Legalizacija objekata

И нек је годишњи порез само 1 еуро држава ће накупити 4 000 000 еура. А биће више сигурно..
А, не! Држава ће ти узети 100, 200, 300€... по објекту једнократно (наравно ако је све ОК и одобре ти легализацију). Након тога идеш у општину да пријавиш имовину за опорезивање (то је годишњи општински приход). Ако не пријавиш ником ништа. Невиђено су лењи, бар код мене, да изађу на терен и сниме ситуацију.

Tu se krije neka caka, verovatno ce vlasnici koji budu legalizovali na ovaj nacin, a zele da prodaju, nece sigurno imati pravu vrednost jer ce verovatno svakog kupca da uslove da mora da ispunjava neke dodatne uslove ako oce da uknjizi na svoje ime. Imaju vecinu i uvek mogu da menjaju zakone.

Opet lažu i plaše narod, ovo ljudi nije legalizacija, na televiziji se govori "legalizacija" i svakog ko tako kaže treba kazniti. Ovo je samo da se upišu objekti u katastar a to mogu i oni sami putem satelitskog snimka, mogu i kvadraturu da izmere i sve da upišu. Ovako će samo da uzmu pare narodu, da ih plaše i da izmisle neko novo radno mesto za njihove kurve i familiju.

Imaju vecinu i uvek mogu da menjaju zakone.
То стоји али поставља се питање примене. Мислим да је катастар, после тужилаштва, најодметнутија институција. Невиђено кецају народ а све као крива је држава. Додуше и крива је кад их не разбуца к'о дете звечку.
Najskuplja EVIDENCIJA ikad. Nema veze s legalizacijom (to će tek da košta i živaca i para kad dođe na red legalizacija)
Видећемо, кад се мало залети, шта ће да кажу адвокати.
У сваком случају чекам задњи час. Још пре 7 год. сам предао да легализујем један подрум као стан и стоји предмет не мрда. У међувремену не плаћам ни порез ни комуналије (на подрум се не плаћа). Није укопан ни 1‰ (чак је и један ниво изнад улице) ал' они га, по грађевинској дозволи воде као подрум. Размислићу да ли да обновим захтев.

Плава боја објекти прављени до 2015-2916, наранџаста боја објекти 2020-2021.
Написао колега мало раније.

Мислим да су ипак направили неки софтвер који ће аутоматски пребацити пријављене квадрате пријављене кроз евидентирање у порески систем.

Ја сам у првом тренутку хтео да не учествујем па сам се попишманио кад су нас плашили да ће држава да се упише уместо власника а сад сам се ипак мало окуражио...
Чекаћу последње тренутке па ћу коначно одлучити.

Kod mene se na snimku pojavio cak i box za kera za prijavljivanje.Prostor je 4 kvadrata cak ni ker nije unutra ali ima krov zato je za prijavljivanje.Malo dvoriste ali zajebano svinjac,kokosinjac pa i box.

"Objektima koji nisu završeni u konstruktivnom smislu, u skladu sa odredbama ovog zakona, smatraju se objekti koji nemaju izgrađen temelj, armiranobetonske ili čelične stubove sa gredama, odnosno završenu armiranobetonsku tavanicu, krovnu konstrukciju, odnosno objekti koji nemaju završenu kolovoznu konstrukciju i kolovozni zastor i dr. u zavisti od kategorije i namene objekta."

Ја имам започети објекат који има темељ, темељну плочу и зидове и бетонске греде али нема армиранобетонску таваницу па мислим да то није објекат по овом закону.
Али на зид тог објекта се наслања кокошињац који је сазидан од цигли неких метар висине а изнад тога сам направио конструкцију од дрвених греда и кров од салонит плоча. Зидови изнад цигли су од дасака.
Нема такође армиранобетонске греде ни таваницу...
Тако да мислим да је то објекат из става три члана 2 овог закона.

Остаје само викенд кућа која се налази на парцели која има сувласника који такође има неку своју викенд кућу и који је покојни а наследници нису урадили оставински поступак.

"Za objekte za koje nije podneta prijava, a koji nisu predmet upisa u korist Republike Srbije, Agencija dostavlja Zavodu spisak objekata radi upisa svojine na objektu u korist vlasnika katastarske parcele, na kojoj se objekat nalazi.

Po dobijanju spiska objekata iz stava 9. ovog člana, Zavod po službenoj dužnosti prosleđuje spisak nadležnoj lokalnoj poreskoj administraciji."

Ето, локална пореска администрација ће да ми уписати објекат и свеједно ме посетити ако не поднесем пријаву... :)

Можда ће да ми забораве сто евра?

Nazad
Vrh