Kupus -- opšta tema

Nas je Morava poplavila ove godine samo tako.Preoravane su njive i sejan i rasadjivan kupus na veliko bas, bilo je problem naci seme kupusa pa su bile prognoze da ce kupus biti tarupiran kad ono vidi .....

Ove godine i kod nas u hr nismo uspjeli nadat kupusa jest da je cijena slaba ali eto išo je ko lud.

Код нас у селу га готово и нема. Јуче једва нашао на једном месту и цена 50 динара. Нисам пристао.

Код нас у селу га готово и нема. Јуче једва нашао на једном месту и цена 50 динара. Нисам пристао.

Druze bez ljutnje, ali sta si cekao do sada da kupis kupus? :osmeh: Godina je bila takva da je kupus rano stigao, znaci bilo je realno da ce ove godine ranije i proci nego prethodnih godina. Kada su nakupci bili spremni da na kamioncice pred kraj sezone daju skoro 40din na 2-3t normalno je da ce na malo biti 50din. I kod nas je ista cena u prodavnicama, a ispred kuca ga nema vec dobre 3 nedelje mozda i vise. Samo zovu i pitaju jel ima jos kupusa. Kazem im da ce biti ali tek dogodine.:haha:

Dal neko pored proizvodnje sirovog kupusa radi i keseljenje i pakovanje za trziste,koji je proces,dal se mora odmah zaposliti tehnolog,otvoriti firma i tako to??

Kolege kupusari, da li je neko sejao Syngentine sorte ranog kupusa Kevin i Reactor i ako jeste kako ste zadovoljni ovim hibridima. Ja sam do sada radio samo sa Pruktorom ali sam ove godine hteo da probam ranu proizvodnju kupusa i mislio sam da ovih dana posejem seme pa me zanima kako ste zadovoljni sa ovim sortama i da li mozda preporucujete neku drugu ali sa sto kracom vegetacijom.
Hvala

kupus-poljo-1.jpg

kupus-poljoinfo2.jpg

Danasnji posao ,kisa mu legla kao i meni da ne vucem tifon.Samo da ne pretera.

Ako bih kupus rasadio polovinom jula da li bi mogao da stigne do kraja oktobra?

Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока

Kupus propada i ne znam šta je sa njim.Prvi simptomi su da vanjsko lišće dobija ljubičastu boju i klone,kao da nema vode.Nakon nekoliko dana sva biljka je takva.Šta da radim sad?

Kupus propada i ne znam šta je sa njim.Prvi simptomi su da vanjsko lišće dobija ljubičastu boju i klone,kao da nema vode.Nakon nekoliko dana sva biljka je takva.Šta da radim sad?
Ljubičasto lišće je simptom da nema dovoljno fosfora. Pokušaj da ga prihraniš sa fosfornim đubrivom, ali zaliivanjem jer je delotvorinije (može više da prihvati i duže traje) Zato ja uvek sejem rasad u substrat nema pokorice, nema korova i otimalna je hranjljiva sredina. na kraju kad se sve sabere isplatljivije je u supstratu.

Nazad
Vrh