Dragan18
Član
Finis se nazire
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mi smo to radili ovako, prvo malo samo ocistimo smirglom tu povrsinsku rdju i zatim premazemo antirostom, u slucaju da ne skine svu rdju ponavljamo postupak. Naravno kada se anti rost osusi onu belu "prasinu" ocistimo obicnom krpom..Procitaj mozda ima neku uputstvo na ambalazi ja nisam primetio..Kakva je procedura kad se radi sa antirostom? Jel treba prvo namazati pa cisitit i uraditi jos jedno mazanje ili prvo cisiti pa onda namazati?
Mi smo to radili ovako, prvo malo samo ocistimo smirglom tu povrsinsku rdju i zatim premazemo antirostom, u slucaju da ne skine svu rdju ponavljamo postupak. Naravno kada se anti rost osusi onu belu "prasinu" ocistimo obicnom krpom..Procitaj mozda ima neku uputstvo na ambalazi ja nisam primetio..
Ja sam deblju rdju prvo obrusio celicnom cetkom na brusilici,naneo antirost i dok je mokro jos bilo od antirosta par puta presao rucno sa celicnom cetkom.Ono je izgledalo kao da je voda polila rdju,kad se osuslio ponovo sam prosao sa celicnom cetkom na brusilici i ispalo je fantasticno.Metal je bio kao ogledalo.\probaj i ti tako.Nema uputstvo ali sam radio otprilike tako kako si objasnio. Nisam do sada nikada nesto ozbiljnije radio sa njim nisam ni imao potrebe jer sve uglavnom gledam da ocisitm sto bolje i onda farbam ili ako je nesto unisteno rdjom onda se pravi novo.
Hvala na odgovoru
izlistaj malo,verujem da je već pisano o tomeKolege ako neko moze da mi razjasni par stvari oko farbanja bio bih mu zahvalan.
U planu je sredjivanje Zmajevke,za sada samo sasija,do sada nikada nije farbana,jos je fabricka sa manje-vise prisutnom korozijom.Zanima me da li je bolje da zicanim nastavkom za brusilicu skinem samo zardjale delove pa da prefarbam osnovnom,ili da kompletnu sasiju prefarbam osnovnom bez brusenja delova koji nisu korodirali?
Drugo,da li na fabricku farbu da nanesem epoksi ili arosnovnu boju?da li je bolje da koristim nitro ili uljanu boju?Da li posle epoksi prajmera moze da se koristi i uljani i nitro lak?
Koliko mi je litara osnovne/laka potrebno da bih ofarbao Zmajevkinu sasiju?
A kako si prosao sa Zmajem? Kako vidim, radio si i peskarenje kao i remont celog kombajnaMozda nije na odmet sto cu staviti necije iskustvo sa drugog foruma.
---------------------------------------------------------------------------------
moje iskustvo sa fabranjem je sledece :
farbao sam tanjiracu,drljacu ,elevator kukuruza,prikolice i slicno.
u pocetku sam koristio nitro boje ali to je sranje,staru oltovu nosenu malu tanjiracu sam farbao sa nitro bojom,osnovna i zavrsna,i farba je posle 2g postupo izgubila sjaj i pocela da se ljusti,
iskustvo sa drljacom je sledece,farbao sam sa osnovnom nitro i zavrsnom uljanom i tu napravio gresku,farba se pod uticajem sunca posle godinu dana pocela sama da se ljusti,a sad posle 5g od farbanja 30 posto fabre je odpalo i rekao sam nikad vise nefarbam nitro bojom!
iskustvo sa prikolicama je sasvim drugacije,farbao uljanim bojama sa pistoljem,i ispalo je sledece,prvu prikolicu sam farbao sa IRKOM-ovim uljanim bojama,tako da naprimer sasiju sam farbao sa 3u1 farbom i zadovoljan sam,samo je sjaj izgubila za par meseci,dok sam stranice farbao sa takodje uljanom irkom,davao sam osnovnu ispod i zavrsnu,ali sjaj je trajao samo prvi mesec dva,posle je izgubila sjaj kao da je vetar odneo... al bitno je da se farba lepo vidi,i s tim sam za sada zadovoljan
drugu prikolicu koju sam farbao koristio sam HELIOS-ove boje,i zaista sam PREZADOVOLJAN sa kvalitetom i sjajem,prikolica koja je ovom bojom ofarbana se sija kao nov automobil,cak i posle pola godine od farbanja boja se odlicno drzi i ima neverovatni sjaj,i tako naucio sam sad kako se farba i koje su boje najbolje