Lucerka

Danas ispresovali. Sa 2kj 200 bala. Bila jos uvek malo vlazna pa su i bale bas bile onako muske malo teze. Nadam se da ce i peta stici, ali problem sto ima miseva. Citavi lavirinti.

I kod mene ista situacija.Imao sam 235 bala na 2 jutra.Izmerio 1 balu-24 kg.

Juce pokosio i 4 otkos lucerke misevi je dosta proredise mada joj je i 7 godina ali se dobro drzi!

Posto si uzorao sada ti prskanje nije potrebno. Jedino da si pre oranja i razbacivanja stajnjaka oprskao totalom ako je bilo trave.

@sasamatic
Isto kao i bale od 10kg :) mada pošto su mi parcele na max 15 minuta od kuće tovarim manje vozove a okrenem jednu turu više.

Ove godine su teže jer niko ne može da se pouzda u vremensku prognozu i sačeka da se lepo osuši nego se otima od boga da ne propadne.Koja je cena balirane deteline kod vas?

Cuo sam 180din bala direktno sa njive. Ne znam kakvog je kvaliteta i koliko su teske bale. Mislim da ce na zimu biti dosta skuplja jer je dosta deteline propalo zbig loseg vremena.

Kod mene se cene uglavnom formiraju od oktobra, tj kada pocinje setva psenice... Prica se da ce biti 350 dinara bala od 14kg... Mnooogooo

Mislim da kukuruz nece dati da cena bude toliko?

Inace danas izbalirao drugu smiljku :

30cr903.jpg

...slikano sa mob pa je losa slika.. vrlet, posejano na onako pa kako mu bog da prosle godine, a onda prosirio za jos 20-ari, iskrcio neki stari vinograd i povadio matore jabuke itd.. itb :osmeh:...

Poslednja izmena:
Sutra ako bog da da se poseje 4 jutra. Za uvece se najavljuje nekih 20 litara kise, pa ako tako bude ihaaa.

Kao sto sam najavio danas posejana 4 jutra. Po jutru baceno 12,5kg semena. Povaljano i pre i posle setve. Jos samo da oce kisa. Ova vecernja nas je obisla, valjda ce pasti nocas pa da zadovoljstvo bude kompletno

Ivane jel ti to valjak iza sejalice a vuce imt539??? Svaka cast, kod nas toga nema... Kako bi se ponasao uz nagib izmedju 20 i 30 stepeni??

Dali je neko sejao detelinu na tanjiranoj strnjiki,mislio sam da istanjiram dvaput i da je posejem.Dali je neko tako radio dali ce da se ukoreni dobro?Prskano je totalom pre mesec dana zbog sirka,ne bih da orem jer je teza zemlja i tesko da ce moci da se pripremi za setvu.

Dali je neko sejao detelinu na tanjiranoj strnjiki,mislio sam da istanjiram dvaput i da je posejem.Dali je neko tako radio dali ce da se ukoreni dobro?Prskano je totalom pre mesec dana zbog sirka,ne bih da orem jer je teza zemlja i tesko da ce moci da se pripremi za setvu.

Moze, samo da setveni sloj bude dovoljno usitnjen (2xtanjiraca ne znam koliko usitni... :S u nekim nasim njivama 2 prohod tanjiracom ne bi bilo dovoljno da se posle poseje deteline, mozda 3, ili kombinovano sa nekim drugim orudjima), pa ako vremenske prilike budu takve (pogodne) nema nikakvih problema.

Detelina nece da moze na tanjiranje ona trazi duboko oranje da bi se u prve tri godine najbolje i najlakse ukorenila.

Nazad
Vrh