Lucerka

Videćemo, malo sam proklizao sa polovnom pa popizdeo i sad čekam isporuku nove poljakinje. A skinuo većinu da iskoristim suvo vreme.

Ja sam izmenjao brdo kosa od dubrave preko dupleksa do nove poljakinje,sipa,bcs sa 5 tanjira,neyemar sa 7 tanjira (3.1m) i danas kosim sa deutz fahr 6 tanjira 2.5 m . U principu sve sam probao,zavisi dosta i do proizvodjaca kose a ne samo tipa.
Ovu sad dajc sto imam ko je sastavio alal mu cufte.To teras samo pun gas kolko god moze po njivi brzo da se ide da ne ispadnes iz traktora.Kad naidjem na polog u punoj brzini sav se najezim i stisnem misleci da ce sve da se raspadne ali zapravo nikad do slovce NIKAD nije zagusila niti stala. Kako-zasto ne znam.

Da li bubnjara sme da se podiže i da se kreće sa podignutom po njivi dok je u radu?

I da li je neko uspeo da suzbije vilinu kosicu u lucerki i kako?

Smije, ali nije preporucljivo. Nepisano pravilo je kada dodjes u njivu, spustis kosu ukljucis i das gas, vise ne diras nista dok ne zavrsis. Mozes samo da mijenjas stepen prenosa.

Ja dizem uvek na kraju jer me nervira, isecka na uvratinama, plevu napravi.
Lomio sam dosta puta onaj bolcn desna poluga sto se kaci jer je na toj strani cela tezina kosacice.
Na poljakinji ne bi to trebalo da puca, laksa je (moja je sip).
To sto Matic kaze, vazi za poljakinju, na njima hoce tanjir da kaze kaput.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Bez dizanja tokom rada jer se bubanj drži samo na 1 seger osiguraču od 25mm koji hoće da spadne a za njim i bubanj ide dole.
Ja dizem uvek na kraju jer me nervira, isecka na uvratinama, plevu napravi.
Lomio sam dosta puta onaj bolcn desna poluga sto se kaci jer je na toj strani cela tezina kosacice.
Na poljakinji ne bi to trebalo da puca, laksa je (moja je sip).
To sto Matic kaze, vazi za poljakinju, na njima hoce tanjir da kaze kaput.

Nezgodno kad su njive nepravilnog oblika onda bude mlevene lucerke kolko oćeš

Na Poljakinji mi nije nikada spao ali na D.F jeste više puta.Ne dižem u radu a to što isecka ne smeta ničemu, pokupi se i izmeša sa redovnom, uostalom kako radi masu presa sa uključenom sečkom?

Moram da se ogradim da ne znam konstrukcijska resenja na poljakinji, rekao sam to jer je par njih u selu imalo taj problem...
Ma nikakva greska nije sto isecka, meni nekako lepse ovako, sto ljudi, sto cudi.

Nazad
Vrh