Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja prvo ako hocu da orem primera radi dubinu od 25 cm ja postavim crtalo tj. glavcinu crtala na 30cm od vrha raonika i opet se proba u oranju, ako se ore dublje odma se stane i podigne malo, ako plice onda se spusta mislim nema tu neka matematika i nije potrebno za tako nesto pretraziti celu temu jer se to steluje na terenu. Mislim da sam pomogaoNa koju se visinu postavljaju crtala na plugu?
Procitao sam skoro sve iz teme, pise, ako ima vise trave i sl. da bude malo dalje i obratno, o visini nema reci? Na slikama, koliko vidim tik iznad raonika je postaljenouglavnom, meni je to nelogicno, daska onda nemoze cela u zemlju, tj, plug ce ici u zemlju di glavcine crtala?
Pitam sve ovo, jer na oba dvobrazna leskovacka pluga koje imamo,crtala nikada nisu ni namestana, pa sam ih izneo konacno na svetlost dana
Hvala
Posto je citiran moj post moram da odgovorim a i nije vezena za plugove.
U brdu se i ne ore dublje,oko 20cm se ore ovde,zamisli da se ore 30-35 kao sto se ore u Vojvodini,kojom metodom bi mi to vukli uzbrdo a imam traktor ferguson ili jaca varijanta rakovica,a za duplu vucu se nema para i nije rentabilno zbog potrosnje goriva i zbog jako malih njiva.Ovde se ore dublje samo za vocnjak kad se sadi.