Lucerka

Sve teze je naci preparate na bazi metribuzina ,pa nam tako preostaje bentazon ,imazamoks ,butokson....
 
Pokosio danas svu lucerku... Da prizovem kišu... Evo namešta se već sat vremena... A i ako lucerka sad pokisne ne smeta joj, osušiće se, al će bar nići suncokret i kukuruz...
 
Danas uvezen prvi otkos.Nikad gori i nikad još ovako rano za sve ove godine.Sa 9 k.j 900 polu suvih bala.Sitna kao da je treći/četvrti otkos.Lepa je, svaki list na njoj samo količinski malo, šta da mu radim, idemo dalje.Sledi tretman insekticidom i nadam se kišom.
 
Maticu jel moze takva da stoji ili se moram o'ma trositi? Ja ne ocekujem neku kolicinu ali jos manje bi voleo da se mora odma trositi tj da ne sme dugo da stoji, zato sto nike dovoljno suva.
 
Nije mokra pa može bez problema da stoji.Kad je mokra i nabijena hoće da se upali.Pola sam ograbio sinoć a pola jutros.Krenuli smo oko 11 da baliramo i prva na udaru je bila ta od sinoć pa smo prešli na jutrošnju i polako.
 
Pada posle Djurdjevdana.

95218932_241630966925832_793183307410964480_n.jpg
 
Ma koja predostroznost kad svaka bala koja nije suva mora da se upali pa soli koliko hoces nema tu pomoci

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
 
Daleko od toga da se sekiram nije ni meni ni prvi ni poslednji put zato I pisem, takva bala se upali za par sati pa je soli kolko hoces kad odvezes balu ona se pusi

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
 
Da joj je bilo do paljbe upalila bi se još tokom noći dok je bila na prikolici.Zato se radi suva tj.da ne bude mokra a to što je zelena nije toliko bitno i nema problema.
 
Napisao si da ima vrucih bala a sta je to nego paljenje

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
 
Slika od pre par dana, mlada lucerka sorta Osječka sa 5% Italijanskog ljulja. Setva 13.03. Najzad je dočekala ove kiše. Inače u pitanju je konzervacijska obrada, gruberom. Čini mi se da je bolje sačuvana vlaga i da je mnogo bolje podnela sušu nego na nekim oranim parcelama u okolini gde su ljudi napravili prašinu od zemljišta sa pripremom. Tamo su se pojavile pukotine širine neka dva prsta usled ove suše, po celoj površini. Sa druge strane ovde mnogo veći pritisak korova. Ovo je neka moja tehnoligija zasnivanja lucerke poslednje tri godine, pokazalo se da je dobro i ujednačeno nicanje i lepo se moze poravnati parcela gruberom.
b0eef4b7ad711e5551050a7a48f58fe0.jpg


Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh