Lucerka

Ja planiram sutra da posejem lucerku ako sve bude kako treba. Sejem Krusevacku k28, vec 10tak godina iskljucivo prolecna setva i nema nekih problema cak i kad bude mraza u aprilu.

Pravo bogatstvo ko ima stoku.....Kod mene kisela zemlja,pokusavao sam sa stajnjakom krecom i 100 djavola i nikada ne moze da bude ni blizu ove.

Nije ni kod mene bilo bas extra u predhodnim godinama sve dok sam drljacom prelazio,od prosle god.setvospremacem predjem pre nego sto krene.Drljaca ne uradi aman bas nista,mora ici na dubinu oko 5 cm da bi ona posle mogla da se bokori sto vise.inace miseva ima jako puno,danas dobili vitamin C

A da se promeni sorta?Šta sejete i šta ste sejali?

Do sada sam sejao Krusevacku K-28 ona ima "kao" povecanu tolerantnost na kiselo zemljiste.Traje to traljavo 3-4 godine i nestane.Sada cu da probam NS Mediju i Medijanu pa cu videti kako ce se one pokazati.Pre 2 godine sam izvukao stajnjak oko 90t/ha prosle godine bio kukuruz a jesenas zaorano 200kg mapa /ha. Sada cu probati jos da posejem ta 2 hektara u fullu ako opet ne bude kako treba dizem ruke.

Krenula, sejana pre godinu dana krusevacka k28. Sejana Nodetkom razmak redova 15cm. Mislio sam da ce delovati redje ali je ok.
0b8caa1601515beffb82f714282c6809.jpg

Послато са Moto G (5S) уз помоћ Тапатока

Kada se steknu adekvatni uslovi i lucerka bude bar 5 cm visine.Širokolisni korovi sa nekim Bentazonom a uskolisni po potrebi Kletox ili Flupisor.

Nazad
Vrh