Lucerka

Azot ni slučajno u lucerku.
A u koje vreme onda bolje primenjivati mesano, sad ili u prolece pa da je malo "potera" ?

Pitam jer mi mozda sad pretekne nesto 3x15 kad budem razbacivao za zaoravanje pa mogu burazeru da razbacam, a takodje u prolece cu za suncokret 3x15 pred zatvaranje brazde (to ce vrvt biti krajem februara) ali i azot za kukuruz i u psenicu pa da vidim kad najbolje da mu bacim malo djubriva po toj travi :D

Posto ta djubriva sporo prolaze kroz zemlju po meni jesenje razbacivanje je bolje. Mada knjige kazu da svu potrebnu kolicinu djubriva za lucerku treba uneti pre setve za naredne cetiri godine, a kasnije posle svake godine prehrana.

Bacanje kompleksnih djubriva po lucerki je besmisleno. Pri ovoj koiičini godišnjih padavina budu uneta u zemljište 2 (dva) cm godišnje. U literaturi za lucerku se preporučuje unos celokupne količine za planirani rok trajanja lucerke, pre setve zaoravanjem.
Evo Coci me pretekao.

Phosagro 12-32-16 . Azoto ne ide nikad. Sto kasnije u jesen kad staje vegetacija da je ne bi pokretalo. To u leto nema smisla kad smo sahara, 2-3meseca bez kise, redovno.

Nazad
Vrh