markokurjega
Član
Juce sam odradio Fastacom ispalo mi je oko 0,2l/ha. Prekljuce pokupljena, nova ne krece.
Odlično ,taman mi je ostalo od tretmana pšenice
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Juce sam odradio Fastacom ispalo mi je oko 0,2l/ha. Prekljuce pokupljena, nova ne krece.
To cu ja onda lepo da posejem i preko cikonom bacim psenicu pa sta budeNismo radili namjerno, ali smo jedne godine imali samoniklu psenicu u lucerki posijanoj u tom periodu. U proljece je to izgledalo kao da je sijano pola-pola, u maju pokoseno, balirano i lucerka nastavila dalje normalno sama kao da nista nije bilo.
Moj deda je to pre obavezno radio, ne znam zasto vam je to cudno...Ja sam samo čuo,ne i video,da su u tek posejanu lucerku posejali psenicu ili jecam nisam siguran,i na leto posle kombajniranja odma pokupili slamu i lucerka je nastavla svoj rast...e kasnije sam video to luceriste, izgledalo mi je ko i svako drugo..
Rastopiti par kg ureje i isprskati zarazena mesta isto efikasno....
Mislis Maticu samo lokalno gdje ima izdanaka, problem je sto je ima bukvalno na svaka dva metra. Nesto sam mislio utanjirati sve to i posijati kukuruz, posto jos nema sjeme valjda cu je unistiti da ista njiva ne mora cekati 12 g za lucerku, a nije mi problem ni cekati toliko (ako budem ziv) Ili moze da se tretira herbicidom ali samo u kompletu cijela njiva?12 godina seme ima klijavost.Može da se reši svaka samo treba biti mnogo uporan.Reglone forte ili neki drugi herbicid za desikaciju i fretirati žarišta.