Lucerka

Za ljulj i uskolisne korove praktikujem Kletodim, 2l/ha nakon skidanja prvog otkosa kada drugi otkos bude 10-15 cm visine i ljulj krene u porast.

Imam parcelu uzaranu jesenas, planirao u proleće da posejem lecerku, manja parcela uz kuću, hteo da kosim za svinje preko godine. Po sredimi parcele pokrila ubača koje je i pre bilo tu. Smem li poprskati totalom i kojim i kolika temp. treba da bude da bi biljka usvojila totalni herbicid?
Hiće li to smetati setvi u proleće?

Imam parcelu uzaranu jesenas, planirao u proleće da posejem lecerku, manja parcela uz kuću, hteo da kosim za svinje preko godine. Po sredimi parcele pokrila ubača koje je i pre bilo tu. Smem li poprskati totalom i kojim i kolika temp. treba da bude da bi biljka usvojila totalni herbicid?
Hiće li to smetati setvi u proleće?
Mozes je prskati kada krene vegetacija, odnosno kad se zubaca zazeleni. Setvi lucerke nece smetati.

Pre kretanja vegetacije se koristi Harmony ili Sencor, a kasnije Pulsar, Savazon, Butoxone, Kletox...

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Igrom slučaja trebam na jednu novu njivu posijat lucernu. Prethodnik je sijao suncokret i prskao ga sa Racer-om. Njiva još nije poprana, trebam ju poorat. Kakva su iskustva u takvoj situaciji? Kod nas se jako malo radi sa Recerom, a pogotovo da se sije djetelina poslije njega.

Kod Sencora tj akt.m metribuzin ti je najbitnije da lucerka nije zapocela vegetaciju, mora se raditi dok je u mirovanju.

Harmony i Sencor su zemljišni herbicidi, deluju preko korena korova, nema veze temperatura.

Kad se moze prskati mislim na temperaturu i da li moze Corumom ima trava svakakvi na lucerni??Koju dozu staviti i da li okvasivac stavljeti?Nemam bas iskustva sa prskanjem lucerne.

Još je rano za prskanje, hladne su noći, biljke još miruju...
U Corum ne treba okvašivač.

Ja sam prskao pre 10ak dana metribuzinom. Kupio sam i za sledeću godinu pošto se zabranjuje kod nas. Ne znam koliko bi mogao da stoji dugo pa da kupim za još neku godinu unapred?

Zbog toga više volim zimsko prskanje od prolećnog, od zimskog nikad ne boluje a od prolećnog oseti dobro, bar kod mene.

Brale, ako je metribuzin u praškastom obliku može da stoji godinama...

Nazad
Vrh