Limarsko-Farbarski radovi

Kapije na supama farbane nitro ili uljanom nisam siguran izblede za 3godine. Sunce ih przi od 12h do zalaska. Nisu korodirale samo izblede.
Da li bi pomogla farba za automobile i koji je postupak za farbanje? Blago da osmirglam? Neka osnova? Na kraju morali i lak neki? I nanosio bi valjcicem malim.
Hvala unapred.

Evo opet ja moram da se uključim :).
Ako hoćeš samo te cigle da ofarbaš, a uz sto ti komresor nevalja kako kažeš, mozda je ok da kupiš tako nešto.
Iskreno za te male pare preporučio bih ti nešto na struju jer verujem da ćeš za istu svotu dobiti bolji uredjaj (sem ako iz nekog razloga baš želiš da bude aku)
Kupi pa nam javi kako se pokazo.

U ostalom imaš lak u spreju-konzervi. Tako da možeš i to da uzmeš u obzir.

Ostalo mi je da ofarbam limariju u kabini (oko volana) nestalo mi je špric gita, imam samo 2k farbu. Fabrička boja je očuvana, jel bi držalo da samo prefarbam tako?

Kolege kupio sam kramp 1k sintetičku boju za felge pa me zanima da li moram kakvu temeljnu ili slično prije farbanja pošto ima dijelova di je porđalo

Ja volim osnovnu pod bilo koju. Više posla ali verujem da je tako dugotrajnije . I ni slučajno nitro preko uljane, nagrize i sve oljušti. Obrnuto može.

Spric git (iliti podloga), osnovna (iliti temeljna), pa pnovo spric git, pa zavrsna. Izmedju svih slojeva vodena smirgla.
Onda se ne bojte ni da ce otpasti ni da ce biti tzv narandzine kore.

Špric git nije isto što i podloga(iako je podloga za završni sloj farbe).
Osnovna boja ili ti podloga je sada uvek dvo ili tro komponentna i osobina joj je jako prianjanje za metal ili šta već. Suši se obavezno bar 24 sata. Posle na nju ide git, pa fajn(fini) git ako ima potrebe, pa tek onda špric git kao podloga za završni sloj.
Naravno, svaki sloj se šmirgla odgovarajućom šmirglom kako bi prianjanje narednog sloja bilo što bolje.
Dakle, završni sloj bi trebao biti praktično peti sloj u nekom normalnom procesu. Lak bi, ako se nanosi bio šesti..

Nego čovek oće malo da sredi felne. Ne treba mu 10 slojeva,i šmirglanja lak i poliranje. Naravno rđu moraš da skineš. Ako je ostavila rupice i smeta ti to moraćeš da izgituješ. Ako ne smeta očisti sve dobro i piče farbu. Koliko vidim na uputstvu za te farbe piše da su bolji rezultati sa osnovnom bojom mada nije neophodno.

Nazad
Vrh