Lucerka

Ja sam juče ujutro spakovao drugi otkos u senjak.Lipsao sam k'o konj prekjuče tokom utovara.

Ja pri istovaru. Posto je pakujem pod krov senjaka a pomagali mi moji juniori izuzetno se namucii sa 120 bala. Najteze dizao samo u vrh krova. Poslednjih 35 stavljeno dole. Tri dana me trbusnjaci bole
 
120?Матори и ја он је 50-о год смо увозил око 500-700 бала детелине сена сами утоварај истоварај па ујутру око 3 устанем док је ладовина па под лим у сењак......какви трбушњаци какви мишићи кондиција буразеру кондиција:haha:
 
Grunt sve si u pravu.
Mada dok je bilo ćaleta nismo balirali. Juniori još uvek neiskusni, a sa druge strane bale su i bile muške. Najviše me nervira kako se poluuspravim tako udarim glavom u krov. U odnosu na Matića, ja sam jeo, ali je bilo upeklo popodne 17 h, a trebalo je skinuti sa prikolice.
Inače treća zazelenela njivu, hteo podrljati ali me žao da je kidam, tako da je samo dobila veštak 3x16.
 
X puta sam bacio sam po 1000+ bala ali toga dana ni daška vetra,teško i sparno.Sakupili redove 3 i 4 na 1 i tu sam se preforsirao jer je išla bala za balom a inače leti slabo jedem jer mi ne odgovara pa me je moralo sustići.
 
Kako krenu vrućine i posao oko bala, potpuno izgubim apetit, jedem na silu i čitavu sezonu odradim na rezervi snage. Ima li još neko takvih problema i šta preduzeti po tom pitanju?

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka
 
Deluje sasavo ali mene ledja vise nebole
89290f5e02fc71a329a247ba80fcddd3.jpg


Poslato sa JAT-L29 pomoću Tapatoka
 
Da li je tacno da rolo bale skladistene pod otvorenim nebom ne propadaju kao obicne?cujem da im ne smeta da kisnu jer kao uvek se sliva voda sa njih i samo mali sloj propadne.
 
Zavisi sta se balira i koliko je sabijena bala.Obicna slama najmanje propada,a sojina vrlo brzo zakisne skoro cela (zato sto je krupna pa ima prostora izmedju).Ali ako posle baliranja na primer pokisne jednom ili dva puta to se osusi i uopste nema otpada.Tako da posle baliranja ne mora da se gine i skuplja na brzinu.
 
Kako krenu vrućine i posao oko bala, potpuno izgubim apetit, jedem na silu i čitavu sezonu odradim na rezervi snage. Ima li još neko takvih problema i šta preduzeti po tom pitanju?

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka
Ja brale samo doruckujem lagano ,rucak preskacem i kad zahladni uvece samo sopska,kaliram i po 10kg preko leta,al sta da radim kad ne mogu da jedem

Послато са TA-1021 помоћу Тапатока
 
Ima do toga da li je vezana mrežicom ili vezivom pa da li je balu radila kaišara ili presa na lanac,valjke...
 
Tacno je, slama skoro i da nema propadanja.. Bale od lucerke hoce da propadne malo vise.

Послато са SM-A320FL помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh