Leopard i IMT plugovi

Hvala druze, ali nije bio leopard upitanju, nego je lemind 2x32, covek mi pogresno rekao. I probao sam ga danas, katastrofa....

Kod dvobraznog pluga IMT 757.20 da li je radni zahvat 2x35 cm, sad ono sto mene zanima postoji li kakav trobrazni plug istog(pribliznog) radnog zahvata a da je kvalitetan i da ga IMT 577 moze vuci bez da koristim sporohodnu stim da cu napomenuti da ima nesto jako teske zemlje gde se 577 jedva nosi i sa pomenutim 757 plugom?

Sta ce ti trobrazdni,ako imas problema i sa 757.20? U tom zahvatu bi jedino 755.30,ali onda zaboravi na zaoravanje tuluzine i slame.Ili koristi taj posojeci 2x35 ili eventualno ako nadjes 758.20

Ma misllio sam radi velicine brazde,kazem mislio sam u praksi i neznam sta bi bilo bolje zato ovde i pitam jer verovatno ima mnogo onih sa vise iskustva od mene.Nekako mi velike brazde pravi ovaj dvobrazni te kontam da kod trobraznog su manje brazde ali ako ga i ima sa pribliznim zahvatom.
Koji je radni zahvat ovog 758.20,pretpostavljam da je on jos veci(tezi) za vuc za pomenuti traktor

758.20 ima zahvat 2x40 i duzi je od 757.20(veci razmak izmedju glava)
Ja ga posedujem i orem sa imt577dv plug lepo zaorava biljne ostatke i nema gusenja.

Poslednja izmena od urednika:
758-2.jpg

oranje-30cm.jpg

Pre neki dan sam i ja postao vlasnik imt 758. 20 moj masez se preporodi mnogo ih lakse vuce lakse zaorava nego kvederland i regent prevrtac.
U planu je da uznem u zamenu za moj kvederland trobrazni imt 757 trobrazni.
Slikao sam sa telefona pa slike nizu nesto a i snimak cu postaviti za neki dan.

nasao sam ovakav olt plug http://prntscr.com/2lvkb1 na plocici pise 2x30 mnogo lici na imt756 cak su ga i u crveno ofarbali interesuje me kako bi ga vukao imt 560 sremska zemlja surcin,i dali je jaka cena 350e plug je u odlicnom stanju,molim drage mi forumase za odgovor i savet posto sam nov u ovom poslu

Na koju se visinu postavljaju crtala na plugu?

Procitao sam skoro sve iz teme, pise, ako ima vise trave i sl. da bude malo dalje i obratno, o visini nema reci? Na slikama, koliko vidim tik iznad raonika je postaljenouglavnom, meni je to nelogicno, daska onda nemoze cela u zemlju, tj, plug ce ici u zemlju di glavcine crtala?
Pitam sve ovo, jer na oba dvobrazna leskovacka pluga koje imamo,crtala nikada nisu ni namestana, pa sam ih izneo konacno na svetlost dana :)
Hvala

PS - Moji plugovi su identicni, ako neko zna tacno koji neka mi kaze :)

images.jpg

Poslednja izmena:
Na koju se visinu postavljaju crtala na plugu?

Procitao sam skoro sve iz teme, pise, ako ima vise trave i sl. da bude malo dalje i obratno, o visini nema reci? Na slikama, koliko vidim tik iznad raonika je postaljenouglavnom, meni je to nelogicno, daska onda nemoze cela u zemlju, tj, plug ce ici u zemlju di glavcine crtala?
Pitam sve ovo, jer na oba dvobrazna leskovacka pluga koje imamo,crtala nikada nisu ni namestana, pa sam ih izneo konacno na svetlost dana :)
Hvala
Ja prvo ako hocu da orem primera radi dubinu od 25 cm ja postavim crtalo tj. glavcinu crtala na 30cm od vrha raonika i opet se proba u oranju, ako se ore dublje odma se stane i podigne malo, ako plice onda se spusta mislim nema tu neka matematika i nije potrebno za tako nesto pretraziti celu temu jer se to steluje na terenu. Mislim da sam pomogao

Posto je citiran moj post moram da odgovorim a i nije vezena za plugove.
U brdu se i ne ore dublje,oko 20cm se ore ovde,zamisli da se ore 30-35 kao sto se ore u Vojvodini,kojom metodom bi mi to vukli uzbrdo a imam traktor ferguson ili jaca varijanta rakovica,a za duplu vucu se nema para i nije rentabilno zbog potrosnje goriva i zbog jako malih njiva.Ovde se ore dublje samo za vocnjak kad se sadi.

Kod nas se to ne zove oranje mi to zovemo ugar,zato je to i napisao kolega worm. Taj plug ide u tandemu sa 45ks i naviše a ferdža nema šta da traži s njim na dubini od 25cm i kusur,različito je podneblje i kod nas je obrnuto plug bi pojeo taj traktorčić vrlo brzo.

Nazad
Vrh