lubenice i dinje

Dobra je to lubenica.Dosta je krupna,ima tanku koru,slatka je samo oblik joj nije neki preciziran-nije ni duguljasta niti je oktugla nego je nesto izmedju i ima tamnu boju

Dobro da sam pogledao ovu temu. Imao sam namjeru da ju posadim ali sad odustajem, a dali vam je poznato šta od ZKI npr. Lntus f1 rana lubenica i još kakvo je vaše mišljenje o Ledy f1.

siki2 bogami posle branja i tovarenja nema nista lepse od hladnog piva ... Ledy f1 je taman onoliko dobra koliko joj je i cena dobra ako si pitao za cenu onda znas o cemu pricam. Sto se ZKI hibrida bostana tice radio sam Lonci f1 i Sultan f1 rani hibridi i nisam nesto bas prezadovoljan, onako, sto se tice rodnosti nisu lose sto se tice svega ostalog za moj ukus dosta slabo.

siki2 bogami posle branja i tovarenja nema nista lepse od hladnog piva ... Ledy f1 je taman onoliko dobra koliko joj je i cena dobra ako si pitao za cenu onda znas o cemu pricam. Sto se ZKI hibrida bostana tice radio sam Lonci f1 i Sultan f1 rani hibridi i nisam nesto bas prezadovoljan, onako, sto se tice rodnosti nisu lose sto se tice svega ostalog za moj ukus dosta slabo.

Prošle godine sam izgubio dosta zemlje zbog pokvarenih ljudi sad tražim hibride od kojih mogu da izvučem maksimum. Da budu dosta rani, rodni i ukusni a ja ću im dati sve što im treba da bi to postigao. Imao sam namjeru sadit vardu zbog njene kilaže pa odustajem sada ću ju zamjenit sa vaskom i ako ima kod nas fantazija i trebam još barem jednu da bi upotpunio sve što mi treba. Da imam raznolikost po veličini malo po obliku a sve da imaju dobru boju i ukus.

siki2 e prijatelju mnogo ti i trazis ... salim se naravno ako hoces rane hibride to su uglavnom sitnije lubenice oko 7 kila ja ih kalemim pa dobijem malo vece. U toj kategoriji bar kod nas prednjaci krizbi pa posle bonta, sani boj, grim star, romanca, paulina i da ne nabrajam vise svaka semenska kuca ima svoj rani hibrid. Vasko je dobra lubenica krupna lepa ali je to kasniji hibrid, fantazija je dobra lubenica slatka ali ima bledu koru i roznjikavo meso pa znaju da je izbegavaju bar u mom kraju.E sad kakve ce biti zavisi i od tipa zemlje i sto ti kazes cta ce sve dobiti. Kod nas je vrlo popularan hibrid top gan i njega mogu da ti preporucim, srednje rani hibrid oko 10 kila ukusan, sladak ima tanku i jaku koru tako da ga nakupci prosto obozavaju, pored njega ako hoces rani ove koje sam nabrojao, a ako hoces krupne vasko i recimo faro su ti odlicne ...

siki2 ja kalemim na obicnu tikvu, a sto se svega drugog tice ne znam kako bih ti vise pomogao moja iskustva su takva kao sto sam pisao, e a ti sad odluci da li ces rane ili kasne ili male ili velike, ili kalemljene ili nekalemljene kao sto vidis misljenja su podeljenja. Nikola nisam razumeo najbolje tvoj post ako mozes objasnjenje ?

siki2 ja kalemim na obicnu tikvu, a sto se svega drugog tice ne znam kako bih ti vise pomogao moja iskustva su takva kao sto sam pisao, e a ti sad odluci da li ces rane ili kasne ili male ili velike, ili kalemljene ili nekalemljene kao sto vidis misljenja su podeljenja. Nikola nisam razumeo najbolje tvoj post ako mozes objasnjenje ?

Sve je u redu zahvaljujem na pomoći. Iskreno da ti kažem ja bi sve to što si napisao ali neide pa sam se odlučio za rane da mogu do 15.08 da oslobodim površinu zbog salate.
Pozdrav!

sve su one dobre al nejlepse su kad su vec na stolu ovo je Eleta,ostalo mi seme od ranije i sad sadim samo za mene neznam dal ima jos ove sorte

sve su one dobre al nejlepse su kad su vec na stolu ovo je Eleta,ostalo mi seme od ranije i sad sadim samo za mene neznam dal ima jos ove sorte

Od koje sjemenske kuće je ta lubenica.
LUBENICE

ELETTA F1 (DRX - 6012
ELETTA je naš najnoviji hibrid lubenice u Crimson tipu. Srednje rani hibrid sa plodovima ovalnog tipa, prosječne težine 12-15 kg. Oblik i veličina ploda su uniformni. Meso je jarko crven boje, sa visokim sadržajem šećra, vrlo je slatko i ukusno sa tamnim sjemenkama. Kora je tamno i svjetlo zelene boje. Plodovi nisu skloni pucanju i dobro podnose transport. Prosiječno formira 2,8-3,3 plodova po jednoj biljci (vriježi).

Eleta je od DE RUTER SEDS samo neznam dalje jos rade posto sam cuo da je vise nece biti meni je ostala jedna kesica tako da je sadim samo za sebe ved dve god,ne radim lubenice tako da neznam ,dobro pokriva plod listem i moze da stoji malo na njivi nije da moras zuriti sa branjem zato mise svida jer nece propasti

Pa oko prodaja ide kako treba bostan ce se zavrsiti do tog datuma.Kod mene retko kad bude u avgustu,jedino ako bas ne ide pa onda ostane

Salata počinje da se sadi 01.08 pa do 25.08. Do 01.08 mora sve da bude počišćeno i pripremito, a to je moguće sa ranim sortama pa ako nešto i ostane nema veze. Sve što ostane salata nadoknadi.

Vidim da su već počele pripreme za ovu godinu.:bravo:
siki2 nebi ja tako lako odustajao od Varde.
Varda je kataloški sedam dana kasnija od Vaska ali je zato rodnija i može duže stajati u polju.Ima bolju lisnu masu pa samim tim bolje štiti plod od sunca.Uz rano iznošenje(do 1 maja) sigurno ćeš sa branjem završiti do prve sedmice avgusta ako ne i prije.

Vidim da su već počele pripreme za ovu godinu.:bravo:
siki2 nebi ja tako lako odustajao od Varde.
Varda je kataloški sedam dana kasnija od Vaska ali je zato rodnija i može duže stajati u polju.Ima bolju lisnu masu pa samim tim bolje štiti plod od sunca.Uz rano iznošenje(do 1 maja) sigurno ćeš sa branjem završiti do prve sedmice avgusta ako ne i prije.

Ovo je ljepota foruma kad imaš više mišljenja i iskustava od onih koji znaju. Lubenice barem mi je tako u planu da ih iznesem najkasnije do 15.04 ako ne stignem ranije. Pripremio sam agril da ih pokrijem i nadam se da im neće biti ništa. Računam ako krastavce kornišone iznosim van najkasnoje do 10.04 i ništa im ne bude onda mogu i lubenice, čim završim sa krastavcima idu lubenice. To je moj plan barem za sada a još nisam posve odlučio šta ću da sadim vasko i nives idu sigurno, nives ide zato što ima izuzetnu slatkoću nju sam radio i prošle godine i bila je super vasko nisam do sada radio.

Ja ove godine sejem staru Fantaziju, jer mi se godinama u nazada pokazala kao najranija lubenica i imao sam dobar prinos. Samo joj je tanka kora i brzo zhuti.Zato se trudim da joj napravim dobar vrezhjak i da je tako bolje sachuvam od sunca. Zato je cesto poskidam i dovuchem kuci u hladovinu. Ove godine planiram da sejem i Top Gun.Proshle godine sam imao dobar prinos i odlichno se ponashala na onim velikim vrucinama. Planiram da pokrijem malo jache od 2 hektara tunelima i josh agrilom odgore. sejacu i vasko kao kasniju lubenicu. Razmishljao sam da pokrijem i dinju agrilom, ali sam chuo da tako rane nema shta da oprashi dinju i da onda stigne kao i ova tunelska. Tako da se pitam ima li efekta pokrivati je i agrilom?

- - - - - - - - - -

ja sejem passport, jer je ubedljivo najranija dinja. najvishe sejem Ciitrex-a, jer je postojana i jako prinosna dinja. ima lepo lice i sechesh je nozhem sa sve peteljkom, za razliku od Passporta koje otpada i tu bash zna da puca na malo kishinijem godinama. inache imao sam odlichno i drugo kolo Citirex-a uz jednu solidnu zashtitu. ove godine cu da probam jedan shpanski hibrid i zove se Dalalh i proizvodi je kuca Semillas Fito,pa cemo da vidimo shta kazhe. kazhu da je extra rana.

Nazad
Vrh