuna i iznosi 8%,e sad sto nema kome da se zali jbg ali mora da bude istaknuta cena po zakonu ma kolika da je.

- - - - - - - - - -

samo volim sto ce jedna osoba odavde da da sve po 1,5e a ne po 3,3e i 4,8$ vise volim to makar i ja trpeo celu god:osmeh:

oktopod: opomena za neprikladan rečnik nakon što sam upozorio

Poslednja izmena od urednika:
Spojio sam teme, nisam ni znao da imaju dve vezano za cenu ove godine pa možeš da pogledaš prethodne postove.

Kod mene i dalje 210 vilamet 230 miker, cujem veceras da ima nakupaca placaju 240.

Sad slusam na dnevniku o malini. Kaze neka bagra hladnjacarska da se u macvi ocekuje rod od 1000tona ,a u srbiji 80000tona i zato je tamo veca cena. ZAMISLI KRETENA I SAD CE SVI DA MISLE DA JE TO ISTINA. Realno je da ove godine umamo max 30000tona. I kaze da nema maline na u Evropi ali da je to trenutno,A KO CE DA IM DOSTAVI KAD JE NEMA VANZEMALJCI.

Taj tip sa TV a je prosle godine uzeo kod nas malinu povoljno oko pola evra je imao razliku u ceni na nasoj malini u odnosu na druge recimo Zlatiborski, Arilje i vas kraj. Pricaju price bar da jesmo te srece da imamo te kolicine ali nemamo, malinjaci na sve strane ovih dana sanu pod rodom, grad pobije gde mu se cefne, mi mozemo samo da gledamo i trepcemo i molimo boga da nas ne strefi ta losa situacija.Malinjaci se suse i kod proizvodjaca koji su prilicno ulozili u zastitu sta je tu moglo da se uradi a sto vec nisu ne znam.

Nije mi jasno samo kako moze tako da laze na televiziji.Kao da to ne gleda niko ko ima grama mozga pa da ne zna koliko covek laze.Jos 3 meseca unazad ide prica kako je rod prepolovljen,a zna se da je rod u srbiji 80000 tona kada je sve ok.Vi ljudi imate valjda i druge hladnjacare .Nemojte mu vise dati ni kilo.

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh