Lucerka

Dobro je da je gorusica izasla... Valjda ce biti mraza pa ce je ubiti... Kod mene je bilo suncokreta nenormalno sad se sav oklompio... Bolje da izadje sad, manje ce ostati za prolece...

Mlada gura kao da je prolece,ima prilic o gorusice
f0d0856b4a4fe611b721321f6c2f0608.jpg
9dcc06f7c2310acf172d34798f7e33dd.jpg

Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk
Kako da se uništi ta gorušica? Izgleda da je bude u semenu, i kod nas već dve jeseni na tek posejanoj lucerki niče gorušica..

I kod mene isto u mladoj ima gorusice na ogumke bas dosta i neverujem da ce je mraz ubiti jer je ona kao uljana repica. Da li se moze prskati to ne znam, mozda neko zna kako resiti problem

I kod mene isto u mladoj ima gorusice na ogumke bas dosta i neverujem da ce je mraz ubiti jer je ona kao uljana repica. Da li se moze prskati to ne znam, mozda neko zna kako resiti problem
Mi smo proletos čupali ali nije baš lako, jesenas posejali novu parcelu i ponovo je ima tako da je definitivno u semenu -_-

Upotrebom herbicida produzava se zivot lucerki jer korivi guse i skracuju vek lucerki, gde nema korova narvno da netreba koristiti hemiju.
Stajnjak koristim uvek na predusevu lucerke a nikako pred setvu.

Ne može biti u semenu jer je seme gorušice dosta krupnije od semena lucerke i videlo bi se golim okom, jedino ako je sejano neko smeće koje nije videlo selektor.
Gorušica zna da udavi lucerku jer joj pravi zasenu a bespotrebno joj troši kako hranu tako i vlagu.Ja praktikujem prskanje baš iz tih razloga da korovi ne prave konkurenciju i da se lucerište lepo formira a dugotrajnost zavisi od dosta faktora, prvenstveno od sorte pa redom do održavanja, kondicije zemljišta itd.

Zbog misjakinje i hocu necu moram svakog proleca prskati, posle prvog otkosa zbog ljuljeva obavezno, ovo su tri glavna korova na nasem reonu koji ozbiljno skracuju vek lucerki!
Rumeks-stavelj i vilina kosica su vise korovi sa kojima semenari imaju za posla jer kada se koristi za krmu svakim prekosavanjem se resavsju, a u semenarstvu mora hemijom!

Jel bi značilo sad još malo zimsko prskanje?nisam to nikad radio,a sad mislim da bi morao,jedan deo parcele baš ima korova..

Jel u fazi mirovanja?Ako nije opamprči je samo tako, povrati se ona ali je neprijatno za oči i herc dok žutuje.

Nazad
Vrh