Letovanje 2026🙂

Hteo sam od 01.09 ali agencija je imala termine od 25.08 ili od 05.09.
Razmišljao sam da sledeći put i mi odemo od 25 08 i tako zakačimo nekoliko vrelih dana .

Ma ne možeš uvek uklopiti.
Ja sam prošle godine išao početak jula Nei Pori i početak septembra Neos Marmaras. Po 10 dana.
Ovog leta Tripotamos (Sitonija), kraj avgusta (19.08. - 06.09.).
Mislim da je (ko može) najbolji termin imeđu 25. avgusta i 15. septembra.

Од почетка септембра цене смештаја су далеко повољније... А и гужве су мање мада је на Тасосу било много Румуна и мало мање Бугара... Још ако ухвати лепо време... ето среће...
Још на Грчким плажама нисам видео таласе ни налик као на Сињем мору...

Ajde kad pričamo o drugim destinacijama da dodam još nešto .
Pre 10-ak dana slučajno u Limenasu na plaži upoznam jednog momka .
Nas troje se u vodi dobacivali ragbi loptom , njemu to bude zanimljivo i naravno pridruži se .
Dan po dan , postane to redovno , reč po reč , svako priča gde je letovao (i koliko je koštalo ) a on kaže da je najbolje prošao ( medeni mesec ) u Dominikanskoj republici .
Naravno to zadovoljstvo je bilo 1500 evra all in kluzive sa prevozom po osobi .
Još doda , ne mogu da razumem ljude , koji kao moja kuma dodju u Grčku , uplate skup hotel , puknu 2500-3000 evra a mogu za te pare da odu u onaj raj .
Svima bi kaže želeo da to doživite bar jednom u životu .
Sada ih je 4 pa to finansijski više nije u mogućnosti da isprati i bira jeftinije destinacije .
Stalno je hvalio tu priču i na moje pitanje baš pred rastanak ima li neka fotografija sa tih plaža ispostavi se da on ima yutub kanal na tu temu .
Naravno uvek je bilo koliko para toliko muzike i ako se već odvaja neka veća kinta onda zašto da ne .

Ako nije protiv pravila foruma evo adrese .

Da dodam , tamo se ide u januaru jer su tada temperature podnosljivih 35c

Poslednja izmena:
Da li zna neko da li je u jesenjim mesecima toplije dole kod afričke obale. Egipat npr. U poređenju sa eto pomenutim Tsosom?
Египат је топао увек, у Хургади сам био баш крајем септембра топло је баш. У Александрији је већ другачије, мада сам тамо био само један дан, некако тмурно а на обали ветровито.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Nas troje se u vodi dobacivali ragbi loptom , njemu to bude zanimljivo i naravno pridruži se .
Dan po dan , postane to redovno , reč po reč , svako priča gde je letovao (i koliko je koštalo ) a on kaže da je najbolje prošao ( medeni mesec ) u Dominikanskoj republici .
Još doda , ne mogu da razumem ljude , koji kao moja kuma dodju u Grčku , uplate skup hotel , puknu 2500-3000 evra a mogu za te pare da odu u onaj raj .
Sada ih je 4 pa to finansijski više nije u mogućnosti da isprati i bira jeftinije destinacije .
Stalno je hvalio tu priču i na moje pitanje baš pred rastanak ima li neka fotografija sa tih plaža ispostavi se da on ima yutub kanal na tu temu .
Naravno uvek je bilo koliko para toliko muzike i ako se već odvaja neka veća kinta onda zašto da ne .

Iskreno ovoko nešto mi je ideja. Na zimu da odem negde de je leto. Nije ni to više toliko preskupo. A nisam godinama išao nigde tako da sam zaslužio nešto malo bolje. :)

Jedino sa ovom Dominikansokm Republikom gledajući video gde oni objašnjavaju kako im je bilo pominju rezort i kako su ljudi tamo ekstar raspoloženi, nasmejani, ljubazni itd., ali kad se izađe iz rezorta onda baš i nisu . Pa naravno kad su ovi unutra plaćeni da budu takvi.
Meni lično jako smeta kad primetim da su konobari i sl. preterano ljubazni i druželjubivi, naravno u 90% slučajeva to je sve toliku usiljeno i izveštačeno da bukvalni imam transver blama. Mislim naravno niko ne voli neljubazne konobare, ali ja npr. ne volim kada odu u drugu krajnost i to se bukvalno oseti na koži. Najnormalnija ljubaznost i po neki osmeh je sasvim dovljno.

Isto ne volim taj koncept odmarališta gde si ti manej više ograničen na to što ti agencija nudi. Znači kad bih otišao u neku daleku zemlju ko što je Dominikana vole bih da je malo upaznam i onakvu kakva stvarno jeste. Sirovu, a ne našminkanu i nasmejanu za turiste.

I meni je taj rezort čudno zvučao a onda mi je on objasnio da je to u stvari ograđeni kompleks par ili više hotela gde imaš bukvalno sve .........
E sad , postoje izleti koje organizuje hotel i to se dodatno plaća .
Te iste izlete organizuju i privatnici van rezorta , oni su duplo jeftiniji ( od 60-100e po osobi ) i vrede svaku paru .
U konačnom zbiru takvo letovanje izadje prilično više od početne cene .
Oni su iskoristili momenat pa su posle svadbe sa prikupljenim novcem otišli na svadbeni put i tako sada imaju uspomenu za čitav život .
Zanimljivo , po povratku na neki od aerodroma u Nemačkoj svi u avionu bili u kratkim pantalonama i majicama a napolju pola metra snega . . .

Jel moze tamo da se voza sa biciklom van hotela a da te ne kamenuju?
Onda ide pitanje o kupanju na fkk plazama?
Da se razumemo , ja sam pacifista i svejedno mi je ko je kakve religije ili nacionalnosti ali mnogi nisu kao ja :ppozdrav: :cao:

Preuzeto sa wikipedije

Етничке групе​

У истраживању становништва из 2014. године, 70,4% се идентификовало као мешовито, 15,8% као црно, 13,5% као бело и 0,3% као „остало“.[37] Етничке имигрантске групе у земљи укључују западне Азијате - углавном Либанце, Сиријце и Палестинце.

Poslednja izmena:
Neverujem da će da te neko kamenuje, ali da te opljačka ako ideš po siromašnim kvartovima ,vrlo moguće.
Čitam sad "Zakoni o drogi su izuzetno strogi, a kazne za posedovanje ili konzumiranje narkotika su drastične." Jebeš takav raj. :)
Na Jamjci je slično. Znam da mnogi ljudi odlazi sa ubđenjem da tamo svi duvaju travu najnormalnije pa se onda neprijatno iznenade kad vide da to upšte nije zajebancija tamo.Neki i na teži način.

U stvari sad čitam da su na Jamjci zadnjih godina promenili to tako da posedovanje manjih količina nije kažnjivo.

Теби је рај негде да одеш на одмор да дуваш траву? Јел то имаш 16 година па су ти таква срања примамљива?плус и ти од 16 година су слаби са мозгом у глави када им је тако нешто примамљиво.

Nazad
Vrh