Lucerka

Jesenas sam sejao oko 8kg semena na kj. Posejao 2 parcele, ista priprema, ista setvena norma, isro sve. Jedna parcela extra detelina, gusta zemlja se ne vidi, dok na drugoj parceli je poprilično ređa....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ako bude dobre kiše onda može i bez valjanja.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

A opet ako ne bude kiše džaba i valjanja.
Pamtim......
Kad sam bio klinac posejali otac i deda detelinu pa na kraju išli da je valjamo onim drvenim valjkom što su konji vukli.
A što mi sad ovo radimo, pitao sam oca. "Da bude ravno kad budemo kosili" odgovorio on.
E sad ne znam zbog čega se detelina valja u današnje doba....

Juce posejana i povaljana lucerka, sad se ceka kisa ! Posejao i dvojici komsija dok je zakacena sejalica tako da sam se navezbao pa ako treba nekom jos da dodjem dok nije pocela kisa ? 😂

Koliko kg semena po ha?
Hteo sam da idem sa ~20 kg/h ali nije moglo toliko da se smanji, lepo rekose neke kolege ne moze IMT sejalica tako malo da poseje 😂 Deda kaze da je on sejao 20 ranije ali verovatno dok je bila nova, sad nemere, morala bi se remontovati.. Ove komsije su i htele da seju vise a mi smo dodali nekog starijeg semena pa cemo videti kako ce ispasti, burazer je probao i dobra je klijavost ali malo slabija energija pa ce se mozda malo vise patiti u startu to malo sto je nedostalo novog semena..

Hteo sam da idem sa ~20 kg/h ali nije moglo toliko da se smanji, lepo rekose neke kolege ne moze IMT sejalica tako malo da poseje Deda kaze da je on sejao 20 ranije ali verovatno dok je bila nova, sad nemere, morala bi se remontovati.. Ove komsije su i htele da seju vise a mi smo dodali nekog starijeg semena pa cemo videti kako ce ispasti, burazer je probao i dobra je klijavost ali malo slabija energija pa ce se mozda malo vise patiti u startu to malo sto je nedostalo novog semena..
Može, može. Ja sam jesenas posejao 7-8 kg semena na kj, ne da sam tako hteo već tako ispalo, ciljano bilo 14-15kg/kj. A bilo lufta još da se mašina zatvori ihaj.

Može, može. Ja sam jesenas posejao 7-8 kg semena na kj, ne da sam tako hteo već tako ispalo, ciljano bilo 14-15kg/kj. A bilo lufta još da se mašina zatvori ihaj.

U teoriji na tablici pise da moze i 9 kg/h ali u praksi nije bas islo, mozda je moglo jos malo da se napne ali nismo hteli da zajebemo nesto.. Sve u svemu sejala je ravnomerno po baterijama sto mi je i bitnije..

Nazad
Vrh