cicimoric
Član
Potpuno isto sam primetio i ja. Ovih dana sam po ceo dan napolju jer prskam. Juce ih je bilo milion a danas sam jedva video nekoliko komada.
Ja sam imao na svaku parcelu negde više ( 30 na m2 ) , negde manje ( 4 na m2 ) . Ovi kažu da ako ima 2 - 3 komada na m2 treba da se prska. Treba izvršiti prskanje dok su gusenice manji 0,5 - 1 cm jer kasnije će da napravi gnezdo od lista i biće teže suzbiti. Kod mene skoro svi su isprskali. Ja sam prvo prskao sa FENITRITION-om pre tačno nedelju dana gusenice su bile od 2 - 5 mm bio sam danas da obilazim i nisu ispilile druge gusenice ( da napomenem da su leptiri bili prisutni svaki dan i stavljali su jaje na list soje) . FENITRITION košta 1320 din / l doza je 1,5 l na ha. Posle su bili iz viktoria groupa i sojaproteina i doneli su neki jeftin insekticid zove se SUCIP to košta 1300 din / l a doza je 0,2 l na hektarleka je napisao(la):Sandore,cime si ti prskao gusenice u soji pojavile su se i kod mene-nema ih puno 5-6 na metar kvadratni,sitne male crne postavio sam i slke na postu (leptir admiral)?Unapred hvala![]()
pa to je strasnošandor je napisao(la):Obilazio sam drugu parcelu i tamo ima opet puno gusenica![]()
![]()
na jednu trolisku sam izbrojao 49 novih gusenica
![]()
![]()
![]()