Lucerka

Polkic_98

Član
Učlanjen(a)
28 Jan 2017
Poruka
434
Lokacija
Ub
Radjena usluga baliranja danas, pokosena skoro pre mesec dana, gde otkos nijr gusio novu porasla je oko 30 cm, gde je bio otkos trava u potpunosti nestala...


Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
 

Mušovac

Član
Učlanjen(a)
4 Sep 2018
Poruka
216
Lokacija
Kragujevac
Sta sa ovim raditi,u njivu nije moglo da se udje kada je trebalo odraditi prskanje a ovo sada je prava botanicka basta....Ima svega. Da li sada sa necim prskati ili ostaviti pa videti sta ce biti kada se skine prvi otkos.Inace detelina je fino nikla.

Zanimljiva stvar je da je ovde prosle godine bio silazni kukuruz i jedna jedina travka posle zetve nije bila.Odakle ovoliki korov ja nemam pojma. 

mityoo

Prijatelj Foruma
Učlanjen(a)
14 Dec 2008
Poruka
9.188
Lokacija
Ada-Mol
Sutra baliranje drugog otkosa... Prva je kosena na veliki cetvrtak, i uspo sam da je sklonim sa njive na vreme, jednom kisla, ali je ostala lepa zelena.
 
Učlanjen(a)
20 Sep 2011
Poruka
6.566
Lokacija
Novi Kozjak Banat
Kod nas ko nije zurio uhvatio je sad jako lepo seno lucerke, osusila se brzo i nije kisla, problem je samo sto je promaseno jedno kosenje al jaca sila.

- - - - - - - - - -

K-28 cekamo da pocne cvetati pa ide insekticid.
 

pajac

Član
Učlanjen(a)
21 Sep 2013
Poruka
505
Lokacija
Mošorin
Pre 2 dana pokošeno 2kj mlade, jesenja setva. Baliranje ili sutra ili u subotu. Stara, 2. otkos ide posle Duhova, može još malo da čeka a imam preča posla.


Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
 

brankovic

Član
Učlanjen(a)
14 Jun 2011
Poruka
4.026
Lokacija
Grabovac
Ja sam juče ujutru pokosio mladu sejanu u jesen. Mislio sam da je baliram u subotu,ali verovatno će moći sutra s obzirom koliko je toplo.
 

Dobrinčan

Moderator
Učlanjen(a)
15 Mar 2009
Poruka
3.307
Lokacija
Dobrinci
Mi smo juce izbalirali mladu detelinu posejanu proletos. Povrsina je tu negde oko 1 k.j bilo je 150 bala.
 

brankovic

Član
Učlanjen(a)
14 Jun 2011
Poruka
4.026
Lokacija
Grabovac
Jel ima neko od kolega vuceni elevator za utovar bala, kako je zadovoljan?
Imam ja,Lifamov. Korisna je stvar,možda je malo sporije sa njim raditi nego bacati ručno,ali je svakako lakše. Mi smo slagali bale iz tri-četiri reda u jedan. Jer ako bi se išlo samo za jednim redom iza prese,onda treba brže da se vozi (zbog učinka) a mora da se pazi i na čoveka koji je u prikolici.
Za ovaj moj elevator je predvidjeno da se zakači prikolica sa dve osovine,ali mi smo napravili još jednu "osovinu",tako da može da se zakači i jednoosovinka.
Pitaj ako te još nešto interesuje :ppozdrav:
 
Vrh