Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
francuz je napisao(la):Ajde mi objasnite kako se to tesko bereZoran Kostović je napisao(la):Da zaokružimo priču o hibridima koji se nalaze u ponudi na našem tržištu.Ja sam sejao KERMES(odličan prinos ali se malo teže bere),MIKADO(neprevaziđen za silažu).Ove godine ću probati 3381,komšiji je dobro rodio i brzo otpustio vlagu.
Sta ga to jebavka
jest upravu si u potpunosti imao sam takvo iskustvo i ja ali je dobar kujkuruz ekstratoshiba je napisao(la):francuz je napisao(la):Ajde mi objasnite kako se to tesko bereZoran Kostović je napisao(la):Da zaokružimo priču o hibridima koji se nalaze u ponudi na našem tržištu.Ja sam sejao KERMES(odličan prinos ali se malo teže bere),MIKADO(neprevaziđen za silažu).Ove godine ću probati 3381,komšiji je dobro rodio i brzo otpustio vlagu.
Sta ga to jebavka
Stabljika je k'o drvo! Lomi se sa polovine i ulazi u berac takva! Ne prolazi kroz komusaljke kao takva i neretko zbacuje lance sa lancanika!
Mislim da ti je cinjenica uslovna a evo i zasto.....ja sam vadio prosecan klip KERMESSA iz prikolice prilikom istovara i bio je cistog zrna tezina 300 gr......pomnozi sa tvojih 65000...koliko je to? e praksa je malo drugacija i ja sam sadio na 20cm medjutim ja vise od 57-58.000 biljaka u berbi nisam imao....dosta je lose nikaoivanm je napisao(la):Bilo bi lepo, da pored tačnih podataka (iskrenih) o prinosu, dodate i podatke na kojoj je gustini sejan. Ponavljam sebe, mislim da može i TREBA veća gustina od 65000 biljaka za prinos veći od 6-7 t/ha. Dakle koja su vaša proverena iskustva?
Što se tiče rekla -kazala, sve je jasno ako se samo pogledaju podaci koje je postavio sam KWS na svom sajtu, gde se uz malo hvale, ponose prosečnim prinosom npr grekala od 8t/ha.
Inače, kada sam pre dva meseca prolazio korz Mađarsku na njihovim oglednim poljima samo video samo hibirde kojih uopšte nema kod nas, pa se nisam ni trudio da zapamtim o kojima se radi, ali me čidi da su to potpuno drugi hibridi. Koja je tek tu fora?